ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ 
- Τι είπε ο δήμαρχος Κοζάνης για τα πρώην ΜΑΒΕ και τα Ορυχεία

Να γνωμοδοτήσει επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του «Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Επικίνδυνων Αποβλήτων», κλήθηκε η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Κοζάνης, η οποία συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο.


Ειδικότερα, όλες οι περιοχές , δήμοι , καλούνται να πάρουν αποφάσεις και να προτείνουν χώρους για την διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με τα πρώην ΜΑΒΕ και τα ορυχεία, να βρίσκονται στο "τραπέζι" της συζήτησης, τοπικά. 
"Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν υπάρχει. Η χώρα μας παίρνει μεγάλα πρόστιμα γιατί δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, πρόβλεψη και χώρος για τα επικίνδυνα απόβλητα. Τώρα βρισκόμαστε στη  φάση αυτή , μας ζητήθηκε η γνώμη και μετά την επιτροπή ποιότητας ζωής θα συζητηθεί το θέμα και στο Δημοτικό συμβούλιο", είπε ο δήμαρχος Λευτέρης Ιωαννίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του "Π.Λ.".
Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ιωαννίδης, προτείνονται από την πρόταση της περιφέρειας, η περιοχή του χώρου των πρώην ΜΑΒΕ: "Είμαστε ανοιχτοί για συζήτηση και δεν αποκλείουμε οποιονδήποτε άλλο σχεδιασμό μπορεί να χρησιμοποιήσει χώρους που έχουν τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές, ώστε η διαχείριση να γίνεται σωστά και με τα μέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Το πρόβλημα μαστίζει την ελληνική κοινωνία και το πρόβλημα υπάρχει παντού. Ήρθε η ώρα μνα πάρουμε σημαντικές αποφάσεις", σχολίασε σχετικά
Σε ό,τι αφορά τον χώρο των ορυχείων, ο δήμαρχος απαντώντας στον ¨Π.Λ" , είπε πως δεν είναι αρνητικοί, εφόσον τηρούνται προϋποθέσεις και συνθήκες, ζητώντας ωστόσο να γίνει καταμερισμός και να μην έρχονται όλα τα επικίνδυνα απόβλητα της χώρας εδώ,. παράλληλα, ζήτησε να εξασφαλίζονται όλες οι προδιαγραφές για να μην επηρεάζεται το περιβάλλον.