Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Νοθεία στην εκλογή συνέδρων καταγγέλλει το ΠΑΜΕ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης


Συντάκτης: Χρήστος Βήττας
Πηγή: e-ptolemeos.gr
«Όργιο νοθείας» στο επικείμενο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, καταγγέλλουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη της κορυφαίας διαδικασίας του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ, Βαγγέλης Δεληολάνης, κατήγγειλε ότι «ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ έχουν επιδοθεί σε ένα όργιο νοθείας, φτιάχνοντας σωματεία σε χρόνο ρεκόρ, προκειμένου να ελέγξουν το συνέδριο και να πάρουν την πολυπόθητη πρωτιά». Σημείωσε μάλιστα ότι «τη στιγμή που ο απερχόμενος πρόσεδρος του Ε.Κ. Κοζάνης μας φέρνει εισήγηση στην διοίκηση, με την εκτίμηση της απομαζικοποίησης των σωματείων και της μη συμμετοχής των εργαζομένων, ταυτόχρονα οι δύο προαναφερόμενες παρατάξεις εμφανίζουν σωματεία με πρωτοφανή αριθμό ψηφισάντων, μόνο και μόνο να βγάλουν περισσότερους αντιπροσώπους». Είπε χαρακτηριστικά ότι «σε λιγότερο από δύο μήνες εμφανίστηκαν πάνω από 2.000 ψηφίσαντες σε νέα και παλιά σωματεία». Παρέθεσε μάλιστα τα παρακάτω στοιχεία:
Νεοϊδρυθέντα σωματεία
-Σωματείο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου και Ανέργων Π.Ε. Κοζάνης: 19 αντιπρόσωποι 937 ψηφίσαντες.
-Οργάνωση Πολιτών Ανέργων και Επισφαλώς εν γένει Εργαζομένων: 15 αντιπρόσωποι 738 ψηφίσαντες σε δύο μέρες.
-Σωματείο Εργαζομένων Καστοριάς «Η Προοπτική» Παράρτημα Κοζάνης: 5 αντιπρόσωποι 228 ψηφίσαντες. Το Μητρώο Μελών έφερε μόνο ονοματεπώνυμα χωρίς πατρώνυμα.
-Σωματείο Μαγείρων Σερβιτόρων και Συναφών Επαγγελμάτων: 6 αντιπρόσωποι 287 ψηφίσαντες
Υπάρχοντα σωματεία με «υπερταχεία» ανάπτυξη   
-Σύλλογος Ανέργων και Απασχολουμένων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Π.Ε. Κοζάνης: 13 αντιπρόσωποι και 650 ψηφίσαντες έναντι 2 αντιπροσώπων και 83 ψηφισάντων το 2014.
-Σύλλογος Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Παράρτημα Κοζάνης (εκλογές με επιστολική ψήφο) 6 αντιπρόσωποι και 288 ψηφίσαντες έναντι 2 αντιπροσώπων και 96 ψηφισάντων το 2014.
Η περίπτωση του σωματείου υπό την επωνυμία Οργάνωση Πολιτών Ανέργων και Επισφαλώς εν γένει Εργαζομένων, σύμφωνα με τον συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, «πέτυχε και Ολυμπιακό ρεκόρ», καθώς την πρώτη ημέρα ψήφιζε 1 ψηφοφόρος κάθε 74 δευτερόλεπτα! «Τα σωματεία αυτά τα χρειάζεται το κεφάλαιο, σαν τα προκεχωρημένα φυλάκια της εργοδοσίας», σημείωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ και της Ταξικής Ενότητας.
 
από: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: