Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Διεθνής αμνηστία: Όχι στον τουρισμό στους εποικισμούς του Ισραήλ στα κατεχόμενα

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η TRIPADVISOR ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡAΝΟΜΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Παρακολούθησα το Αντιτρομοκρατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στα όπλα. Ήταν η καλύτερη στιγμή της παραμονής μου στο Ισραήλ!»
Αξιολόγηση σκοπευτικής δραστηριότητας σε παράνομο ισραηλινό εποικισμό στον ιστότοπο της TripAdvisor

Μάθε να πυροβολείς σαν στρατιώτης, κάνε βόλτα με καμήλα ή μια περιήγηση σε ιστορικές τοποθεσίες – όλα αυτά σε κλεμμένη γη! Χάρη στην βοήθεια της TripAdvisor, όλες αυτές είναι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις όταν επισκέπτεσαι έναν από τους πολλούς παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς.



Η TripAdvisor έχει καταχωρημένες περισσότερες από 70 διαφορετικές ιδιοκτησίες, δραστηριότητες και αξιοθέατα σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Με αυτόν τον τρόπο. η TripAdvisor δίνει ώθηση στην οικονομία των εποικισμών και συμβάλλει στην επέκτασή τους. Η προώθηση των εποικισμών από την εταιρία ως τουριστικός προορισμός βοηθά στην «κανονικοποίηση» και την νομιμοποίησή τους στο κοινό. Οι εποικισμοί είναι παράνομοι κατά το διεθνές δίκαιο – η δημιουργία τους ανέρχεται σε έγκλημα πολέμου. Οι εποικισμοί βρίσκονται σε κλεμμένη παλαιστινιακή γη. Δεν θα έπρεπε να είναι τουριστικοί προορισμοί.

Από το 1967, όταν το Ισραήλ κατέλαβε και έθεσε υπό κατοχή τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, η ισραηλινή κυβέρνηση προωθεί τη δημιουργία και επέκταση εποικισμών.


Οι εποικισμοί έχουν ολέθριες επιπτώσεις σε ένα ευρύ φάσμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων τους σε ένα επαρκές βιοτικό επίπεδο, τη στέγη, την υγεία, την ελευθερία μετακίνησης και την εκπαίδευση. Επίσης, η ύπαρξη εποικισμών παραλύει την παλαιστινιακή οικονομία. Προωθώντας τον τουρισμό στους εποικισμούς, η TripAdvisor συμβάλλει σε αυτές τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ζήτησε από τον Stephen Kaufer, Διευθύνοντα Σύμβουλο της TripAdvisor Inc. να σταματήσει να καταχωρεί και να προβάλλει ιδιοκτησίες, δραστηριότητες και αξιοθέατα σε παράνομους ισραηλινούς εποικισμούς ή που τα διαχειρίζονται έποικοι στα Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. 


Η TripAdvisor είναι ο κύριος αποδέκτης αυτής της εκστρατείας εξαιτίας της σχετικής σπουδαιότητας της εταιρίας στη βιομηχανία τουρισμού των ισραηλινών εποικισμών. Η TripAdvisor είναι ο περισσότερο επισκεπτόμενος ιστότοπος τουρισμού όσον αφορά ξένους/ες επισκέπτες/τριες στο Ισραήλ και προβάλλει περισσότερες καταχωρήσεις (τουλάχιστον 70), σε περισσότερους εποικισμούς (27) από κάθε άλλη ψηφιακή εταιρία τουρισμού  - με εξαίρεση την Airbnb, η οποία δεσμεύτηκε τον Νοέμβριο του 2018 να διαγράψει τις περισσότερες από τις καταχωρήσεις της σε εποικισμούς.
Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας το εξής: θεωρητικά, όποιος/α κοινοποιεί αυτή τη δράση υπάρχει πιθανότητα να διωχθεί δικαστικώς ή να του/της απαγορευτεί η είσοδος στο Ισραήλ, καθώς θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι έκανε δημόσια πρόσκληση για μποϊκοτάζ. Αυτό βασίζεται σε άδικους νόμους που αντιβαίνουν στην υποχρέωση του Ισραήλ να υποστηρίζει το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: