Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

ΣΕΕEΝ- Να πάρει πίσω η ΔΕΗ Α.Ε. τις τιμωρίες των συναδέλφων του συλλόγου Άγιου Δημητρίου - Ρυακίου

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζόμενων στην Ενέργεια: Να πάρει πίσω η ΔΕΗ Α.Ε. τις τιμωρίες των συναδέλφων του συλλόγου Άγιου Δημητρίου - Ρυακίου

Συνάδελφοι,
Η ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε σε μια κατάπτυστη απόφαση τιμωρώντας τον συνάδελφο Τεντσογλίδη Ηλία
με 4 μήνες αργία (είχαν προηγηθεί οι τιμωρίες 3 συναδέλφων με μικρότερες ποινές). Η ποινή αυτή στην ουσία αποτελεί εξόντωση του συναδέλφου και έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα.
Η εξέλιξη αυτή δεν είναι τυχαία. Η ΔΕΗ Α.Ε. που πετσοκόβει μισθούς, που απολύει εργαζόμενους στα οκτάμηνα, που ευθύνεται για εργατικά ατυχήματα, που λειτουργεί σαν δουλέμπορας στις εργολαβίες, που προωθεί την αξιολόγηση με στόχο την εντατικοποίηση της εργασίας και την τρομοκρατία για όποιον δεν λειτουργεί με βάση «το όραμα της επιχείρησης» κ.α. στέλνει το μήνυμα ότι δεν θα ανεχτεί τίποτα που να μπαίνει εμπόδιο στην κερδοφορία της.

Όπως έκανε και στην περίπτωση με τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου που έπιναν επί δεκαετίες νερό με εξασθενές χρώμιο που όλα τα στοιχειά δείχνουν ότι οφείλοταν στη δραστηριότητα της ΔΕΗ Α.Ε.
 Οι κάτοικοι που επί χρόνια εμπαίζονται από εκλεγμένους στην τοπική διοίκηση, βουλευτές  και παράγοντες της περιοχής, την ΔΕΗ Α.Ε. έπραξαν το αυτονόητο προχωρώντας σε κινητοποίηση κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της ΔΕΗ Α.Ε. κ.Παναγιωτάκη στην περιοχή για να του μεταφέρουν τα αιτήματα τους. Η φιέστα που είχε οργανωθεί με την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων από κεντρικά ΜΜΕ, λόγω υπερβάλλοντα ζήλου που έδειξαν διάφοροι «παρατρεχάμενοι» χάλασε και αυτό δεν μπορούν να τους το συγχωρέσουν.
Δεν φτάνει που πότιζαν τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και τα χωρία Αγίο Δημήτριο και Ρυάκιο με καρκινογόνο νερό, στέλνουν το μήνυμα ότι όποιος μιλήσει, όποιος αναδείξει τις ευθύνες τους θα έρθει αντιμέτωπός με σκληρές τιμωρίες.
Ευθύνη έχουν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο πειθαρχικό όπου στην πρόταση της εργοδοσίας για 4 μήνες αργία, αυτοί αντί να αρνηθούν κάθε είδους τιμωρία αντιπρότειναν 2 μήνες αργία, αποδεχόμενοι στην ουσία την λογική της επιχείρησης. Επίσης το γεγονός αυτό αναδεικνύει και τις ευθύνες του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού που ενώ έγιναν κινητοποιήσεις, οι ταξικές δυνάμεις τους κάλεσαν να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους που διώκονταν, αυτοί δεν έκαναν τίποτα παίρνοντας θέση υπέρ της εργοδοσίας. 
Συνάδελφοι,
          Δεν πρέπει να τους περάσει. Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους που διώκονται. Αφορά όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ Α.Ε. και το λαό της περιοχής. Θέλουν να στείλουν το μήνυμα ότι όποιος αγωνίζεται, όποιος διεκδικεί τα δικαιώματα του θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εκδικητικότητα τους. Οι εξελίξεις με την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ Α.Ε θα οδηγήσει στην όξυνση του ανταγωνισμού μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων του κλάδου και θα εντείνει την επιθετικότητα της ΔΕΗ Α.Ε. Πρέπει να λάβουμε τα μέτρα μας και να στείλουμε το μήνυμα ότι η τρομοκρατία δεν περνάει και θα μας βρούν ενωμένους απέναντι τους.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018, 7:00π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: