Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Κοζάνης έκαναν το πρωί στην πλατεία το σωματείο εργαζόμενων ΔΕΗ Εργατική Αλληλεγγύη , η Πρωτοβουλία για τη δημιουργία λέσχης άνεργων, εργαζόμενων, πολιτισμού, νεολαίας, η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ, κ.α.
Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τον νέο νόμο της κυβέρνησης για τα εργασιακά, που τέθηκε σε διαβούλευση, ενώ μετά την κύρια ομιλία, που απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδικάτου «Εργατική Αλληλεγγύη» Κώστας Ασαλουμίδης, ενώ ακολούθησε πορεία στην κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους.
Τα αιτήματα των διαδηλωτών
«Με τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα μπροστά παλεύουμε για άμεση και μονομερή ικανοποίηση όλων των βασικών λαϊκών στόχων και αιτημάτων.
  • Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις τώρα, στα προμνημονίου επίπεδα. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Κατάργηση του χαμηλότερου μισθού για την νεολαία!
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με δικαιώματα. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στο δημόσιο για τις κοινωνικές ανάγκες. Απαγόρευση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Να καταργηθεί κάθε μορφή ελαστικής εργασίας. Υγιεινή και ασφάλεια σε όλους τους χώρους εργασίας για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα της τάξης μας.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά είναι δικαίωμα όχι εμπόρευμα. Να καταργηθεί το υπερταμείο ξεπουλήματος. Εθνικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση με εργατικό και λαϊκό έλεγχο των στρατηγικών επιχειρήσεων.
  • Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και τον συνδικαλισμό. Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις εργασίας. Όχι στην ποινικοποίηση της απεργίας. Η ταξική πάλη δεν καταργείται με Νόμους. Η απαγόρευση των απεργιών δεν θα περάσει.
  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου και μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι. Να περάσουν στους εργαζόμενους και το κράτος με εργατικό / κοινωνικό έλεγχο και όχι στα κοράκια των αγορών οι επιχειρήσεις που χρωστάνε οι εργοδότες.
  • Δημόσια, δωρεάν, ποιοτική υγεία και παιδεία για όλους, ντόπιους και μετανάστες.
  • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Μπλόκο στις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών. Διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των εργαζομένων και του λαού.
  • Καμία έμμεση ή άμεση εμπλοκή της Ελλάδας σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στη Μέση Ανατολή. Όχι στη ρατσιστική συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας. Να σταματήσει ο θανατηφόρος εγκλεισμός των προσφύγων και μεταναστών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι ταξικά αδέρφια μας και είναι καλοδεχούμενοι στις γειτονιές μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία. Στη φυλακή οι νεοναζί της Χ.Α.».
  •  
  • https://www.youtube.com/watch?v=APNZJxG2GW8&feature=youtu.be


Πορεία της Εργατικής Αλληλεγγύης στους δρόμους της Κοζάνης

Β.Σ

Διαμαρτυρία Εργατικής Αλληλεγγύης κ άλλων Συλλογικοτήτων στην Κεντρική πλατεία  - ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ