Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018

15 Ιούλη Απεργία στο Εμπόριο! Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοικτά.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ 
ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΌχι άλλες εργατικές θυσίες για τα κέρδη των αφεντικών.

Για μία ακόμη Κυριακή τα καταστήματα θα επιχειρηθεί να είναι ανοικτά σύμφωνα με τον νόμο για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων 8 Κυριακές τον χρόνο, που συνεχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι εργαζόμενοι καλούμαστε να θυσιάσουμε την Κυριακή μας προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Ενώ αυτοί κερδίζουν εμείς αμειβόμαστε με ψίχουλα! 


Η προσπάθεια για την σταδιακή κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αποτελεί ακόμα ένα κομμάτι του παζλ στον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. Έρχεται να προστεθεί στους ήδη πετσοκομμένους μισθούς, στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, στις απλήρωτες υπερωρίες, στις εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας, στην έλλειψη ασφάλειας κι υγιεινής. Ειδικά ο κερδοφόρος κλάδος του εμπορίου, με τις πολυεθνικές εταιρίες και τους μεγάλους ομίλους στο τιμόνι, είναι από τους πρώτους στο ξεζούμισμα των εργαζομένων, πρωτοπόρος στο αντιδραστικό εργασιακό καθεστώς!

Κι όλα αυτά ενώ επιχειρείται να καλλιεργηθεί στην συνείδηση του κόσμου από όλο το αστικό μπλοκ και τα παπαγαλάκια τους πως το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή είναι κάτι θετικό καθώς όσοι δουλέψουν θα πληρωθούν παραπάνω ενώ θα ανοίξουν δήθεν και νέες θέσεις εργασίας. Τι από αυτά όμως έχει γίνει τόσο καιρό που τα καταστήματα λειτουργούν και τις Κυριακές; Απολύτως τίποτα!  Οι μισθοί συνεχίζουν να είναι στο πάτωμα σε αντίθεση με τα κέρδη των επιχειρήσεων που είναι στα ύψη.

Ο αγώνας για την επανακατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας δεν πρέπει να σταματήσει. Αντιθέτως χρειάζεται να αποτελέσει σημείο συσπείρωσης και δράσης για όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο. Είναι ανάγκη να συνδεθεί με τις διεκδικήσεις μας για αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, επαναφορά του 13 και 14 μισθού για όλους, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. 

Να οργανωθούμε σε επιτροπές αγώνα, σε σωματεία του κλάδου  μια ευρύτερης μάζας εργαζομένων. Μόνο με τη δύναμη της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης θα κατορθώσουμε να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία που μας επιβάλλουν. Να σπάσουμε τη σιωπή.
Να αποκαλύψουμε την ασυδοσία των εργοδοτών! 

Να διεκδικήσουμε τη ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ.
Εμείς απαντάμε:
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
KΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΚΤΑ-ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.  
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: