Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Γενική Συνέλευση της ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Δελτίου τύπου)


 Δελτίου τύπου

Την Κυριακή 14/10/2018 πραγματοποιήθηκε συνέλευση του περιφερειακού σχήματος της Αριστερής Συμπόρευσης για την ανατροπή στη Δυτική Μακεδονία (ΑΡ.ΣΥ).

Η Συνέλευση της ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ συζήτησε στη βάση της σύγχρονης πολιτικής κατάστασης  που  υπάρχει και αποφάσισε την κάθοδο του σχήματος στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές.

Η πολιτική κατάσταση στο σήμερα

Η ΕΕ κινείται σε όλο και πιο αντιδραστική - αντεργατική –αντιλαϊκή κατεύθυνση (μεταναστευτικό- εργασιακά- ενεργειακά κλπ).
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του έχει υποταχθεί πλήρως και οριστικά στα μνημόνια, στην νεοφιλελεύθερη πολιτική, στην αστική τάξη και στον Ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό. Ολοκλήρωσε όλες τις αντιδραστικές πολιτικές  των προηγούμενων Κυβερνήσεων.
Ο «Κλεισθένης» είναι συνέχεια του «Καποδίστρια» και του «Καλλικράτη» σε αντιδραστική, αντιλαϊκή κατεύθυνση και δημιουργεί νέες δυνατότητες διαπλοκής της αστικής τάξης, του Κεφαλαίου.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το προηγούμενο διάστημα, συνεχίστηκε η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η Περιφερειακή αρχή με επικεφαλής τον Θόδωρο Καρυπίδη υποτάχτηκε ολοκληρωτικά στην Κυβέρνηση στηρίζοντας τις  αντιλαϊκές επιλογές της όπως στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων κλπ.

Η πολιτική κατάσταση αυτή δημιουργεί και άλλες απαιτήσεις για το εργατικό –λαϊκό κίνημα αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται και άλλες, αχνές μεν αλλά ελπιδοφόρες, δυνατότητες. Το επόμενο διάστημα πρέπει να σημαδευτεί από ενωτικούς ταξικούς αγώνες. Αυτό θα γίνει βάζοντας μαχητικούς στόχους που θα επιβάλουν νίκες, (αυξήσεις μισθών, συντάξεων, εργασιακές σχέσεις, θέσεις εργασίας κ.α) παρά και ενάντια στις συμφωνίες με ΕΕ, ΔΝΤ για χρέος, μνημόνια κλπ. φέρνοντας ξανά την αισιοδοξία και τη μαζικοποίηση του κινήματος.

Χρειαζόμαστε μια αγωνιστική, ανατρεπτική, αντικαπιταλιστική αριστερή συνεργασία που θα διαμορφώνει το πρόγραμμά της με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και συμφέροντα ενάντια στην συγκροτημένη επίθεση του κεφαλαίου.
       
Χρειαζόμαστε ένα ενωτικό, μάχιμο και ανατρεπτικό σχήμα ενάντια σε οποιαδήποτε  διαχειριστική λογική, σε πλήρη αντιπαράθεση με το τοπικό κράτος και την ακόμη μεγαλύτερη ολοκλήρωση του μέσω του Κλεισθένη. Για εμάς η μόνη δημοκρατική - λαϊκή αυτοδιοίκηση περνάει μέσα από τα εργατικά και λαϊκά όργανα σε σύγκρουση με το αστικό κράτος.

Χρειαζόμαστε μια μάχιμη, ενωτική αντικαπιταλιστική πολιτική συνεργασία  στην περιοχή  η οποία δε θα περιφρονεί  την ανάγκη της ταξικής αγωνιστικής ενότητας των εργαζομένων και των πληττόμενης πλειοψηφίας  για τους κάθε φορά ώριμους και αναγκαίους πολιτικούς στόχους. Που θα συγκρούεται με την ηττοπάθεια και την λογική των μονοδρόμων που μας επιβάλλουν.  Μια συνεργασία που θα έρχεται σε κόντρα και ρήξη με τις επιλογές του κεφαλαίου, κυβέρνησης, ΕΕ, ΝΑΤΟ που φέρνουν φτώχεια και πολέμους στους λαούς. Μία συνεργασία με παράλληλο στόχο την συντριβή των φασιστικών και ρατσιστικών συμμοριών στην περιοχή μας.

Η ΑΡ.ΣΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ξανακατεβαίνει στις επερχόμενες εκλογές της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ως συνέχεια και των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων. Με τη δική της πάντοτε αυτοτελή λειτουργία
Στηρίζεται από την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α, από ανένταχτους αγωνιστές, κομμάτι του ανερχόμενου αντικαπιταλιστικού ρεύματος και από αγωνιστές που διαφοροποιήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια  από την πλήρη ήττα της επίσημης αριστεράς,   λαϊκούς αγωνιστές και δυνάμεις της ευρύτερης μαχόμενης και ανατρεπτικής Αριστεράς. 

Φιλοδοξεί να διευρύνει την απήχηση της, να αποτελέσει ένα όργανο που θα δώσει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν φωνή – την πληττόμενη πλειοψηφία.
Στο πλαίσιο αυτό καλεί πολιτικές συλλογικότητες – κινήσεις και ανένταχτους αγωνιστές να ορθώσουμε μαζί το ανάστημα μας και να συνδιαμορφώσουμε ένα συνεκτικό πλαίσιο, στην λογική των παραπάνω αρχών. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα καλεστεί συνέλευση του σχήματος για την διαμόρφωση των παραπάνω.

Με την  ΑΡΣΥ  ΑΝΑΤΡΟΠΗ για ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και  ανατροπής, για μια πολιτική αντικαπιταλιστική συνεργασία , σε μια Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  που μας ανήκει, για μια ζωή που μας αξίζει με το κεφάλαιο να χάνει εξουσία, ιδιοκτησία και πλούτο και το λαό να ξαναδιεκδικεί αυτά που παράγει.

ΚΟΖΑΝΗ 16/10/2018
Το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: