Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΣΕ ΡΟΛΟ ΛΑΓΟΥ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣΕίναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια η τακτική του προέδρου της ΓΕΝΟΠ  και των παρατάξεων που ηγεμονεύουν την ομοσπονδία να σπέρνουν το φόβο και τον πανικό στους εργαζόμενους ώστε να αποδέχονται την λύση του μικρότερου κακού και ας καταλήγει η αποδοχή  αυτών των λύσεων στη σφαγή  των εργαζομένων.

Πιστός στις λογικές των παρατάξεων που υπηρέτησε και υπηρετεί ο κ. Αδαμίδης, του « ο λαός ξεχνάει εύκολα » στήριξε και στηρίζει τις ιδιωτικοποιήσεις και απλώς διαλέγει το όπλο που θα πονέσει λιγότερο για την κατακρεούργηση των εργαζομένων της επιχείρησης και των καταναλωτών.

Ρίχνει την εύθηνη για την κατάντια των οικονομικών της επιχείρησης στους άνεργους , τους κακοπληρωμένους εργαζόμενους και συνταξιούχους που αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που φούσκωσαν για να φουσκώνουν οι τσέπες των κορακιών -ιδιωτών που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ  κ. Αδαμίδης με παλιότερες και νέες δηλώσεις του
«ίσως είναι καλυτέρα να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ  για τους εργαζόμενους», «αναπόφευκτη η πώληση της ΔΕΗ», «δεν θα έχει να πληρώσει η ΔΕΗ τους εργαζόμενους» δεν κάνει τίποτε άλλο από το λειαίνει το έδαφος για αυτά που έρχονται και να τα αποδεχτούν οι εργαζόμενοι με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις.

Θέλει να ξεχάσουμε ότι στήριξε όλες τις επιλογές όλων των κυβερνήσεων που έφεραν την επιχείρηση και τους εργαζόμενους σε αυτά τα χάλια.
Θέλει να ξεχάσουμε ότι ήταν υπέρμαχος της μετοχοποίησης, της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας και του διαχωρισμού της επιχείρησης σε τρία κομμάτια ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ.

Ακόμα και σήμερα είναι υπέρμαχος των  ιδιωτικών ( επενδύσεων) όπως των κινέζων στην Μελίτη.

Την στιγμή που μαγειρεύεται το μίγμα ξεπουλήματος της ηλεκτρικής ενέργειας σε ντόπιους και ξένους ολιγαρχίες, το συνδικαλιστικό κίνημα στη ΔΕΗ βρίσκεται σε βαθειά κρίση.
Κρίση που το οδήγησαν οι ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού σπέρνοντας τον πανικό την απογοήτευση και την παραίτηση των εργαζομένων από οποιαδήποτε διεκδίκηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις που δρουν στη ΔΕΗ να απομονώσουν την γάγγραινα του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Οι εργαζόμενοι να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες που τους οδηγούν στην καταστροφή, να οργανωθούν στους χώρους δουλειάς, σε συμμαχία με τις υπόλοιπες κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από αυτές τις πολιτικές.  Να προετοιμαστούν για ένα αγώνα ρήξης και ανατροπής, να τους χαλάσει τα σχέδια και να διεκδικήσουν
  • Δουλειά και εργασιακά δικαιώματα για όλους
  • Για φθηνό ρεύμα στα νοικοκυριά, με επάρκεια, αυτάρκεια και με ασφάλεια .
  • Από μια δημόσια 100% ενιαία, καθετοποιημένη ΔΕΗ κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο στην κατεύθυνση της πλήρους Κοινωνικοποίησης.
  • Με Εθνικοποίηση –Κρατικοποίηση του συνόλου της ηλεκτροπαραγωγής-Κανένας ιδιώτης στην Παραγωγή, μεταφορά και διανομή ρεύματος
  • Κατάργηση παλιών και νέων μνημονίων που επέβαλαν Ε.Ε και ΔΝΤ και  που ψήφησαν ΠΑΣΟΚ. Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τα κόμματα τσόντες που προσκολλήθηκαν σε αυτές τις κυβερνήσεις.
 Κοζάνη 27/3/17


ΣΕΕΝ «Εργατική Αλληλεγγύη»
Το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: