Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης Κομμουνιστών, Σάββατο 23 Ιουνίου

Το Σάββατο 23 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η ιδρυτική συνέλευση της Κίνησης Κομμουνιστών, συμβολής και δράσης.

Από το Μάη, οπότε και δημοσιεύθηκε η πρόταση ιδρυτικής διακήρυξης μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα και σε γειτονιές της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις ανθρώπων που εκφράσανε την άποψή τους για το όλο εγχείρημα μαζί με την διάθεσή τους να συνεισφέρουν ενεργητικά και προωθητικά. Ο πρώτος κύκλος θα ολοκληρωθεί με την επικείμενη συνέλευση, η οποία ταυτόχρονα δεν κλείνει αλλά ανοίγει και τη συζήτηση και την αναζήτηση.


Οι ανάγκες είναι πολλές, οι απαιτήσεις μεγάλες και οι προσδοκίες ρεαλιστικές μεν αλλά και σπουδαίες. Η υπόθεση της επανασύνθεσης του κομμουνιστικού σχεδίου δεν αφορά μόνο κάποιους, αφορά πολλούς. Αφορά πρωτίστως τους εργαζόμενους και τη νεολαία, που δέχονται την επίθεση του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Η συνάντηση με αυτούς τους πολλούς, είτε κινούνται σε μοναχικές τροχιές είτε είναι ενταγμένοι σε κινήσεις και ομάδες, είναι το μεγάλο ζητούμενο αυτής της περιόδου, με βασική επιδίωξη να διαμορφωθεί με την κοινή προσπάθεια και αναζήτηση, το κομμουνιστικό πρόγραμμα και, εν τέλει, και το κομμουνιστικό κόμμα της εποχής μας. 

Η συνέλευση και η συγκρότηση της Κίνησης Κομμουνιστών είναι ένα πρώτο, ίσως αποφασιστικό, βήμα σε αυτή την κίνηση προς τα εμπρός, που φιλοδοξεί να αλλάξει το χάρτη του κομμουνιστικού κινήματος στην Ελλάδα.   

ΠΗΓΗ: Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: