Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Το Μονομελές Πρωτοδικείο με προσωρινή διαταγή αναστέλλει τις εκλογές της Κυριακής

Αναστέλλονται οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, με προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, στο οποίο είχε προσφύγει καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα η παράταξη της Ταξικής Ενότητας. 

Με την ίδια απόφαση αναστέλλονται και οι αποφάσεις του συνεδρίου της 28ης Ιανουαρίου. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το δικαστήριο εξέδωσε «προσωρινή διαταγή», σύμφωνα με το αίτημα των τεσσάρων σωματείων που προσέφυγαν. 


Ειδικότερα, το δικαστήριο «δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της από 28/1/2018 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης και την αναστολή διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη οργάνων και αντιπροσώπων της παραπάνω δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη ΓΣΕΕ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής κατά την ορισθείσα δικάσιμο». 

Να σημειωθεί ότι τακτική δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018, οπότε μέχρι τότε δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Φυσικά η οριστική απόφαση επί των αιτιάσεων της Ταξικής Ενότητας θα εκδοθεί σε δύο – τρεις εβδομάδες ίσως και σε ένα μήνα. Τα σωματεία που πρόσκεινται στην Ταξική Ενότητα και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα είναι: Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Γουνεργατών Σιάτιστας και Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια. Με την παραπάνω εξέλιξη διαιωνίζεται η κρίση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, η τύχη του οποίου τον τελευταίο χρόνο έχει αφεθεί στα δικαστήρια. 

Υπενθυμίζεται ότι είχε ακυρωθεί το συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2017, μετά από προσφυγή σωματείων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ. Επιχειρήθηκε συνέδριο στις 28 Ιανουαρίου και εκλέχτηκε με επεισοδιακό τρόπο Εφορευτική Επιτροπή που όρισε εκλογές στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά όλα αυτά αναστέλλονται με την προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, έπειτα από την προσφυγή της Ταξικής Ενότητας, οπότε άλλο ένα εκλογικό συνέδριο πέφτει στο κενό.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Αναστέλλονται οι εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης που επρόκειτο να διεξαχθούν την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, με προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης, στο οποίο είχε προσφύγει καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα η παράταξη της Ταξικής Ενότητας. Με την ίδια απόφαση αναστέλλονται και οι αποφάσεις του συνεδρίου της 28ης Ιανουαρίου. Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής και το απόγευμα της ίδιας ημέρας το δικαστήριο εξέδωσε «προσωρινή διαταγή», σύμφωνα με το αίτημα των τεσσάρων σωματείων που προσέφυγαν. Ειδικότερα, το δικαστήριο «δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής και διατάσσει την αναστολή εκτέλεσης της από 28/1/2018 απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου Νομού Κοζάνης και την αναστολή διεξαγωγής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη οργάνων και αντιπροσώπων της παραπάνω δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης στη ΓΣΕΕ μέχρι τη συζήτηση της αίτησης και υπό τον όρο συζήτησης αυτής κατά την ορισθείσα δικάσιμο». Να σημειωθεί ότι τακτική δικάσιμος για τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε στις 21 Φεβρουαρίου 2018, οπότε μέχρι τότε δεν μπορούν να γίνουν εκλογές. Φυσικά η οριστική απόφαση επί των αιτιάσεων της Ταξικής Ενότητας θα εκδοθεί σε δύο – τρεις εβδομάδες ίσως και σε ένα μήνα. Τα σωματεία που πρόσκεινται στην Ταξική Ενότητα και κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα είναι: Συνδικάτο Οικοδόμων Κοζάνης, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κοζάνης, Γουνεργατών Σιάτιστας και Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια. Με την παραπάνω εξέλιξη διαιωνίζεται η κρίση στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, η τύχη του οποίου τον τελευταίο χρόνο έχει αφεθεί στα δικαστήρια. Υπενθυμίζεται ότι είχε ακυρωθεί το συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο 2017, μετά από προσφυγή σωματείων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ. Επιχειρήθηκε συνέδριο στις 28 Ιανουαρίου και εκλέχτηκε με επεισοδιακό τρόπο Εφορευτική Επιτροπή που όρισε εκλογές στις 11 Φεβρουαρίου, αλλά όλα αυτά αναστέλλονται με την προσωρινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, έπειτα από την προσφυγή της Ταξικής Ενότητας, οπότε άλλο ένα εκλογικό συνέδριο πέφτει στο κενό.

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: