Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Άρη Βατάλη»


Kozanimedia: Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ «καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση του Άρη Βατάλη» – «Έδειξε πόσο υπάκουος και πειθαρχημένος είναι στις κυβερνητικές εντολές για την απόσχιση και το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ» – «Αναμένουμε από το «Σπάρτακο», ένα σωματείο με συγκριμένη διαδρομή, μαχητικότητα και ξεκάθαρες θέσεις ότι δεν θα αφήσει να πλανώνται ασχολίαστες για πολύ καιρό οι αμετροεπείς δηλώσεις του κ. Βατάλη»



Κύριε Π.Πλιάτσιο,

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει το «συνάδελφο»  Άρη Βατάλη ο οποίος απέδειξε με τη στάση του μόλις προχθές , επτά (7) μήνες  μετά το ΔΙΟΡΙΣΜΟ του στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, πόσο υπάκουος και πειθαρχημένος είναι στις κυβερνητικές εντολές για την απόσχιση και το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. Η πρόσφατη επιστολή του στην ιστοσελίδα σας , με την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με την απαράδεκτη στάση του για το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ , προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία στους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ.

Ο Α.Βατάλης δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιληφθεί τα σενάρια και τα στημένα παιγνίδια που παίζονται σε βάρος του Ομίλου ΔΕΗ.

Δεν  μπορεί να αντιληφθεί ότι ο συνδυασμός ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ- ΑΔΜΗΕ- ΝΟΜΕ – ΑΔΙ,  συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που θα ανατινάξει – καταστρέψει τον Όμιλο ΔΕΗ.

Δεν μπορεί να αντιληφτεί ότι το κράτος , τα κρατικά όργανα , η Βουλή καθώς και τα ΔΣ των εταιριών είναι απλοί διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες και πως η ΔΕΗ δεν ανήκει στον εκάστοτε υπουργό , ούτε στα εκαστοτε συγκυριακά διοικητικά συμβούλια.

Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η υποχρεωτική δια νόμου, μείωση εως το 2019 της παραγωγής της ΔΕΗ κάτω του 50% και η μείωση του πελατολογίου της ΔΕΗ κάτω από το 50% είναι εξίσου καταστροφικές.

Το να εγκαλείς και να κατηγορείς τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ως ανεύθυνη και ανήθικη , απευθύνεσαι στο σύνολο των εργαζομένων και ενάντια στις ομόφωνες αποφάσεις του 37ου Συνεδρίου – που ο ίδιος ψήφισες- για τη στήριξη του σημερινού καθεστώτος λειτουργίας του ΑΔΜΗΕ, που είναι συμβατό με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ΙΤΟ.  Λίγη ΝΤΡΟΠΗ δεν βλάπτει.
Εκείνοι που συμμετέχουν στο μνημονιακό κατήφορο δεν χαρακτηρίζονται απλά ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ αλλά είναι εξίσου επικίνδυνοι και υπονομεύουν τα συμφέροντα της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χωρας.

Εάν το μέλλον των εργαζομένων , τα εργασιακά δικαιώματα και οι κατακτήσεις στηρίζονται στον Α.Βατάλη, τότε έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι «τα κάστρα πέφτουν από μέσα»

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με αίσθημα ευθύνης , υπευθυνότητας και σοβαρότητας θα αντιδράσει δυναμικά στο ξεπούλημα του Ομίλου ΔΕΗ, όπως η ιστορική της διαδρομή της το επιβάλλει.

Το γεγονός ότι κάτω από την πίεση των αντιδράσεων ανέστειλες , με επιστολή σου στο διοικητικό συμβούλιο του «Σπάρτακου»  – του οποίου είσαι εκλεγμένο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής – τη θητεία σου,  πρέπει να σου υπενθυμίζουμε ότι η συνδικαλιστική ιδιότητα δεν αναστέλλεται.

Είναι γνωστό ότι επέλεξες να είσαι απών από τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και Σωματείων – μελών της κατά τις εργασίες της Γ.Σ. που πραγματοποιούνταν στο «κάστρο του υπουργείου Οικονομικών» γιατί θα ήσουν υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΔΣ της ΔΕΗ, Καραλευθέρη και Φωτοπουλο, οι οποίοι ταυτισμένοι με τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, αποχώρησαν.

Αναμένουμε από το «Σπάρτακο», ένα σωματείο με συγκριμένη διαδρομή, μαχητικότητα και ξεκάθαρες θέσεις ότι δεν θα αφήσει να πλανώνται ασχολίαστες για πολύ καιρό οι αμετροεπείς δηλώσεις του κ. Βατάλη.

Τέλος, «συνάδελφε» Α.Βατάλη επειδή διατείνεσαι ότι δεν ψήφισες κατά τη συνεδρίαση της ΓΣ των Μετόχων της ΔΕΗ ΑΕ στο «κάστρο του υπουργείου Οικονομικών»,  σου θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα χρειαστούν και άλλες ψηφοφορίες του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της εταιρίας και συνεπώς «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα» !
.......................................

 ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Οι απόψεις, οι θέσεις και οι στάσεις όλων των συνδικαλιστών κρίνονται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ & ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν στην εκφρασμένη άποψη του Άρη Βατάλη -μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΗ Α.Ε και συνδικαλιστικό στέλεχος του Σπάρτακου- για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γνωστοποιεί ότι:
Η ιδιότητα του εργαζόμενου και του συνδικαλιστή δεν αναιρείται, σε όποια θέση και εάν τύχει να βρεθεί κατά την διάρκεια της εργασιακής του πορείας.
Οι απόψεις, οι θέσεις και οι στάσεις όλων των συνδικαλιστών κρίνονται από τους εργαζόμενους και την κοινωνία.
Οι απόψεις του Άρη Βατάλη, όπως εκφράστηκαν σε σχετική  επιστολή του, δεν βρίσκουν, επ΄ουδενί, σύμφωνο τον Σπάρτακο ο οποίος, εξαρχής και ξεκάθαρα πάντα, κατέθεσε τις θέσεις του οι οποίες ταυτίζονται με τις θέσεις ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπως αυτές διατυπώθηκαν και επικυρώθηκαν στο τελευταίο της συνέδριο.
Η υποκριτική, υπερβολική και φασιστική προβολή του Άρη Βατάλη ως συνδικαλιστή μειοδότη, δεν μπορεί να ακυρώσει την συνδικαλιστική του προσφορά.
Σε κάθε περίπτωση, ο Σπάρτακος συζητά κάθε φορά τα ζητήματα θέσεων και απόψεων των στελεχών του και το ίδιο θα πράξει και τούτη τη φορά, ως έχει υποχρέωση. Ηθική και δεοντολογική.
Η ιστορική διαδρομή, η προσφορά, η αγωνιστικότητα και η δράση του Σπάρτακου δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν.
                                                                                                        Γραφείο Τύπου

 Η απάντηση του Άρη Βατάλη μέσω: 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ''Δ.Ε.Η''

Αήθης επίθεση από κομματκά στελέχη της ΝΔ που πρόσκεινται συνδικαλιστικά στην ΔΑΚΕ στο μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΗ Άρη Βατάλη. Κάλυψη μόνο από τον Β΄Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ Γιάννη Μανέ.


Α. Βατάλης: Ποιο μεγαλύτερη διαστρεβλωση δεν γίνεται....ξεπέρασαν και τον Γκεμπελς. Ουδέποτε ψήφισα-διαφώνω με την απόσχιση-δεν συμμετείχα στη ΓΣ.... κι όμως είμαι Πηλίος Γούσης για τους κ. Βραχιολίδηδες ο ένας εκ τον οποίων ο ΑΔΜΗΤΗΣ είναι και αρχιψευτης στα περι ερωτημάτων ....να υποθέσω 2 απ τα κουλά του Κούλη??

Αυτός είναι ένας από τους εργαζόμενους που ψήφισαν υπέρ της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ! Ψήφισε δηλαδή υπέρ του ξεπουλήματος του ΑΔΜΗΕ στους ιδιώτες-τοκογλύφους, κ.λ.π.!
Λέγεται Άρης Βατάλης και με το όνομά του έχει γίνει ένας χαμός στο διαδίκτυο, μια και ο ίδιος όχι μόνο δεν ζητά μια απλή συγγνώμη,  αλλά επιμένει ότι η ψήφος του υπέρ του ξεπουλήματος.... του ΑΔΜΗΕ, είναι η …πιο Υπεύθυνη!!!
Φτάνει δε στο σημείο να πει ότι η κριτική σε βάρος του είναι… υβριστική!  
Ο Νίκος Βραχιολίδης (εργαζόμενος και συνδικαλιστής στον ΑΔΜΗΕ), αναφέρει: Εγώ του έκανα ερώτηση, στον Πλιάτσο απαντάει; Ποιος είναι ο Πλιάτσος; Με την υπογραφή του, ξέρει ότι γέμισε χρέη τον ΑΔΜΗΕ; Μάλλον θα είναι από τη μεγάλη αγάπη του προς και τους «φίλους και συναδέλφους» του στον ΑΔΜΗΕ!!! Γιατί δεν είπαν από την αρχή, οι του Δ. Σ, δεν πάμε σε Γενική συνέλευση των μετόχων ή το θέμα προς συζήτηση στην Γενική συνέλευση δεν θα είναι η πώληση αλλά η ανάπτυξη και οι επενδύσεις της ΔΕΗ. Ας ήταν νόμος του κράτους η πώληση. Δεν υπάρχει νόμος που να σε υποχρεώνει να πουλήσεις το σπίτι σου την επιχείρησή σου. Αυτό ισχύει και για τους μετόχους! Το μνημόνιο τους υποχρεώνει να πουλήσουν τις μετοχές τους σε άλλους ιδιώτες! Τρελά πράγματα! Τι δεν καταλάβατε; Κατάλυση του Συντάγματος και απώλεια εθνικής κυριαρχίας!!! Είχες την ευκαιρία να κερδίσεις το σεβασμό και την εκτίμηση των «συναδέλφων» σου όπως τους αποκαλείς αλλά.... κανείς δεν θα σου δώσει δίκιο και το όνομά σου θα το θυμόμαστε και θα το παρομοιάζουμε με ονόματα όπως αυτό του Πήλιου Γούση!

Δείτε πώς ο Άρης Βατάλης πασχίζει να εξηγήσει τη στάση του περί ΑΔΜΗΕ στο Kozanimedia .  «Θεωρώ ως πιο ΥΠΕΥΘΥΝΗ την στάση μου σε μια «κατάσταση» που τους διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους να εργάζονται σε μια δημόσια επιχείρηση ανάλογη αυτής που εργάζονται και σήμερα, από μια ΑΝΕΥΘΥΝΗ που θα τους θέτει στην αβεβαιότητα του ιδιώτη. ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΩ, ούτε πολιτικά πολύ περισσότερο όμως ηθικά»:
Αγαπητέ κ. Πλιάτσιο να σας ευχαριστήσω που στο πανηγυράκι «χάριν των εντυπώσεων και κακίας» που στήθηκε γύρω από το όνομα μου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με τον ΑΔΜΗΕ είστε ο μοναδικός που μου ζήτησε να προβώ σε σχετική δήλωση αποφεύγοντας να γράψετε απλά την δική σας αλήθεια.
Η περίπτωση ΑΔΜΗΕ γνωρίζετε πολύ καλά πως προέρχεται από την εισαγωγή αυτοβούλως χωρίς κανένα λόγο και αιτία στο  δεύτερο μνημόνιο της χώρας με τους δανειστές από την προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και προέβλεπε την ΠΩΛΗΣΗ αυτού σε ποσοστό 66% σε ιδιώτες. Η σημερινή κυβέρνηση μετά την γνωστή περιπέτεια του καλοκαιριού του 15 στην Ευρωπαική προοπτική της χώρας, του κινδύνου ενός grexit και της πίεσης των κομμάτων της αντιπολίτευσης να φέρουν όπως, όπως μια συμφωνία με τους δανειστές, υπέγραψε με την σειρά της μια νέα συμφωνία, η οποία στην ουσία ήταν το 2ο μνημόνιο επικαιροποιημένο και επαναδιαπραγματευμένο στους όρους αυτού.
Στην νεά συμφωνία, μετά την διαπραγμάτευση του ΥΠΑΝ άλλαξε η προηγούμενη πολιτική περί δημιουργίας και ΠΩΛΗΣΗΣ μικρής ΔΕΗ και ΠΩΛΗΣΗΣ του 66% του ΑΔΜΗΕ, με τα γνωστά ΝΟΜΕ που στον ενεργειακό διάλογο είχαν εισαχθεί από το 2010 ως απαίτηση της ΕΕ στην Γαλλία. Συμφωνήθηκε παράλληλα ότι ο ΑΔΜΗΕ δεν θα ξεΠΟΥΛΗΘΕΙ σε πλειοψηφικό  ποσοστό σε ιδιώτες αλλά θα παραμείνει σε δημόσιο έλεγχο με το 51% στο κράτος ως μια νέα εταιρία ΔΕΚΟ έξω από την ΔΕΗ,διασφαλίζοντας τα συμφέροντα της χώρας, των πολιτών και τις θέσεις εργασίας του προσωπικού στον ΑΔΜΗΕ.
ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
Με βάση τα παραπάνω λοιπόν σας δηλώνω πως: 1ον Η δευτερη λύση από την πρώτη είναι σίγουρα πολύ καλύτερη και το αναγνωρίζουν όλοι, το παραπάνω  το έχει αναγνωρίσει δημόσια και ο ενας εκ των δυο εκπροσώπων εργαζόμενων στο ΔΣ της ΔΕΗ συνάδελφος μου Ν. Φωτόπουλος, το αναγνωρίζουν μάλλον και οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ, κάνοντας μια ανάγνωση των ποσοστών της συμμετοχής της πανΑττιικής στάσης εργασίας και το κάλεσμα της ΓΕΝΟΠ, εκτός κι αν τους κάλυπτε και τους εξέφραζε ο κος  Λαφαζάνης όπως κάποτε ο κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου του ΠΑΣΟΚ επι Αθανασόπουλου. Η δε σημερινή  εξέλιξη, πανθομολογούμενα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρων του ΑΔΜΗΕ, κάτι το οποίο έχω υποστηρίξει συνδικαλιστικά και πολιτικά διαχρονικά για τις κρατικές επιχειρήσεις που οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ στους ιδιωτες ή επιχείρησαν αυτό να το κάνουν. Βλ. ΟΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ κλπ.
2ον Στο ΔΣ της ΔΕΗ ουδέποτε ήρθε θέμα λήψης απόφασης για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και της διαδικασίας τρόπου αυτής,  καθώς αυτό είναι νόμος του κράτους και δυστυχώς μας ξεπερνά ως ΔΣ. Η απόφαση είναι στο επίπεδο Γ.Σ., αρα η απόσχιση ή όχι του ΑΔΜΗΕ είναι στους μετόχους της ΔΕΗ κι όχι σε εμένα και τους υπολοίπους του ΔΣ. Μπορεί το 51% να είναι  στον σημερινό υπουργό οικ. της κυβέρνησης, το υπόλοιπο 49% είναι σε ιδιώτες ασφαλιστικούς φορείς, και αυτοί προφανώς θα  μπορούσαν να το μπλοκάρουν στην Γ.Σ. έχοντας άμεσο νόμιμο συμφέρων.
3ον Στο ΔΣ της ΔΕΗ ήρθαν τα θέματα της Γ.Σ προς τυπική επικύρωση ως προς την διαδικασία της Γ.Σ, όπου και εκεί δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας υπερψήφισης ή απόρριψης κάποιου από αυτού (σχ. Δήλωση του νομικού συμβούλου του ΔΣ καταγεγραμμένη στα πρακτικά του ΔΣ στην αντίδραση των εκπρ. Εργαζομ.) δεν υπήρξε δηλ. απόφαση με πλειοψηφίες και μειοψηφίες, εκφράστηκε η διαφωνία και ζητήθηκε από τους εκπροσώπους με ένα τρόπο αυτή να περιγραφεί στα πρακτικά.
4ον Διαφώνησα και διαφωνώ, όπως και το σύνολο του ΔΣ με το ότι, ο ΑΔΜΗΕ θα «φύγει» από την ΔΕΗ κι αυτό διότι θα χαθεί μια δομή της επιχείρησης και ένα έσοδο της τάξης των 200 εκ. ευρώ το χρόνο από αυτή. Αυτό το ανέδειξα και το επισήμανα εδώ και καιρό σε δηλώσεις μου σε συναδέλφου σας, δυστυχώς όμως ο νόμος με – μας ξεπερνά σε αυτό που θα θέλαμε και είναι και σκληρός,  αν δεν προχωρήσει η συμφωνία του 51% δημόσιο με 49% ιδιώτες, τότε αυτό θα πάει 100% σε ιδιώτες.
Τέλος ως εργαζόμενος στην ΔΕΗ και συνάδελφος των εργαζόμενων στον ΑΔΜΗΕ, θεωρώ ως πιο ΥΠΕΥΘΥΝΗ την στάση μου σε μια «κατάσταση» που τους διασφαλίζει τα εργασιακά τους δικαιώματα και την προοπτική τους να εργάζονται σε μια δημόσια επιχείρηση ανάλογη αυτής που εργάζονται και σήμερα, από μια ΑΝΕΥΘΥΝΗ που θα τους θέτει στην αβεβαιότητα του ιδιώτη.   ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΩ, ούτε πολιτικά πολύ περισσότερο όμως ηθικά. Να θέσω δηλ. σε ομηρία και αβεβαιότητα το μέλλον φίλων και συνάνθρωπων μου και των οικογενειών τους.  ΠΟΛΥ ΔΕ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΩ ΠΩΣ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΑΡAΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ.
Κλείνοντας να επισημάνω για ακόμη μια φορά πως εδώ και χρόνια έχει αρχίσει ένας λυσσαλέος πόλεμος από τα εγχώρια και διεθνή συμφέροντα εις βάρος της ΔΕΗ για την διάσπαση και ξεπούλημα της επιχείρησης, το ζήσαμε, το ζούμε πολύ πιο έντονα τα τελευταία χρόνια, ειδικά από το 2010 και μετά που η χώρα τέθηκε από συγκεκριμένους πολιτικούς κάτω από την επιτήρηση της Τρόικας ή διάφορων άλλων θεσμών.  Σε αυτό τον πόλεμος οι επιθέσεις για να ανακοπούν χρειάζεται ενότητα και υπευθυνότητα. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν μάχες που χάνονται και μάχες που κερδίζονται, το ζητούμενο είναι η τελική έκβαση του πολέμου και να είσαι εσύ ο κερδισμένος  με τις λιγότερες απώλειες.
Για τους παραπάνω λόγους λοιπόν πιστεύω πως πρέπει να  γίνουμε όλοι πιο υπεύθυνοι για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την αντίσταση και τα αναχώματα στο μέτωπο πολέμου ενάντια στην ΔΕΗ και την χώρα, ώστε να είναι όσο  το δυνατόν πιο ανώδυνες και με λιγότερες οι επιπτώσεις αυτού. Ήδη στην κατεύθυνση της ενότητας, της ομαδικότητας και της υπευθυνότητας καταγράφηκε η πρώτη επιτυχία, να δημιουργηθεί στο σύνολο του πολιτικού προσωπικού της χώρας και της ΕΕ ένα ενιαίο μέτωπο ώστε να εξαιρεθεί η χώρα από τους ρύπους του CO2 και να δοθεί η προοπτική της επιστροφής στην λιγνιτική παραγωγή.
Υ.Γ. Θα προχωρήσω όταν ολοκληρωθεί και η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών της συγκεκριμένης συνεδρίασης σε εκτενέστερη ενημέρωση με σχετικό δελτίο τύπου.
Βατάλης Άρης
Υπάλληλος ΔΕΗ
Μέλος ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: