Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Τέρμα πια στα βρώμικα παιχνίδια της γραφειοκρατίας

H απόφαση της ΓΣΕΕ να προκηρύξει απεργία στις 28 Νοέμβρη, καταπατώντας αποφάσεις για απεργία στις 14/11 από την ΑΔΕΔΥ και μία σειρά εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών του ιδιωτικού τομέα, αποτελεί συνειδητή παρέμβαση της αστικοποιημένης γραφειοκρατίας για να διχάσει, να διασπάσει, να καταπατήσει εν τη γενέσει τις μικρές αλλά ελπιδοφόρες προσπάθειες που γίνονται για την επανεμφάνιση των διεκδικήσεων των εργαζομένων. Αποδεικνύεται ακόμα μία φορά πως η αντιδραστική γραφειοκρατία που ηγείται της ΓΣΕΕ δε θέλει και δε μπορεί να εκπροσωπήσει τα εργατικά μας συμφέροντα. Έχουν ταχθεί πλέον ανοικτά στο στρατόπεδο του αντιπάλου, των εργοδοτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων.


Μας καλούν να απεργήσουμε με την «Κοινωνική Συμμαχία», δηλαδή μαζί με τους εργοδότες μας και το ΣΕΒ. Να κάνουμε σημαία μας την «ανάπτυξη του τόπου», την «ανάγκη για επενδύσεις» και να ξεχάσουμε τα δικά μας δικαιώματα. Να ζητάμε να πλουτίσουν τα αφεντικά μας μήπως και τσιμπήσουμε κάτι κι εμείς. Ειδικά στη σημερινή περίοδο που τα στοιχεία δείχνουν ότι η σκληρή λιτότητα για τους εργαζομένους και το πετσόκομμα των μισθών μας πέτυχε το σκοπό του: τα επιχειρηματικά κέρδη αυξάνουν τα τελευταία χρόνια.

Όλα αυτά δείχνουν πως πρόκειται για συγκεκριμένο σχέδιο της γραφειοκρατίας και του αστικού συστήματος να αλλοιώσουν το περιεχόμενο των διεκδικήσεών μας, να μετασχηματίσουν το εργατικό κίνημα προς αντιδραστική κατεύθυνση πέρα κι έξω από τις ανάγκες της εργατικής τάξης.

Όσο δεν παίρνουμε εμείς την κατάσταση στα χέρια μας, θα ορίζει την ατζέντα ο Παναγόπουλος
Χρειάζεται να δούμε τα προβλήματα κατάματα. Η γραφειοκρατία και ο αστικοποιημένος συνδικαλισμός θα παρεμβαίνει, θα διασπά και θα υποτιμά τους αγώνες μας όσο εμείς δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε τη δική μας ατζέντα. Στο βαθμό που θα χτίζεται το αντίπαλο δέος, το εργατικό μέτωπο που θα βασίζεται στις διαδικασίες βάσεις των σωματείων μας, όσο θα μπαίνουμε στο τιμόνι της οργάνωσης της πάλης εμείς οι ίδιοι, τόσο θα σπρώχνουμε στο περιθώριο αυτούς που παίζουν βρώμικα παιχνίδια στις πλάτες μας. Όσο εμείς θα παίρνουμε την πρωτοβουλία τόσο δε θα τους επιτρέπουμε να κάνουν μπαλάκι τις απεργίες μας.

Έχουν ευθύνες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις που αντί να ενώνουν, διαιωνίζουν την ιδιοκτησιακή λογική πάνω στα συνδικάτα μας και τις αποφάσεις μας. Έχει ευθύνη το ΠΑΜΕ γιατί σε μία τέτοια κρίσιμη στιγμή, άλλαξε την ημερομηνία της απεργίας, δεν προσπάθησε να βάλει βέτο στις κινήσεις της γραφειοκρατίας, δεν συντάχθηκε με τις άλλες ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις σε μέτωπο ενάντια στα παιχνίδια της ΓΣΕΕ, αντίθετα με τις αντιφάσεις και ταλαντεύσεις του δίχασε αγωνιστικές δυνάμεις και άφησε χώρο στον Παναγόπουλο.

Υπάρχουν δυσκολίες, αλλά έχουμε το δίκιο με το μέρος μας! Να υπερβούμε τα αδιέξοδα!
Δε μπορούμε να πετάμε στα σύννεφα. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν σήμερα, τα άμαζα σωματεία, την έλλειψη συνελεύσεων των εργαζομένων, το φόβο της απόλυσης, την εργοδοτική τρομοκρατία που κρατάει τους εργαζόμενους έξω από τη συλλογική πάλη, την απογοήτευση όλων μας για την κατάσταση του συνδικαλισμού σήμερα.

Το δίκιο όμως είναι με το μέρος μας, όταν αυτοί πλουτίζουν πάνω στις πλάτες μας, πάνω στα τσακισμένα μας δικαιώματα. Γι΄ αυτό και δε μπορούμε να πάμε όπως παλιά.


ΜΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ!
Με αποφασιστικότητα, με ταξική ενότητα, με δημοκρατία στην οργάνωση του αγώνα.
Όλες μας οι δυνάμεις να δοθούν ώστε να πυκνώσουν οι γραμμές των σωματείων μας, με ενεργή συμμετοχή όλων μας, να αναπτυχθούν οι αγώνες στο χώρο δουλειάς, να βγουν μπροστά τα αιτήματα μας.

Να αναπτυχθεί ένα ΔΙΚΤΥΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ που θα μπορεί να πάρει στα χέρια του αυτό την οργάνωση των διεκδικήσεών μας, χωρίς αποχωρήσεις από τα άλλα συνδικάτα, για να μπορεί να ενοποιεί πανελλαδικά τον αγώνα. Να αναπτυχθεί η πάλη μας με διάφορες μορφές και μέσα, με κύριο στοιχείο την μαζική συμμετοχή όλων μας. Για την  επανεκκίνηση   των ταξικών αγώνων διάρκειας για να πετύχουμε  ρήγματα στην αντεργατική πολιτική, να έχουμε κατακτήσεις  και να δημιουργήσουμε τους όρους να νικήσουμε. Έτσι μπορεί να χτιστεί το εργατικό μέτωπο της ανατροπής!

Όλες οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να βγει το εργατικό κίνημα μπροστά, χρειάζεται να δράσουν από κοινού σε τέτοια κατεύθυνση. Τέρμα πια στις ιδιοκτησιακές λογικές.

Σ΄ αυτές τις δύσκολες συνθήκες εμείς επιμένουμε, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο πρέπει να τον έχουν τα ίδια τα συνδικάτα. Μόνο εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη δημοκρατία μέσα στα σωματεία μας. 

ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ, ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΓΙΑ:
  • Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων. Υποχρεωτική καθολική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων.
  • 751 βασικός μισθός. Αυξήσεις στους μισθούς
  • Κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους κάτω των 25 ετών.
  • Άμεσα μαζικές προσλήψεις. Απαγόρευση των απολύσεων.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους για όσο διαρκεί η ανεργία.
  • Κατάργηση του συνταξιοδοτικού νόμου Κατρούγκαλου.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο- Καμία μείωση του αφορολόγητου/Αύξησή του.
Στηρίζουμε όλα τα σωματεία που παλεύουν για τα δικαιώματά μας και θέλουμε όλα αυτά τα ρυάκια αντίστασης να συναντηθούν σ’ ένα μέτωπο νίκης κι ανατροπής.Στις 28 Νοέμβρη συμμετέχουμε στην απεργία με τα συνδικάτα που βάζουν ένα αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο, αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα.
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Νοέμβρης 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: