Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Πέθανε η τραγουδίστρια Ηelin Βölek του Grup Yorum μετά από 288 ημέρες απεργία πείνας


Θρήνος για την τουρκική Αριστερά και τους υποστηρικτές του αγώνα της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας Grup Yorum, καθώς «έφυγε» από τη ζωή η καλλιτέχνιδα Ηelin Βölek, έπειτα από μεγάλο αγώνα για δικαίωση από τις τουρκικές αρχές.


Η μόλις 28 ετών τραγουδίστρια, μέλος του δημοφιλούς εντός και εκτός Τουρκίας σχήματος, πραγματοποιούσε απεργία πείνας εδώ και 288 ημέρες με αιτήματα να σταματήσει η δίωξη της καλλιτεχνικής κολλεκτίβας από την τουρκική κυβέρνηση, να αποφυλακιστούν τα μέλη της και να επιτραπεί στο Grup Yorum να πραγματοποιεί ξανά συναυλίες και να πουλάει τη μουσική του.


 *************************************************

 ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΕ ΜΑΡΤΥΡΑΣ Η ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ GRUP YORUM,
ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ, HELİN BÖLEK.

Καλούμε όλους και όλες όσους θέλουν να στηρίξουν τους απεργούς πείνας μέχρι θανάτου στην Τουρκία σε διήμερη απεργία στις 4 και 5 του Απρίλη 

Για το μέλος του συγκροτήματος Grup Yorum, Ibrahim Gokcek, που κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου στο σπίτι της αντίστασης στη γειτονιά Αρμουτλού στην Κων/λη
με αιτήματα:
-Να αρθούν οι απαγορεύσεις των συναυλιών τους στην Τουρκία,
-Να αφεθούν ελεύθερα τα μέλη που κρατούνται στις φυλακές
-Να βγουν τα μέλη του συγκροτήματος από τις "λίστες τρομοκρατών"
-Να σταματήσουν οι επιθέσεις της αστυνομίας στο Πολιτιστικό Κέντρο Idil
και για τον Mustafa Kocak, ο οποίος καταδικάστηκε σε ποινή ισόβιας κάθειρξης συν 45 έτη φυλάκισης μόνο και μόνο από μια ψεύτικη κατηγορία εις βάρος του από έναν ρουφιάνο.
Ο σύντροφος κάνει απεργία πείνας μέχρι θανάτου με αίτημα να εκδικαστεί η υπόθεσή του με δίκαιο τρόπο. Την προηγούμενη βδομάδα και όντας σε πολύ προχωρημένη μέρα απεργίας πείνας, στις 260 μέρες, η αστυνομία τον απήγαγε βίαια από τη φυλακή, μεταφέροντας τον στο νοσοκομείο της φυλακής, όπου και του κάνανε βασανιστήρια, για να σταματήσει την απεργία. Προσπάθησαν να του κάνουν αναγκαστική σίτιση, 73 φορές τρυπώντας τον, για να του βάλουν ορό.
Ο σύντροφος αντιστάθηκε με μεγάλο σθένος στα βασανιστήρια, βγάζοντας συνεχόμενα τον ορό, με το στόμα, καθώς τα χέρια και τα πόδια του τα είχαν δεμένα. 

ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΟΡΚΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ...ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

HELİN BÖLEK ΑΘΑΝΑΤΗ!
HELİN BÖLEK ÖLÜMSÜZDÜR!

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ İBRAHİM GÖKÇEK, ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ 291Η ΜΈΡΑ

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΔΕΚΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ
Υ.Γ.: όσοι και όσες θελήσετε να συμμετέχετε στη διήμερη απεργία πείνας, μπορείτε να βγάλετε κάποιες φωτογραφίες, βίντεο, ανακοινώσεις, τραγούδια ή ποιήματα για τη δημοσιοποίηση της κίνησής σας



ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: