Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Η ταινία «Ussak» στο Βερολίνο

H ταινία «Ussak» του Κυριάκου Κατζουράκη ταξιδεύει στο Βερολίνο για δύο κινηματογραφικές προβολές στις 3 και 6 Οκτωβρίου, στις 8.30μ.μ. στο Lichtblick Kino (στο Prenzlauer Berg).
Στις προβολές θα είναι παρόντες και οι δημιουργοί της ταινίας, Κυριάκος Κατζουράκης και Κάτια Γέρου για να συζητήσουν με το κοινό.

Στην ταινία, με φόντο μια χώρα διαλυμένη και φοβισμένη κάπου στο κοντινό μέλλον, ο θεατής παρακολουθεί τις ζωές και τις ιστορίες μιας σειράς ετερόκλητων ανθρώπων:


Μιας πρώην περφόρμερ του δρόμου που δουλεύει στην γκαρνταρόμπα ενός σκυλάδικου, ενός οκτάχρονου κοριτσιού που περιφέρεται στους επικίνδυνους δρόμους, μιας ομάδας περιθωριακών που προσπαθούν να αντισταθούν, ενός ντραγκ/σόουμαν που απαγγέλει Καρούζο, ενός θρυλικού πιανίστα, του αρχηγού μιας ακαθόριστης σκοτεινής εξουσίας, αγροτών που προσπαθούν να προστατέψουν τα χωράφια τους από τους μεταλλαγμένους σπόρους, αλλά και μελών μιας ιδιότυπης λέσχης που ανησυχούν «μην ξυπνήσουν αναρχικά ανακλαστικά» υποστηρίζοντας την ίδια ώρα πως «Κανείς δεν σηκώνει κεφάλι γιατί δεν έχει»!

Η ταινία εξερευνά την έννοια της κοινότητας και το νόημα της ουτοπίας. Μιας ουτοπίας όμως καθόλου ρομαντικής, καθώς, όπως ακούγεται στο φινάλε: «ο ουτοπιστής είναι σκληρός σαν ατσάλι. Ο απόλυτος υλιστής. Ο ουτοπιστής δίνει φωνή σε αυτούς που δεν έχουν».

 Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης
Σενάριο: Κυριάκος Κατζουράκης, Κάτια Γέρου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Φώτου
Μουσική: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Πρωταγωνιστούν: Κάτια Γέρου, Γιάννης Τσορτέκης, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Νίκας, Δημήτρης Πουλικάκος, Δημήτρης Πολύτιμος, Adrian Frieling, Θάνος Αλεξίου, Καμίλο Μπετανκόρ, Παύλος Ιορδανόπουλος και η μικρή Νέλλυ Θεοφιλοπούλου.


από:  INFOWAR

Δεν υπάρχουν σχόλια: