Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Ταξική Ενότητα: ΔΑΚΕ «επίσημη», ΔΑΚΕ «ανεξάρτητη» και ΠΑΣΚΕ ετοιμάζουν ΝΟΘΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ στο Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης


Διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Έχει σε μεγάλο βαθμό διαμορφωθεί μια νέα κατάσταση για την εργατική τάξη στη χώρα μας. Στη ζωή της έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν οι κυβερνήσεις είναι «βαρέλι δίχως πάτο», το ένα πακέτο μέτρων προστίθεται πάνω στο άλλο και κάνει τη ζωή των εργαζομένων κόλαση.
Απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης-κεφαλαίου, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, δίνουν τη μάχη για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, φέρνοντας στο προσκήνιο τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα.
Στα πλαίσια αυτά, τα σωματεία του Π.Α.ΜΕ δίνουν και την μάχη των εκλογών για ισχυρή παρουσία στα διοικητικά συμβούλια των σωματείων, των Ομοσπονδιών και των Εργατικών Κέντρων. Αξιοποιούν και αυτή τη μάχη για να βελτιώνονται οι συσχετισμοί προς όφελος των δυνάμεων που αντιπαλεύουν τους σχεδιασμούς της εργοδοσίας-κυβέρνησης, κόντρα στις δυνάμεις του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ (επικεφαλής Κουρκούτας), της ΠΑΣΚΕ (επικεφαλής Τολιόπουλος) και της διάσπασης της ΔΑΚΕ (επικεφαλής Μανές), το τελευταίο διάστημα, έχουν επιδοθεί σε έναν ΑΙΣΧΡΟ αγώνα δρόμου για την κυριαρχία στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου. Για να το πετύχουν δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Ετοιμάζουν ένα Συνέδριο κυριολεκτικά ΝΟΘΟ, με περίπου (ίσως και πάνω από) το 1/3 (δηλαδή 30%) των αντιπροσώπων να προέρχονται από σωματεία-μαϊμούδες, ή από νόθα και αμφιβόλου πατρότητας παραρτήματα σωματείων …υπερταχείας οργανωτικής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα:
  • Στο σωματείο – «φάντασμα» με το μακρυνάρι τίτλο «Σύλλογος Ανέργων και Απασχολούμενων Υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης» που νεκρανασταίνει η ΔΑΚΕ (επικεφαλής Κουρκούτας) κάθε φορά λίγο πριν το Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, παρουσιάζεται ότι ψήφισαν μέσα σε δύο μέρες ακριβώς 650 άτομα, εκλέγοντας 13 αντιπροσώπους από τους συνολικά 13 υποψήφιους!!! Άκυρα ή λευκά σε έμπειρα σωματεία σαν κι αυτό δεν υπήρξαν. Μια βδομάδα πριν τις εκλογές στο πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης είναι 118 τακτοποιημένοι!!! Σε πέντε μέρες γράφτηκαν 512!!! Όλα γίνονται! Ο νυν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, μέγας γνώστης, τυπολάτρης και εφαρμοστής του Καταστατικού (του ποιού;) του ΕΚΝΚ, εκλέχτηκε αντιπρόσωπος από αυτό το σωματείο (αν και εργαζόμενος στη ΔΕΗ), λόγω ενδοπαραταξιακών παιχνιδιών της ΔΑΚΕ.
  • Την παραπάνω «δόξα» ζήλεψε και η διάσπαση της ΔΑΚΕ (επικεφαλής Μανές) και εμφάνισε άρον άρον ένα σωματείο με παρόμοια επωνυμία (τους αναγνωρίζουμε την αίσθηση του χιούμορ) που έκανε τριήμερες εκλογές ενώ, αν και πέρασαν δυο βδομάδες, τα πρακτικά τους δεν έφτασαν ακόμα στο Πρωτοδικείο. Πόσοι ψήφισαν, πόσους αντιπροσώπους έβγαλε περιμένουμε …εναγωνίως να μας το ανακοινώσουν.
  • Απ’ αυτά τα παιχνίδια δεν θα μπορούσε να λείπει η ΠΑΣΚΕ. Εμφάνισε παράρτημα σωματείου που ανήκει στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς. Πρόκειται για το Σωματείο Εργαζομένων Καστοριάς «Η Προοπτική», με έδρα την Καστοριά αλλά με πάνω από 1.500 (χίλια πεντακόσια) γραμμένα μέλη στα Παραρτήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας!!! Το …μητρικό Σωματείο έχει κάνει τις τελευταίες του εκλογές το 2013. Με λίγα λόγια έχει λήξει η νόμιμη θητεία του το 2016, ακόμα κι αν έκανε εκλογές στις 31/12/2013. Τα αμφιβόλου νομιμότητας παραρτήματά του μητρικού σωματείου (+RIP) εμφάνισαν στο παράρτημα Κοζάνης 227 ψηφίσαντες και 5 αντιπροσώπους για το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης ενώ στο παράρτημα Πτολεμαΐδας 495 ψηφίσαντες και ένα κάρο αντιπροσώπους για το έκτακτο συνέδριου του φερόμενου ως Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας!!!
  • Ο νυν πρόεδρος και η παράταξή του, πλέον, καταφεύγουν και σε ωμές ενέργειες που συνιστούν πραξικόπημα στη λειτουργία του Εργατικού Κέντρου. Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με διάφορες «αλχημείες» και «φτηνά κόλπα», επέβαλε τη μη συζήτηση θεμάτων που έγκαιρα είχαν καταθέσει οι 4 σύμβουλοι της ΤΑΞ.ΕΝ, παραβιάζοντας συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση το Καταστατικό με την ανοχή και σιωπηρή στήριξη της ΠΑΣΚΕ (όμως ο νυν πρόεδρος μετά από αίτημα ενός μέλους της ΔΑΚΕ συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ!!!). Τα θέματα που αποκλείστηκαν αφορούσαν την αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΔΕΗ ΑΕ που διώκονται από την επιχείρηση, την πρόταση μομφής που έχει κατατεθεί εναντίον του προέδρου, την στήριξη του νεοσύστατου εργοταξιακού σωματείου στην κατασκευή του ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V, τα ιδρυτικά μέλη του οποίου βρίσκονται στο στόχαστρο της εργοδοσίας… Μάλιστα ο κ. Κουρκούτας δεν δίστασε την επόμενη μέρα να παραβρεθεί σε «φιέστα»-κοπή πίτας του εργοδοτικού μηχανισμού που ακούει στο όνομα «Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας» μέσα στο εργοτάξιο κατασκευής του ΑΗΣ Πτολεμαΐδα V ευχόμενος «εργασιακή ειρήνη»!!!.
  • Κι ενώ έχουν ξεσκίσει το Καταστατικό, αφού του πέταξαν τα μάτια έξω, έρχονται να εμφανιστούν και θεματοφύλακες της αυστηρής τήρησης του Καταστατικού. Τάξις και ηθική! Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος να εμποδίσουν να λάβουν μέρος στο Συνέδριο αντιπρόσωποι από σωματεία που δεν θα έχουν εξοφλήσει το 100% των συνδρομών τους. Ενώ είναι πάγια τακτική σε όλα τα Συνέδρια των εργατικών οργανώσεων, και στο προηγούμενο συνέδριο του ΕΚΝΚ, να γίνονται διακανονισμοί για τις οφειλές των σωματείων, δείχνοντας κατανόηση για την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι και άρα της αδυναμίας τους να καταβάλουν και τις συνδρομές τους. Είναι, επομένως, αντιληπτό ότι γι’ αυτούς που εκτοξεύουν τέτοιες απειλές τους είναι παντελώς αδιάφορη η οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Δεν έχουν συναίσθηση τι θα πει ανεργία στους οικοδόμους, μισή ή περιστασιακή δουλειά στους γουνεργάτες, απλήρωτη δουλειά στο εμπόριο κλπ. Αν έχουν βρει άλλους τρόπους χρηματοδότησης των σωματείων τους (και έχουν βρει), εκτός από τις συνδρομές των μελών και τις οικονομικές ενισχύσεις από τους εργαζόμενους, ας μας το πουν… Αλήθεια για να συμμετάσχει το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ κατέβαλε το 100% των συνδρομών του;
Καλούμε τους εργαζόμενους της Κοζάνης να οργανωθούν, να παλέψουν μαζί με τις δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ, να καταδικάσουν ΔΑΚίτες (επίσημους κι ανεπίσημους) και ΠΑΣΚίτες που έχουν διαλύσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα για να περνάνε όλα τα μέτρα σε βάρος της εργατικής τάξης. 
Χτίζουμε σωματεία με μαζική, ενεργή συμμετοχή, πραγματικό στήριγμα για κάθε εργαζόμενο
Κοζάνη, 20/03/2017
 
ΠΗΓΗ: e-KOZANH

Δεν υπάρχουν σχόλια: