Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Ιουλίου 2019

Σωματείο Βύρωνα:Η απαγόρευση της πολιτικής δράσης στους χώρους εργασίας δεν θα περάσει.

Η απαγόρευση της πολιτικής δράσης στους χώρους εργασίας δεν θα περάσει.

Ως στιγμιότυπο από το μέλλον που επιθυμούν να επιβάλλουν αστικές κυβερνήσεις και εργοδοσία στους χώρους εργασίας,  μπορούμε να εκλάβουμε την πρόσκληση σε απολογία εργαζόμενου από στελέχη της διοίκησης, γιατί κολλούσε αφίσες του ΚΚΕ στο χώρο του αμαξοστασίου των λεωφορείων της ΟΣΥ στην Ανθούσα.


Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική και απαράδεκτη ενέργεια στελεχών της ΟΣΥ,  με την κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του υπουργείου Μεταφορών,  που στόχο έχει όχι μόνο τον περιορισμό της πολιτικής δράσης του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά γενικότερα επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους,  να διαμορφώσει  συνθήκες σιωπής  και  υποταγής  να  καταργήσει την πολιτική συνδικαλιστική δραστηριότητα, έτσι ώστε να περνούν ανενόχλητοι την αντεργατική πολιτική τους.

 Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια των στελεχών της ΟΣΥ και απαιτούμε να σταματήσει τώρα την πειθαρχική διαδικασία  σε βάρος του εργαζόμενου. Να σταματήσει κάθε προσπάθεια φίμωσης των εργαζομένων.

Η ελεύθερη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στους χώρους εργασίας έχει κατακτηθεί με διαχρονικούς αγώνες και το δικαίωμα μας αυτό δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να το αμφισβητεί.
Η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων και των εργοδοτών, η αδικία που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, η επιθυμία του λαού για μια καλύτερη ζωή και ελευθερία γεννά την ανάγκη για συνδικαλιστική και πολιτική δράση και στους χώρους εργασίας.

Η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς δεν θα περάσει.
η πολιτική και συνδικαλιστική δράση δεν σταματά.

 Ιούλιος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: