Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΗΣ SIDENOR από ΣΕΕΝ "Εργατική Αλληλεγγύη"


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ SIDENOR


Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη», τα μέλη του και όλοι οι εργαζόμενοι στηρίζουν ολόψυχα τον δίκαιο αγώνα  των εργαζομένων στην χαλυβουργεία της Sidenor  που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις από τον Ιούνη και μετά από το εκδικητικό lockout, από την πλευρά της εργοδοσίας για δυόμιση εβδομάδες, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κυλιόμενες δίωρες στάσεις εργασίας.


Οι  εργάζονται σε αυτήν την βαριά βιομηχανία, παλεύουν  κυριολεκτικά  καθημερινά με την φωτιά και το σίδερο. Με  αυτές τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις διεκδικούν το δίκιο τους, για καλύτερο μεροκάματο, καλύτερες εργασιακές σχέσεις και ασφάλεια στην εργασία που έχουν καταπατηθεί από την αχαλίνωτη ασυδοσία του κεφαλαίου, που επέβαλαν οι ελληνικές κυβερνήσεις και Ε.Ε, για βγάζουν περισσότερα κέρδη τα αφεντικά.

Η απεργία  στην  Sidenor που πραγματοποιείτε  σε ένα ζοφερό τοπίο υποχώρησης του εργατικού και συνδικαλιστικού σκηνώματος, έρχεται να μας υπενθυμίσει πως όσο θα υπάρχει εκμετάλλευση τίποτε δεν τελειώνει.

ΟΙ μικρές εστίες φωτιάς, αν ενωθούν μπορούν να βάλουν «φωτιά στον κάμπο» και να σταματήσουν αυτό το σκοτάδι, την απελπισία και τον κατήφορο.

Με ενότητα και μαζικό αγώνα όλων των εργαζομένων μπορούμε να ανατρέψουμε την κατάσταση και να διεκδικήσουμε:
ü  Σταθερή δουλειά. Μείωση του χρόνου εργασίας για να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας
ü  Επαναφορά των ΣΣΕ. Ενιαίες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μισθοί στο ύψος των αναγκών μας.
ü  Όχι στην εντατικοποίηση. Αύξηση των μέτρων ασφαλείας. Στους χώρους δουλειάς. Να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς εργάτες στο βωμό των κερδών τους.
.
Η νίκη των απεργών θα είναι νίκη όλων των εργατών
Τίποτε δεν χαρίζεται όλα με αγώνες κατακτιούνται

Γραφείο τύπου
Κοζάνη 24/7/19

Δεν υπάρχουν σχόλια: