Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Εργατική νίκη στην ΙΝΜΑΙΝΤ


Μεγάλη νίκη για τους απεργούς εργαζόμενους στην εταιρεία ΙΝΜΑΙΝΤ, θυγατρική της Ιντρακάτ του ομίλου Ιντρακόμ, καθώς μετά από διήμερη απεργία πέτυχαν την ανάκληση της απόλυσης δύο εργαζομένων. Ειδικότερα, το σωματείο εργαζομένων κήρυξε 48ωρη απεργία στις 16 και 17 Μαρτίου.
Είχαν προηγηθεί απεργιακές κινητοποιήσεις που ανάγκασαν την εργοδοσία να υποχωρήσει και να καταβάλει τα δεδουλευμένα και ως απάντηση ήρθαν οι δύο απολύσεις. Μάλιστα. την πρώτη ημέρα της απεργίας η εργοδοσία προχώρησε σε νέα πρόκληση ασκώντας αγωγή κατά του σωματείου, του προέδρου και της γραμματέα, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να κηρύξει παράνομη την απεργία.

Το δικαστήριο ικανοποίησε την εργοδοτική απαίτηση, βγάζοντας την απεργία παράνομη αλλά η απεργία συνεχίστηκε καθώς προκηρύχτηκε από το ΕΚΑ. Την Παρασκευή, το μεσημέρι, κι ενώ η απεργία στην ΙΝΜΑΙΝΤ συνεχιζόταν με πορεία και συνθήματα έξω από τα συγκροτήματα Α και Γ, ζητώντας συμπαράσταση κι από τους άλλους εργαζόμενους, ο διευθύνοντας σύμβουλος στην Ιντρακάτ και πρόεδρος στην ΙΝΜΑΙΝΤ κάλεσε διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία και μπροστά στην καθαρή θέση του σωματείου να πάρει πίσω τις απολύσεις για να σταματήσει η απεργία, τελικά συμφώνησε και για τους δύο απολυμένους. Ο ένας θα μετακινηθεί στην Ιντρακάτ κι ο άλλος θα παραμείνει στην ΙΝΜΑΙΝΤ.
 Παντιέρα αντικαπιταλιστική ενημέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια: