Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Διακήρυξη - Ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή για τις εκλογές ΙΣΑ και ΙΣΠ

Α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ KAI ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
8 χρόνια μνημονιακής καταιγίδας και γιγάντιας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για τη ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ουσιαστική συμφωνία της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΙΝΑΛ και την απόλυτη στήριξη του ΔΝΤ, της ΕΕ και των Αμερικάνων εκτελεί με χειρουργική ακρίβεια το πληρωμένο συμβόλαιο εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών και τραπεζικών συμφερόντων, υποθηκεύει τις ζωές και το μέλλον των επόμενων γενιών τουλάχιστον μέχρι το 2060. Όλοι ξέρουμε: Η "μεταμνημονιακή" περίοδος προβλέπει ματωμένα υπερπλεονάσματα (>3,5%) και αέναη λιτότητα για να ξεπληρωθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ των ληστρικών δανείων. Τόσο η σημερινή, όσο και μια ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ ή με "οικουμενικό" συνδυασμό τους προορίζουν ψίχουλα και αποφάγια για εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους ενώ, ήδη έχουν νομοθετήσει θηριώδεις φοροαπαλλαγές, χάρισμα ασφαλιστικών εισφορών, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου υπέρ των "επενδυτών". 
 
Παράλληλα, πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναλάβει ρόλο μεσάζοντα μεταξύ των πολυεθνικών του πετρελαίου για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ ενώ με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ συμβάλει στην ΕυρωΝΑΤΟική διείσδυση στα Βαλκάνια. Την ίδια στιγμή συμμετέχει στις πολεμικές συγκρούσεις στη Μ. Ανατολή στο πλευρό του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ. 
Οι πολιτικές της Ευρώπης - φρούριο στρώνουν το δρόμο στο νεοφασισμό: κλειστά σύνορα στους πρόσφυγες, ισλαμοφοβία, πνιγμοί στα νερά της Μεσογείου, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μετατροπή των προσφύγων και μεταναστών σε αποδιοπομπαίους τράγους, ανοικτή στήριξη νεοφασιστικών κυβερνήσεων(π.χ. Ουκρανία, Ουγγαρία).
 
ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ! Η πραγματική αντιπολίτευση έρχεται από τις ανυπότακτες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς. Από αυτούς που δεν συμβιβάζονται με τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις, τα ευρωμνημόνια, τη νέα αμερικανική κυριαρχία. Έξοδος από τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση των εκατοντάδων νόμων που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Α. Τσίπρα με τα αλλεπάλληλα προγράμματα αξιολόγησης. Σημαίνει ρήξη και αποδέσμευση από ΕΕ και ΔΝΤ. Σημαίνει ρήξη με τα κέρδη και την καπιταλιστική ανάπτυξη -ανασυγκρότηση. Για εμάς μεταμνημονιακή περίοδος σημαίνει κλιμάκωση των αγώνων και μετατροπή των προσδοκιών του κόσμου σε ένα ρεύμα ανατροπής με κεντρικό σύνθημα "ήρθε η ώρα να τα πάρουμε όλα πίσω". 
Β. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι στηρίζει τη δημόσια υγεία και τα βάζει με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο! Ο ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη ρήξη που κάνει είναι με τους μισθωτούς γιατρούς (και υγειονομικούς) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με τους μικρομεσαίους αυτοαπασχολούμενους που τους εξοντώνει. Αντίθετα ενισχύει τα νέα επιχειρηματικά τζάκια της περίθαλψης (Ίδρυμα Νιάρχου και Ωνάση, ΑΕΜΥ, ξένα funds, εργολαβικές εταιρείες στο δημόσιο, στήριξη της βιομηχανίας των κλινικών μελετών σε συμμαχία με τους μεγάλους ασφαλιστικούς και φαρμακευτικούς ομίλους, νέο μεγαλοδιευθυντικό-μεγαλοπανεπιστημιακό κατεστημένο και νέα διαπλοκή μαζί του μέσω πχ του ΕΛΚΕ, εκχώρηση σημαντικού μέρους της ιατρικής μετεκπαίδευσης και εξειδίκευσης στις εταιρείες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού). Στην ουσία ο ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει ένα νέο μοντέλο υγείας συμβατό με τις ανάγκες του σύγχρονου καπιταλισμού: με τον μεγάλο ιδιωτικό τομέα βασικό πυλώνα του, τα μικρομεσαία ιατρεία κατεστραμμένα και το δημόσιο, υβρίδιο εμπορευματοποιημένων υπηρεσιών για τους έχοντες και υποβάθμισης για τους πολλούς και καταφρονεμένους. Συγκεκριμένα:
 
Στο ΕΣΥ οι χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις είναι αδύνατο να αναπληρωθούν από τις λίγες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και τις επικουρικές θέσεις ομηρίας (που μας τελειώνουν και αυτές, παρά τους λεονταρισμούς ότι τάχα φταίνε οι … κακοί πάρεδροι και ο "πόλεμος των δικαστών"). Οι κλειστοί μνημονιακοί προϋπολογισμοί (έτσι βγαίνουν τα πλεονάσματα), δημιουργούν τραγικές ελλείψεις υλικοτεχνικής υποδομής. Κλινικές κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού, ανθρώπινες ζωές χάνονται λόγω των κενών στις ΜΕΘ και τα χειρουργεία, οι δημόσιες ψυχιατρικές δομές περιορίζονται και η όποια στήριξη στο ΕΣΥ αναζητείται στο ... ίδρυμα Νιάρχου. 
 
Στη δημόσια ΠΦΥ εξελίσσεται η απόλυτη κοροϊδία. Από τις 2500 γιατρούς που απολύθηκαν με το νόμο Άδωνη Γεωργιάδη από τα πρώην ΙΚΑ και ΠΕΔΥ, δεν αναπληρώθηκε ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ (και ας ήταν βασική προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ). Η πολυδιαφημισμένη στήριξη του δημόσιου τομέα με τις ΤΟΜΥ και τους οικογενειακούς γιατρούς κατέληξε σε μεγαλοπρεπέστατο φιάσκο. 
Το νέο σύστημα ΠΦΥ είναι κακή αντιγραφή των αποτυχημένων μοντέλων της Ευρώπης, με βασικά χαρακτηριστικά τη μεγάλη υποχρηματοδότηση, τη δυσκολία πρόσβασης στις βασικές, και την ακόμα μεγαλύτερη, στις εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες (gatekeeping). Το σύστημα αυτό δεν αδυνατίζει τον ιδιωτικό τομέα υγείας, αντίθετα τον διογκώνει μαζί με τα κέρδη του. 
 
Η συμμετοχή στο φάρμακο αυξάνεται διαρκώς μαζί με τη διαρκή προώθηση αμφίβολων γενόσημων. 
Στον ιδιωτικό τομέα υγείας η κατάσταση είναι εξίσου ζοφερή: 
-Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί σηκώνουν το βάρος των μειωμένων δημοσίων δαπανών με αμοιβές που μειώνονται σε τραγικά επίπεδα με τα rebate και clawback ενώ υπάρχουν ακόμα οφειλόμενα από το 2011 και πίσω! Η κατάργηση των παλιών συμβάσεων των παθολόγων, των γενικών γιατρών και παιδιάτρων έγινε εκβιαστικά για να στηριχθεί πάση θυσία ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού ενώ και οι νέες συμβάσεις των ειδικών γιατρών θα είναι ατομικές και θα υπακούουν πιστά στη λογική των "αιματηρών" πλεονασμάτων.
-Οι χιλιάδες γιατροί που εργάζονται σε μικρές και μεγάλες ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα πραγματικά ξεχασμένοι από τους ιατρικούς συλλόγους, τραβάνε το δικό τους Γολγοθά. Ο ασφαλιστικός νόμος-λαιμητόμος Κατρούγκαλου, η φορολογική καταιγίδα μαζί με τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων, οδηγεί ένα μεγάλο κομμάτι γιατρών εκτός επαγγέλματος. Έχουν σαφή στόχο μείωσης των αυτοαπασχολούμενων προς όφελος των μεγάλων διαγνωστικών αλυσίδων. Η συγκέντρωση κεφαλαίου σε λίγα χέρια οδηγεί σε συμφωνίες με τις ασφαλιστικές εταιρίες για τη δραστική μείωση του μισθολογικού κόστους των γιατρών. 
 
-Στους νέους γιατρούς συμπυκνώνεται με απόλυτο τρόπο το αδιέξοδο. Χιλιάδες συνάδελφοί μας είναι στην ξενιτιά (τα κατάφερε κι εδώ ο Πατούλης που επί χρόνια προπαγάνδιζε κατά της πληθώρας των γιατρών λέγοντας διαρκώς ότι «τους μισούς δεν τους χωράει η Ελλάδα»). Στηρίζουν, με όχι καλές συνθήκες, τα συστήματα υγείας της βόρειας Ευρώπης, διωγμένοι από την ασφυκτική πολιτική των μνημονίων. Τους θέλουμε ξανά κοντά μας για να ανατρέψουμε μαζί την άθλια πολιτική που τους έδιωξε. Και όσοι έμειναν πίσω; Επικουρικοί ή ειδικευόμενοι, με εξοντωτικές συνθήκες δουλειάς ή μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με συνθήκες γαλέρας ή φοροεξοντωμένοι στα ιατρεία της γειτονιάς. Τους καλούμε να μπουν μπροστά για την ανατροπή της μαύρης προοπτικής.
Οι Υπουργοί Υγείας έχουν τεράστιες πολιτικές και προσωπικές ευθύνες, καθώς είναι και οι δύο γιατροί και έχουν θητεύσει στο συνδικαλιστικό, ιατρικό κίνημα. Είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ να μιλάνε στο όνομα της Αριστεράς ο Πολάκης και ο Ξανθός όταν ΒΑΖΟΥΝ ΠΛΑΤΗ ΓΕΡΗ για να βγαίνουν τα ματωμένα πλεονάσματα στην υγεία, καταδικάζουν το ΕΣΥ και τους γιατρούς του στον μαρασμό, κοστολογούν 50-70 λεπτά του ευρώ την ευθύνη του οικογενειακού γιατρού ανά ασφαλισμένο, εξοντώνουν τους αυτοαπασχολούμενους. ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ μια σκληρή αστική πολιτική και την αντίστοιχη ΣΚΛΗΡΗ απάντηση πρέπει να πάρουν στις εκλογές του Οκτώβρη.
Γ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΙΣ
Ο ΠΙΣ και οι περισσότεροι Ιατρικοί Σύλλογοι ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην υγεία, περιορίζονται σε άσφαιρες, τυποποιημένες καταγγελίες copy paste των γραφείων τύπου της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, χωρίς να οργανώνουν κανέναν πραγματικό αγώνα, παρά μόνο φιέστες προσωπικής προβολής των προέδρων τους. 
 
Συνειδητά κρύβουν το γεγονός ότι πίσω από κάθε τι, βρίσκονται οι εφαρμοστικοί νόμοι των μνημονίων και οι συμφωνίες με ΔΝΤ και ΕΕ. Στο δημοψήφισμα του 2015 έτρεξαν να υποστηρίξουν το ΝΑΙ μαζί με το οικονομικό και μιντιακό κατεστημένο. Απέναντι στο νόμο Κατρούγκαλου κατέθεσαν λευκή πετσέτα (απλά φώναζαν για τα μάτια του κόσμου) αφού ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΝ όλα τα επιχειρήματα-ιδεολογήματα του νόμου (ελλείμματα, ανταποδοτικότητα, ιδιωτική συμμετοχή, υποβάθμιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ίδρυση επαγγελματικού, δηλαδή ιδιωτικού, ταμείου ασφάλισης στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης). Στηρίζουν τη λογική των πλεονασμάτων, γι’ αυτό είναι πλήρως αναποτελεσματικοί σε οποιαδήποτε διεκδίκηση, ακόμα και για τα ψίχουλα που ζητούν (ακόμη ψελλίζουν την αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση με τα ίδια και λιγότερα λεφτά). Πρόσφατα, στην προσπάθεια να στηθεί κοινωνικό μέτωπο από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ, υπέρ των μέτρων της 4ης αξιολόγησης!!! (έμμεσα δηλ. και της κυβέρνησης - με την ψευτοαπεργία της 30/5), ο ΠΙΣ έτρεξε να το στηρίξει. 
Στις πλειοψηφίες ΙΣΑ, ΙΣΠ και ΠΙΣ έχουν διαμορφωθεί μπλοκ δυνάμεων που συμφωνούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική και απλά διαφωνούν για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στο ρόλο του «θεσμικού συμβούλου» των εκάστοτε υπουργών: 
 
Το ένα είναι η ομάδα Πατούλη στο ΔΣ του ΙΣΑ.Ο ΙΣΑ έχει μετατραπεί σε όχημα προσωπικής - δίχως όρια - προβολής για αναρρίχηση στην κεντρική πολιτική σκηνή του Γ.Πατούλη μαζί με τη διαφήμιση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων μέσω του ιατρικού τουρισμού. 
 
Το άλλο περιλαμβάνει τη συμμαχία Βλασταράκου (ΝΔ) - Βαρνάβα (ΣΥΡΙΖΑ) στο ΔΣ του ΠΙΣ μετατρέποντάς το σε θλιβερό κυβερνητικό φερέφωνο. Συγκρότησαν από κοινού το προεδρείο μοιράζοντας τις καρέκλες μεταξύ τους. Αυτή η πλήρης και απροκάλυπτη κυβερνητική υποταγή του ΠΙΣ συνοδεύτηκε με συγκεκριμένα «ανταλλάγματα» που στρέφονται ενάντια στην πλειοψηφία των έντιμων μαχόμενων γιατρών, ιδιαίτερα των νεότερων (είσπραξη παραβόλων – χαρατσιών ,παράταση της θητείας της για 1 χρόνο, ίδρυση "Ακαδημαϊκού Ερευνητικού Ινστιτούτου").
 
Η ευθύνη όλων αυτών για το πέρασμα μιας σειράς καταδικαστικών νόμων για την επαγγελματική προοπτική της πλειοψηφίας των γιατρών είναι τεράστια. Δεν εκπροσωπούν τα δικαιώματα μας. Είναι πλασιέ των συμφερόντων των κλινικαρχών καθώς και του μεγαλο-ιατρικού κατεστημένου. 
Δ. ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
Αδήριτη ανάγκη της εποχής η ΔΗΜΟΣΙΑ, ΔΩΡΕΑΝ, ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΑΤΟΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΝΕΡΓΟ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΕΣ. 
  • Για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός γιατρός! Κατάργηση όλων των επικουρικών θέσεων ομηρίας. Αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την υγεία κόντρα στη δημοσιονομική φυλακή. 
  • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με καθολική ισότιμη πρόσβαση όλων των κατοίκων σε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα κέντρα υγείας, να αναπληρωθούν τώρα οι χιλιάδες απολύσεις από το νόμο Γεωργιάδη. Ελεύθερη πρόσβαση όλων των γιατρών που επιθυμούν στο σύστημα με συλλογική σύμβαση εργασίας που θα αποφασίζεται από αιρετά και ανακλητά σώματα και όχι εν κρυπτώ από την γραφειοκρατία του ΠΙΣ και των ιατρικών συλλόγων. Με αξιοπρεπείς αποδοχές έξω από την ασφυκτική πολιτική των μνημονίων. 
  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και του νόμου Κατρούγκαλου που πετάει έξω από τη δουλειά χιλιάδες γιατρούς. Να σταματήσει τώρα το αίσχος με την προκλητική καθυστέρηση της απονομής των συντάξεων του ΤΣΑΥ. Μέτρα στήριξης τώρα για τους ανασφάλιστους γιατρούς, μείωση των φορολογικών συντελεστών στα μικρά εισοδήματα, αύξηση της φορολογίας στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο. 
  • Συλλογική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις σε όλες τις αποδοχές (τακτικές και εφημεριακές) στους μισθωτούς γιατρούς του ιδιωτικού τομέα (ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα). ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. Καταγγέλλουμε την παραπλανητική προσπάθεια της κυβέρνησης που τάζει επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων για τα μάτια του κόσμου και με τριτοκοσμικούς μισθούς. Απαιτούμε συμμετοχή των γιατρών στις συμβάσεις ιδιωτικών κλινικών και ασφαλιστικών εταιριών. Καμιά καθυστέρηση στην καταβολή των ιατρικών αμοιβών. 
  • Αποφασιστικά μέτρα στήριξης των νέων γιατρών. Η μαζική μετανάστευση δεν αντιμετωπίζεται με τα γραφεία ευρέσεως εργασίας του ΙΣΑ αλλά με το μαζικό άνοιγμα μόνιμων θέσεων εργασίας στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ χωρίς αποκλεισμούς. Παλεύουμε για σύγχρονη, υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στους ειδικευόμενους με ευθύνη του ΕΣΥ και του υπουργείου υγείας χωρίς την εξάρτηση από τη φαρμακευτική βιομηχανία. 
  • Δημόσιο σύστημα υγείας. Έξω οι επιχειρηματίες. Στήριξη του ιατρείου της γειτονιάς, κόντρα στον διακηρυγμένο στόχο των μνημονιακών κυβερνήσεων για δραστική μείωση του αριθμού των αυτοαπασχολούμενων γιατρών. 
  • Στηρίζουμε το αίτημα της ΟΕΝΓΕ και των Ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών για κλαδική συμφωνία που θα καθιερώνει πραγματικό 48ωρο (πρωινό τακτικό ωράριο 6ωρο – 5θήμερο – 30ωρο και μία εφημερία την εβδομάδα με ρεπό μετά την εφημερία). 
  • Παλεύουμε για ριζική αλλαγή της υπεργραφειοκρατικής δομής του ΙΣΑ. Ο λόγος στη βάση των χιλιάδων μαχόμενων γιατρών που θα αποφασίζουν με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για κάθε σημαντικό ζήτημα. Να ληφθούν μέτρα για την ενίσχυση της παρουσίας γυναικών γιατρών στα εκλεγμένα όργανα διοίκησης του ΙΣΑ. Μέτρα για την ενίσχυση της γυναίκας συναδέλφου που εκτός από τα επιστημονικά και εργασιακά καθήκοντα αναλαμβάνουν και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τον κοινωνικό τους ρόλο (εγκυμοσύνη, μητρότητα κλπ). 

Συντασσόμαστε με τους αγώνες των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων όλων των κλάδων για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις ενάντια σε κάθε νέα περικοπή, για μείωση των ωρών εργασίας, δουλειά με συλλογικές συμβάσεις, ασφάλιση και δικαιώματα, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας τώρα σε όλους τους ανέργους, στοπ στη φορολεηλασία των λαϊκών στρωμάτων - βαριά φορολόγηση στο κεφάλαιο, κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και διατάξεων, παύση πληρωμών στους τοκογλύφους-δανειστές και διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, πέρασμα στο δημόσιο χωρίς αποζημίωση και με εργατικό έλεγχο όλων των ΔΕΚΟ, των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και του δημόσιου πλούτου ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Για την αντικαπιταλιστική ανατροπή που θα ανοίξει το δρόμο για να πάρουν οι εργαζόμενοι δημοκρατικά στα χέρια τους, τη ζωή τους, τον πλούτο που παράγουν, την εξουσία. 
 
Συντασσόμαστε με το λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα, ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την απόλυτη πρόσδεση της Ελλάδας στις ορέξεις του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων. Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας-ΕΕ.
 
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη καταδίκη των φασιστών-δολοφόνων της Χρυσής Αυγής από τη δίκη που προκλητικά καθυστερεί, είμαστε μπροστά, αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια να σηκώσουν κεφάλι οι φασίστες!
Κοινή δράση με όλες τις ταξικές δυνάμεις, κόντρα στο συνδικαλισμό της υποταγής. Έχουν ευθύνη όσες αγωνιστικές δυνάμεις δεν συντάσσονται με αυτές τις θέσεις και την αναγκαία κοινή δράση, είτε ακολουθώντας μονότονα το σχεδιασμό του υποταγμένου συνδικαλισμού, παρότι τον καταγγέλλουν (ΔΗΠΑΚ-ΠΑΜΕ) είτε αναπαράγοντας τους βασικούς άξονες της μνημονιακής πολιτικής (έξοδος από τα μνημόνια εντός του ευρώ και της ΕΕ!, ανατροπή της λιτότητας με τα επιχειρηματικά συμφέροντα άθικτα, παραγωγική ανασυγκρότηση σε συνεργασία με τους πολυεθνικούς ομίλους). 

Το ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ συνέβαλλε σε όλες τις σοβαρές μάχες του ιατρικού κινήματος τα προηγούμενα χρόνια, όταν πολλοί έλεγαν ότι «δεν γίνεται τίποτα» ή ότι «πρέπει να δώσουμε χρόνο στη νέα κυβέρνηση». Με απεργίες ενάντια στις απολύσεις επικουρικών γιατρών, με το μαζικό κίνημα των επισχέσεων εργασίας το 2015 με τις κινητοποιήσεις που εναντιώνονται στις μνημονιακές απαιτήσεις για συρρίκνωση της δημόσιας υγείας συγκροτώντας επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες από τα κάτω, συντονισμούς σωματείων κ.α. Μέσα από την κλιμάκωση και το άπλωμα τέτοιων βημάτων μπορούμε να πετύχουμε τις διεκδικήσεις μας! 

21-22 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ 
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: