Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί

Άλλο ένα περιστατικό φασιστικής επίθεσης σε βάρος αγωνιστή ήρθε να προστεθεί στα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 28 Οκτωβρίου, μέλος της ΕΑΑΚ, της νΚΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχθηκε επίθεση από τρία φασιστοειδή στον Νέο Κόσμο, λίγο πριν πάρει μέρος σε εξόρμηση εν όψει της Πανεκπαιδευτικής Κινητοποίησης που ήταν προγραμματισμένη για την Δευτέρα 29 Οκτώβρη. Ο σύντροφος είχε και στο παρελθόν απειληθεί από τα συγκεκριμένα άτομα, που τον γνώριζαν λόγω της πρωτοπόρας δράσης που είχε ως μαθητής, ωστόσο ποτέ δεν φοβήθηκε και δεν έκανε πίσω, όπως θα ήθελαν οι θρασύδειλοι φασίστες.


Για άλλη μια φορά χτύπησαν νύχτα και το γεγονός της ημέρας της 28ης Οκτωβρίου δεν μπορεί παρά να επιβεβαιώσει τον διαχρονικό ρόλο των φασιστικών ομάδων στην προσπάθεια καταστολής τους αγωνιζόμενου λαού και της νεολαίας. Έτσι και τώρα μόνο τυχαία δεν είναι επιλογή τρομοκράτησης των αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος σε μια περίοδο όπου μαθητές και φοιτητές επιχειρούν να βγουν δυναμικά στο προσκήνιο υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους απέναντι στον Νόμο Γιαβρόγλου.

Ούτε βήμα πίσω, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας δεν καταστέλλονται από τους τραμπουκισμούς των φασιστών. Οι μαζικοί αγώνες του κινήματος μέσα από την αντιφασιστική δράση και την πάλη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών πρέπει να απομονώσουν τις φασιστικές ομάδες και να τις στείλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Ούτε σπιθαμή γης για τους φασίστες, σε σχολεία, σχολές, χώρους δουλειάς, γειτονιές, πόλεις και χωριά. Πρώτος σταθμός η αντιφασιστική συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαμε και στηρίξαμε, την Τρίτη 30/10 στον Νέο Κόσμο (Στάση Τραμ Μπακνανά) στις 18.00.

Συντονιστικό συμβούλιο Κομμουνιστικού Σχεδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: