Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Σύσκεψη για τη Δημόσια Υγεία από την κίνηση »Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας» (βίντεο)

eordaialive.com: 

Σύσκεψη για τη Δημόσια Υγεία από την κίνηση »Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας» (βίντεο)

Σύσκεψη για τη Δημόσια Υγεία  πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Ιουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Πτολεμαϊδας  από την κίνηση »Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας»
Στη  σύσκεψη καλέστηκαν  τα συνδικάτα του χώρου της Υγείας, τα συνδικάτα των εργαζομένων από όλη τη Δυτική Μακεδονία, τους συλλόγους που εκπροσωπούν συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενών με σκοπό μία πρώτη απόπειρα συζήτησης- ψαξίματος των προβλημάτων υγείας στην Εορδαία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο του eordaialive.com


 e-ptolemeos.gr

Εποικοδομητική ήταν η σύσκεψη για τη ‘’ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ’’ που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πτολεμαΐδας


Ιδιαίτερα σημαντική και ουσιαστική ήταν η σύσκεψη για τη «Δημόσια Υγεία» που διοργάνωσε η «Πρωτοβουλία Πολιτών Εορδαίας» την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας.
Στα πλαίσια της σύσκεψης, όπου έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Εορδαίας Σάββας Ζαμανίδης, ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Δυτικής  Μακεδονίας   Α. Αγγελόπουλος, εργαζόμενοι γιατροί, εκπρόσωποι εμπλεκομένων φορέων και πολίτες, συζητήθηκαν   τα προβλήματα στη Δημόσια Υγεία λόγω έλλειψης γιατρών στα Νοσοκομείο της περιοχής, της υπολειτουργίας σημαντικών κλινικών και του τμήματος επειγόντων Περιστατικών  (ΤΕΠ) και της αποδυνάμωσης του ΕΚΑΒ.
Στόχος της σύσκεψης ήταν η απόφαση για τη διεκδίκηση:
-Άμεσου διορισμού μονίμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού για την πλήρη στελέχωση των Νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας.
-Στελέχωσης της Πρωτοβάθμιας Υγείας για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων.
-Άμεσης και δραστικής αύξησης των Κρατικών δαπανών για τη Δημόσια Υγεία.
Και οι προσλαμβανόμενοι επικουρικοί γιατροί να επιτελούν το ρόλο που ο τίτλος τους επιβάλλει, αντί να αποτελούν το προπέτασμα καπνού για τη συγκάλυψη της ανάγκης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: