Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

Άλλο πράγμα "διαφωνώ με την τακτική", άλλο βρίζω - Ζακ Ρου, ο κόκκινος παπάς


Γράφει ο mitsos175.
από:| ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

 «Tο ΚΚΕ προειδοποιεί για τη λαϊκή κατοικία. Αν μπείτε στη διαδικασία πλειστηριασμών, δυο λέξεις: "Μολών λαβέ". Και πάρτε το χαμπάρι. Το ΚΚΕ θα κάνει τα πάντα μέσα από όλους τους μαζικούς φορείς που δουλεύει, θα προσπαθήσει να κινητοποιήσει όλους ώστε να ισχύσει το "μολών λαβέ" και δεν έχει "λαβέ", δεν θα τις πάρετε τις λαϊκές κατοικίες». 

Αυτό υπογράμμισε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα. Παράλληλα και αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο Θανάσης Παφίλης προειδοποίησε. "Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου και θα γίνει κόλαση".

Τα παραπάνω, με τα οποία συμφωνώ απόλυτα, ειπώθηκαν το 2015. Πιο πριν και βέβαια μετά, υπήρχαν αμέτρητες κινητοποιήσεις από τους Κομμουνιστές (ΠΑΜΕ - ΚΚΕ κ.α) κατά των πλειστηριασμών σπιτιών φτωχών ανθρώπων. Και μέσα στη Βουλή με ερωτήσεις, προτάσεις κλπ αλλά κυρίως έξω στα δικαστήρια, στο δρόμο, όπου γίνονταν το έγκλημα. Γιατί έγκλημα είναι να πετάς στο δρόμο οικογένειες. Χίλια μπράβο σε όσους αγωνίστηκαν.

Αλλά δεν ήταν μόνο από το ΚΚΕ οι αντίθετοι στο ξεσπίτωμα. Αυτό θα έπρεπε να μας χαροποιεί. Να μας δίνει κουράγιο. Είναι άλλωστε λογικό πως ο περισσότερος κόσμος είναι κατά των πλειστηριασμών. Μπορεί λοιπόν παρακαλώ, η συντρόφισσα Λιάνα Κανέλλη, η οποία ασφαλώς και αγωνίστηκε πολύ κατά των πλειστηριασμών, να μας εξηγήσει γιατί αναφέρθηκε με τόσο σκληρά λόγια στο Ρουβίκωνα; 

Η Λιάνα είναι έξυπνη. Προσωπικά την εκτιμώ και τη θαυμάζω. Νομίζω ότι θα καταλάβει πως πρέπει να διορθώσει αυτό που είπε. Άλλο πράγμα "διαφωνώ με την τακτική", άλλο βρίζω. Όταν μάλιστα οι Αναρχικοί κάνουν κάτι που ο φτωχός κόσμος το χαίρεται. Γιατί κείνος που κινδυνεύει να βρεθεί άστεγος δεν τον ενδιαφέρει πως και ποίος θα ματαιώσει τον πλειστηριασμό. Τον ενδιαφέρει μην κοιμηθεί αυτός και τα παιδιά του στο δρόμο. 

Κάτι άλλο τώρα. Ξέρετε, πως έλεγαν τους Επαναστάτες μέχρι να πετύχει η Επανάσταση; Με τους πιο μειωτικούς χαρακτηρισμούς που υπάρχουν. "Κλέφτες" ήταν κείνοι που έκαναν επανάσταση το 1821. "Αβράκωτοι" ήταν οι φτωχοί της Γαλλικής Επανάστασης. Μάλιστα οι πιο αριστεροί από αυτούς ονομάζονταν "Λυσσασμένοι"! Για τους ήρωες του ΕΑΜ ΕΛΑΣ είναι γνωστοί οι χαρακτηρισμοί: "Συμμορίτες" κλπ. 

Να πως όμως δυο κουβέντες για τους "Λυσσασμένους", γιατί μου έκανε εντύπωση το όνομα. Ακόμα κι ο Ροβεσπιέρος τους θεωρούσε επικινδύνους και ακραίους. Τα αιτήματα τους: Μείωση των τιμών, καταστολή της αντεπαναστατικής δραστηριότητας, κοινωνική και ισότητα κα. Η πλάκα είναι ότι έτσι τους χαρακτήρισε πρώτος ο ... Μαρά που τους είπε και "ανεγκέφαλους συνωμότες". Ακόμα μεγαλύτερη πλάκα ήταν ότι ο ηγέτης τους ήταν παπάς! Πρώην ιερέας, άθεος, μέλος κατόπιν της Παρισινής Κομμούνας. Ο μόνος ίσως παπάς που κατάλαβε γιατί σταυρώθηκε ο Ιησούς. Θέσεις του "Η ελευθερία του λαού αποκτάται όχι μέσα από συνταγματικές διακηρύξεις, αλλά με την άμεση βία ενάντια στους καταπιεστές τους και εκμεταλλευτές", "η μετριοπάθεια σήμερα είναι εκτός τόπου και χρόνου, το πιο ιερό καθήκον είναι η εξέγερση".

Δράσεις: Λεηλασία καταστημάτων ως διαμαρτυρία για την αισχροκέρδεια γιατί "η ελευθερία δεν είναι παρά ένα άδειο κέλυφος όταν επιτρέπεται ατιμώρητα σε μία τάξη να λιμοκτονήσει μία άλλη". Και φυσικά βία, πολλή βία κατά των πλουσίων, αριστοκρατών κλπ.
Ο Ζακ Ρου, ο κόκκινος παπάς, κατήγγειλε τον Καπιταλισμό ως μια «εμπορική αριστοκρατία», χειρότερη εχθρό του λαού από την Εκκλησία και τους ευγενείς, λέγοντας πως "το δικαίωμα της επιβίωσης είναι πιο ψηλά από το δικαίωμα στην ιδιοκτησία".
Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Πολλοί επηρεάστηκαν από τον παπά που πέθανε φυσικά στη φυλακή ως "εχθρός της Δημοκρατίας και της Γαλλικής Επανάστασης"!

Δεν υπάρχουν σχόλια: