Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Αλληλεγγύη στους 11 φυλακισμένους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Χαμογελάμε κατά μέσα. Αυτό το χαμόγελο, το κρύβουμε τώρα.
Παράνομο χαμόγελο, όπως παράνομος έγινε κι ο ήλιος,
παράνομη και η αλήθεια. Κρύβουμε το χαμόγελο,
όπως κρύβουμε στην τσέπη μας, τη φωτογραφία της αγαπημένης μας,
όπως κρύβουμε την ιδέα της λευτεριάς, ανάμεσα στα δυο φύλλα της καρδιάς μας.
Όλοι εδώ πέρα έχουμε έναν ουρανό και το ίδιο χαμόγελο.
Αύριο μπορεί να μας σκοτώσουν. Αυτό το χαμόγελο,
κι αυτόν τον ουρανό, δεν μπορούν να μας τα πάρουν.
Γ. Ρίτσος


Στις 19 Μαρτίου διεξήχθη από την αντιτρομοκρατική και την ΕΥΠ ταυτόχρονη επιχείρηση στα γραφεία στην Τζαβέλλα 3, όπου στεγάζονται η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας και το Αντιϊμπεριαλιστικό Μέτωπο (τομέας Ελλάδας), καθώς και σε σπίτι στα Σεπόλια όπου διέμεναν Τούρκοι και Κούρδοι κομμουνιστές επαναστάτες. Στις επιχειρήσεις συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις της αστυνομίας, “αντι”τρομοκρατική, ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ αλλά και άνδρες του Στρατού Ξηράς. Συνολικά προσήχθησαν 26 αγωνιστές και αγωνίστριες, από τους οποίους οι 15 από τη Τζαβέλλα αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι ενώ οι υπόλοιποι 11, 9 συνελήφθησαν στο σπίτι και 2 στο δρόμο, προφυλακίστηκαν με τον 187Α για συγκρότηση, συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, οπλοκατοχή καθώς και κάποια πλημμελήματα. Πρόκειται για τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, Harika Kızılkaya, Hazal Seçer, Halil Demir, Şadi Naci Özpolat, Ali Ercan Gökoğlu, İzmail Zat, Sinan Oktay Özen, Sinan Çam, Hasan Kaya, Anıl Sayar και Burak Ağarmıs.

Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες βασανίστηκαν, περιμένοντας πέντε ώρες μέσα στην κλούβα στην Ευελπίδων, δεμένοι πισθάγκωνα, χωρίς νερό, για να περάσουν ανακριτή και εισαγγελέα. Ο αστυνομοδικαστικός μηχανισμός τους προφυλάκισε σε διαφορετικές φυλακές στην ελληνική επικράτεια, Κορυδαλλό, Μαλανδρίνο, Γρεβενά, Διαβατά, Λάρισα, Πάτρα, Γιάννενα, γεγονός που έχει ξανασυμβεί σε προηγούμενες συλλήψεις τους και καθιστά αδύνατη την επικοινωνία με δικηγόρους, λόγω της γλωσσικής δυσκολίας.

Στο σύντροφο Şadi Naci Özpolat, όταν μετήχθη στις φυλακές Διαβατών, οι ανθρωποφύλακες θέλησαν να του κάνουν σωματικό έλεγχο. Ο σύντροφος αντιστάθηκε τιμώντας τον όρο του πολιτικού κρατούμενου και τους αγώνες που έχουν δώσει οι πολιτικοί κρατούμενοι, τόσο στις ελληνικές φυλακές όσο και διεθνώς, ενάντια στη διαδικασία του σωματικού ελέγχου. Οι ανθρωποφύλακες εκδικητικά του κρατήσανε το μπουφάν του και τον πετάξανε μόνο με τη μπλούζα στην απομόνωση, απαγορεύοντας του και τον προαυλισμό. Απέναντι σ’αυτή τη συνθήκη ξεκίνησε απεργία πείνας, μέχρι να αρθεί το καθεστώς απομόνωσης και να πάρει πίσω τα ρούχα του. Ο Şadi Naci Özpolat είναι αλύγιστος αγωνιστής του Λαϊκού Μετώπου, γνήσιο τέκνο των ταξικών και λαϊκών αγώνων της Τουρκίας. Έχει υπάρξει πολιτικός κρατούμενος για 12,5 χρόνια στην Τουρκία, 6 χρόνια σε απομόνωση στη Γερμανία και 2 χρόνια στην Ελλάδα. Συμμετείχε στη μεγάλη απεργία πείνας (2000-2007), ενάντια στα κελιά τύπoυ F, όντας κρατούμενος στις φυλακές της Bayrampaşa και βίωσε την επίθεση και τη μεγάλη σφαγή από τον τουρκικό στρατό και την αστυνομία, όπου με σφαίρες, καυστικά αέρια και φωτιά, δολοφονήσανε δεκάδες πολιτικούς κρατούμενους και πολιτικές κρατούμενες, όπου τις κάψανε ζωντανές στην Bayramraşa. Το φασιστικό καθεστώς του ΑΚΡ, τον έχει επικηρύξει στην “αντιτρομοκρατική” λίστα της τουρκικής αστυνομίας, στην όποια βρίσκονται δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, με 1.500.000 ευρω. Είναι ένας κομμουνιστής, με ταπεινότητα και ανθρωπιά, πιστός στην Επαναστατική Υπόθεση, πολέμιος της ταξικής εκμετάλλευσης και του φασισμού, αντιιμπεριαλιστής και διεθνιστής.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα επιτείθονται στους Τούρκους και Κούρδους αγωνιστές. Έχουν προηγηθεί και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις επιχειρήσεις, συλλήψεις μέχρι και απαγωγές. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως παρά τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς Ελλάδας- Τουρκίας, οι μυστικές υπηρεσίες και οι κατασταλτικές δυνάμεις των δύο κρατών συνεργάζονται παραδοσιακά για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, δηλαδή των αγωνιστών/τριων.

Αυτή η επιχείρηση από πλευράς της νεοφιλελέυθερης-ακροδεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ στη συγκεκριμένη συγκυρία δίχνει ξεκάθαρα για μια ακόμη φορά το ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες του λαού και της εργατικής τάξης. Είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια υγεία και έδιναν παράλληλα μεγάλα κονδύλια για στρατιωτικό εξοπλισμό του ΝΑΤΟ και ακόμα και σήμερα, εν μέσω διαχείρισης για τον κορωναϊο, προτιμούν να δίνουν χρήματα στις ιδιωτικές κλινικές και για εξοπλισμό της αστυνομίας, αντί για προσλήψεις στο δημόσιο τομέα υγείας και για τεχνικό εξοπλισμό.

 Είναι οι ίδιοι που έχουν βουλιάξει στην ανασφάλεια τους φτωχούς, τους εργαζόμενους, το λαό με τα δεκάδες αντεργατικά μέτρα που έχουν πάρει τα προηγούμενα χρόνια και με τις καινούργιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου που θα περάσουν fast track, λόγω συγκυρίας, θα φέρουν νέες περικοπές μισθών και χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων. Είναι οι ίδιοι που φοροαπαλλάσουν τους κεφαλαιοκράτες των καναλιών γιατί πάντα είναι οι πιστοί τους σύμμαχοι στην εκστρατεία διάχυσης της καπιταλιστικής προπαγάνδας. Είναι οι ίδιοι που στιβάζουν ανθρώπους σε φυλακές και στρατόπεδα συγκέντρωσης, με απουσία υγειονομικής περίθαλψης.

 Είναι οι ίδιοι που πριν ένα μήνα κλείνανε τα σύνορα και πυροβολούσαν πρόσφυγες και μετανάστες, βουλιάζανε βάρκες, καλώντας παράλληλα σε εθνικιστικό συναγερμό, με το φασιστικό και ακροδεξιό εσμό να ξαναβγαίνει από τις τρύπες του. Είναι εν τέλει αυτοί που έχουν αιματοκυλίσει τον κόσμο με τους πολέμους, τις επεμβάσεις, τα εμπάργκο και είναι υπεύθυνοι για το ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται, από την όξυνση της κρίσης του συστήματος. Αυτοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες, ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο και το κράτος τους. Και αυτό ισχύει και στις δύο πλευρές του Αιγαίου.

Γνωρίζοντας πολύ καλά πως εχθρός μας είναι κοινός, παλεύουμε για κοινό μέτωπο αγώνα με τους λαούς και τους αγωνιστές της Τουρκίας. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες, που με απαράμιλλη πίστη διεξάγουν ένα πολύ δύσκολο μα και συνάμα δίκαιο αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και την ταξική εκμετάλλευση. Που δεν σταματούν να χαμογελούν και να φωνάζουν, όπως κάνανε και στα δικαστήρια και στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ:

HAKLIYIZ KAZANACAĞIZ! ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ŞADİ NACİ ÖZPOLAT ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 11 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

 https://oagonas.blogspot.com/2020/04/11.html?fbclid=IwAR3GLI2SCEsYmxfNMwKbiS5AbTt1Wh62qZFgxZ67gh6W8ic2kQK-cMr-DuM

Δεν υπάρχουν σχόλια: