Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Πραγματοποιείται στις 9 και 10 Ιούλη το Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουλίου στην Αθήνα πραγματοποιείται το προσυνεδριακό Πανελλαδικό Σώμα του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
Ήδη το προηγούμενο διάστημα συνεδρίασαν οι Οργανώσεις Βάσης και όλα τα όργανα του ΝΑΡ και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, για να συζητήσουν επί της εισήγησης της Π.Ε. για το πανελλαδικό Σώμα. Στις συνελεύσεις των ΟΒ εκλέχθηκαν επίσης αντιπρόσωποι για την πανελλαδική διαδικασία του Σαββατοκύριακου και τέθηκε σε ψηφοφορία η εισήγηση της Π.Ε.

Το Πανελλαδικό Σώμα της οργάνωσης θα συζητήσει πάνω στην Εισήγηση της Πολιτικής Επιτροπής με κύριους άξονες τις πολιτικές εξελίξεις και τάσεις και τα συμπεράσματα. Ειδικά για την επαναστατική τακτική στις σημερινές συνθήκες και τον πολιτικό στόχο της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής και σύγχρονα κομμουνιστικής αριστεράς και του ΝΑΡ, στο φόντο της επίθεσης του κεφαλαίου, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων-μεταρρυθμίσεων. Στα πλαίσια αυτά εξετάζονται ζητήματα όπως η πολιτική αντιπαράθεση και πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ενίσχυση του αντικαπιταλιστικού μετώπου και η ανάγκη για μια άλλη αριστερά και ο στόχος του αντικαπιταλιστικού μετώπου-πόλου.
Στην εισήγηση και τη συζήτηση καταγράφεται η ανάγκη για την ανάπτυξη των αγώνων και μετώπου ρήξης και ανατροπής, με πυρήνα ένα ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα, οι στόχοι και το πλαίσιο πάλης των αγώνων της περιόδου και οι αναγκαίες μάχες που απαιτούνται στην επόμενη φάση της αντεργατικής αντιλαϊκής επίθεσης. Επίσης,  βασικό στοιχείο της παρέμβασης των δυνάμεων του ΝΑΡ αποτελεί η έμπρακτη προώθηση και τα βήματα για το κομμουνιστικό πρόγραμμα και το κόμμα κομμουνιστικής απελευθέρωσης, στόχος για τον οποίο προτείνονται οι επόμενες κινήσεις.
Το Πανελλαδικό Σώμα είναι ενταγμένο στην προσυνεδριακή διαδικασία προς το 4ο Συνέδριο του ΝΑΡγια την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το οποίο προκηρύσσεται για τον Φεβρουάριο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: