Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Προϊστορικός χαυλιόδοντας εντοπίστηκε στο ορυχείο Αμυνταίου της ΔEH

Στο ορυχείο Αμυνταίου σε σημείο κατολίσθησης, στις 8/11/2018, εντοπίσθηκε από εργαζομένους της ΔΕΗ παλαιοντολογικό εύρημα χαυλιόδοντα. Άμεσα ο Διευθυντής εκμετάλλευσης λιγνιτικού
κέντρου Δυτικής Μακεδονίας ενημέρωσε τους αρμόδιους καθώς και το Παλαιοντολογικό Μουσείο Πτολεμαΐδας για την παραλαβή του ευρήματος.
 
Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πολυχρονίδης Δημήτριος ανταποκρίθηκε άμεσα και συντόνισε την όλη διαδικασία. Στις 9/11/2018 τα εξειδικευμένα στελέχη του Μουσείου Πτολεμαΐδας μετέβησαν στο ορυχείο Αμυνταίου, όπου προέβησαν στις απαραίτητες σωστικές ενέργειες και παρέλαβαν το εύρημα, 2 περίπου μέτρων. Μεταφέρθηκε στο Μουσείο όπου και θα γίνει η συντήρηση του από ειδικούς.

Ευχαριστούμε τη ΔΕΗ Α.Ε. και ειδικότερα τα στελέχη της, κ. Στέφανο Παλαβό, Διευθυντή εκμετάλλευσης λιγνιτικού κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, την Διεύθυνση του ορυχείου Αμυνταίου και τους εργαζομένους του, για την ευαισθησία και την άριστη συνεργασία που επέδειξαν.

Το Μουσείο ενημέρωσε την εφορία Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας, παράρτημα Θεσσαλονίκης, και στις 28 / 11 κλιμάκιο της εφορίας θα μεταβεί για αυτοψία και συντήρηση του ευρήματος.


από: Kozani.tv 

Δεν υπάρχουν σχόλια: