Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Εργατικό ατύχημα στο Νότιο πεδίο: 44χρονος οκταμηνίτης έπεσε από ταινία και τραυματίστηκε στο κεφάλι


Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Πέμπτη στις 3.30 το απόγευμα στο Νότιο Πεδίο, με θύμα οκταμηνίτη εργαζόμενο 44 ετών από την Πτολεμαΐδα, ο οποίος τραυματίστηκε στο κεφάλι. 

Το ατύχημα έγινε σε ταινία μεταφοράς τέφρας, η οποία φρακάρισε από τα υλικά που μετέφερε. Ο άτυχος εργαζόμενος μαζί με άλλους συναδέλφους του, στην προσπάθεια να καθαρίσει την ταινία με μάνικα του νερού, για κάποιο λόγο έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος ενός μέτρου πάνω στον αποθέτη, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του και να προκληθεί αιμορραγία. 


Οι συνάδελφοί του τον απεγκλώβισαν από το σημείο που έπεσε, ενώ κλήθηκε το ασθενοφόρο του ορυχείου που έφτασε γρήγορα μαζί με την νοσηλεύτρια και τον γιατρό εργασίας. 

Ο γιατρός του ορυχείου παρείχε τις πρώτες βοήθειες και σταμάτησε την αιμορραγία, ενώ ο τραυματίας διακομίστηκε με το ασθενοφόρο και συνοδεία γιατρού στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. 

Στο τμήμα επειγόντων υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων, ενώ οι γιατροί του έκαναν αξονική και ακτινογραφία. Οι μέχρι τώρα εξετάσεις και η κλινική του εικόνα, δείχνουν ότι ο τραυματίας δεν έχει κάποια σοβαρή βλάβη και ότι το χτύπημα είναι επιφανειακό. 
Πάντως εισήχθη στην χειρουργική κλινική, όπου θα παραμείνει για παρακολούθηση τουλάχιστον για ένα εικοσιτετράωρο.

Χρήστος Βήττας
Πηγή: e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: