Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Κοζάνη: Άγνωστοι μαρτυρικοί τόποι της γερμανικής κατοχής

 
Με στόχο την καταγραφή, την ανάδειξη, την  αναγνώριση και την διεκδίκηση των μαρτυρικών τόπων στην Π.Ε Κοζάνης, πραγματοποιείται για πρώτη φορά συνέδριο στις 24-25 Ιουνίου 2016, στην πόλη της Κοζάνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Στο συνέδριο με τίτλο «ανάδειξη μαρτυρικών σημείων, μαρτυρίες και μαρτυρικοί τόποι θα συμμετάσχουν πλήθος εισηγητών, καθηγητές, ερευνητές, εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε Κοζάνης και εκπρόσωποι των μαρτυρικών τόπων της ευρύτερης περιοχής που παραμένουν άγνωστοι μέχρι σήμερα και που έχουν υποστεί την θηριωδία των γερμανών κατακτητών. Μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές μαζί», ο κ. Γιάννης Δημαρχόπουλος εκπαιδευτικός και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι η πρώτη φορά που οργανωμένα η Αυτοδιοίκηση προχωρά σε μια ενέργεια καταγραφής και παρουσίασης των τόπων που γνώρισαν τις θηριωδίες των ναζιστικών στρατευμάτων την περίοδο του πολέμου στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης. Σημείωσε ακόμα ότι στο επίκεντρο θα βρεθούν και θα αναδειχθούν άγνωστα κομμάτια της πρόσφατης ιστορίας μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισηγητών στο συνέδριο θα βρίσκεται και η Χριστίνα Σταμούλη  εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλών της  Γερμανίας, καθώς επίσης καθηγητές, ερευνητές, εκπρόσωποι των τεσσάρων Δήμων της Π.Ε Κοζάνης και εκπρόσωποι των μαρτυρικών τόπων της χώρας.
ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη-Δέσποινα Αμαραντίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια: