Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Κυβέρνηση αλόης (multi-κυβέρνηση)


Καρτέσιος
από:Η ΣΦΗΚΑ:

Μπορεί η Coca Cola να πηγαίνει μ’ όλα, αλλά πλέον βρήκε ανταγωνίστρια. Την αλόη που πάει με όλα και κάνει τα πάντα, σύμφωνα με τη βροχή διαφημίσεων. Για τις διάρροιες; Πιες αλόη. Για τη δυσκοιλιότητα; Πιες αλόη. Για πριν το ξύρισμα; Πασαλείψου με αλόη. Για μετά το ξύρισμα; Πασαλείψου πάλι με αλόη. Για την τριχόπτωση; Λούσου με αλόη. Για την αποτρίχωση; Βάλε αλόη. Για να ζεσταθείς; Ζεστή αλόη. Για να δροσιστείς; Κρύα αλόη. Για να κοιμηθείς ήρεμα; Αλόη. Για να είσαι στην τσίτα; Αλόη. Κι ένα κάρο ακόμη θαύματα της αλόης η οποία θεραπεύει κάθε αλληλοσυγκρουόμενη πάθηση, σύμπτωμα, κατάσταση. 


Κάνει τόσα πολλά ταυτόχρονα η αλόη που έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι μεγαλέμποροί της διαθέτουν ίδιο επικοινωνιακό επιτελείο με της κυβέρνησης. Θες μνημόνια; Δυο – δυο στα φέρνει η κυβέρνηση. Είσαι αντιμνημονιακός; Κάθε μέρα, όλη μέρα καταγγέλλει τα μνημόνια η ίδια κυβέρνηση. Θες να πιστεύεις ότι η ανεργία μειώθηκε; Προτιμάς τα στοιχεία του ΟΑΕΔ της κυβέρνησης. Θες να βρεις στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι πλέον οι κυρίαρχες στην αγορά και η ανεργία κρύβεται κάτω από το χαλί τής σημιτικής απασχολησιμότητας; Προτιμάς τις ανακοινώσεις της ΕΡΓΑΝΗΣ της κυβέρνησης. 

Θες χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους; Ο Φίλης της κυβέρνησης. Θες να μη γίνει χωρισμός Εκκλησίας – Κράτους; Ο Καμμένος της κυβέρνησης. Θες υπερταμείο που να πουλάει τη χώρα σε τιμές «το αφεντικό τρελάθηκε»; Διαλέγεις Σταθάκη από την κυβέρνηση. Είσαι εναντίον των τζάμπα ιδιωτικοποιήσεων; Επιλέγεις Σπίρτζη από την ίδια κυβέρνηση. 

Στήριζες το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων; Η κυβερνητική βουλευτίνα Βασιλική Κατριβάνου είναι ο άνθρωπός σου. Θεωρείς ανεπίτρεπτο το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων; Το ζώδιό σου ταιριάζει με εκείνο του, επίσης κυβερνητικού βουλευτή, Κώστα Κατσίκη. Πιστεύεις ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του και ότι δεν υπάρχουν σύνορα στις θάλασσες; Ο Τσίπρας σε καλύπτει απόλυτα. Είσαι στρατόκαυλος και ονειρεύεσαι ότι υπηρετείς ως ΟΥΚάς πάνω σε σημαδούρα πυροβολώντας ακόμη και τους γλάρους από το Αϊβαλί που εισέρχονται παράνομα στον αέρα της Λέσβου; Καμμένος, αγόρι μου! 

Τι άλλο θες; Πες! Είναι multi-κυβέρνηση. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Όλες οι ιδεολογίες μαζί και ταυτόχρονα καμιά. Ένας αχταρμάς δίχως ίχνος γεύσης. Τα παιδιά που αγαπούν τα στρατιωτάκια, τ’ αλογάκια και τα ξύλινα σπαθιά έγιναν κυβέρνηση, μοιράζουν βρωμερή χαρά και η λύση ολοένα πετάει πιο μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: