Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ο Τουργκούτ Καγιά κέρδισε το πολιτικό άσυλο!


Τη Δευτέρα η Επιτροπή Ασύλου πήγε στο νοσοκομείο και πήρε την σχετική συνέντευξη για τους λόγους για τους οποίους ο Τουργκούτ Καγιά ζητά πολιτικό άσυλο.
Σήμερα βγήκε η απόφαση της Επιτροπής όπου πλέον τον καθιστά πολιτικό πρόσφυγα με διεθνή προστασία.
Για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι ένας αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος αρκεί να αγκαλιαστεί από το όσο πιο δυνατόν περισσότερο κόσμο. Δεκάδες ανακοινώσεις, οργανώσεων, κομμάτων, μετωπικών σχημάτων, σωματείων, φοιτητικών συλλόγων βγήκαν απαιτώντας την χορήγηση ασύλου και την απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά. Γίνανε διαδηλώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στα υπουργεία. Το κίνημα αλληλεγγύης αντιμετώπισε μέχρι και την απαγόρευση πραγματοποίησης πορείας και την καταστολή. Συναγωνιστές του Τουργκούτ Καγιά αντιμετώπισαν προσαγωγές μέχρι και επιθέσεις φασιστών στη πλατεία Συντάγματος. 
Ο αγώνας όμως δεν τελειώνει εδώ. Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος να αρθεί αυτή η απόφαση από την κυβέρνηση, τα πολιτικά παιχνίδια και τα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με την τούρκικη εξακολουθούν να υφίστανται. Το κίνημα αλληλεγγύης πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση ώστε ο Τουργκούτ Καγιά να εξασφαλίσει οριστικά και για πάντα το πολιτικό άσυλο.
Οι δηλώσεις Μπακογιάννη για παράδοση των "τρομοκρατών" στη Τουρκία που θα μπορούσαν να χαρακτηρισθούν και ως λαγός για το σύστημα συνολικά δεν είναι τυχαίες. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και για τους 9 Τούρκους και Κούρδους συναγωνιστές που παρά το ότι με αποφάσεις των δικαστηρίων δεν παραδίδονται, μέχρι τώρα, στην Τουρκία εξακολουθούν να είναι φυλακισμένοι και διάσπαρτου στις ελληνικές φυλακές ως τρομοκράτες! Οι αγωνιστές αυτοί τις τελευταίες μέρες προχώρησαν επίσης σε απεργία πείνας συμπαραστεκόμενοι στον Τουργκούτ Καγιά.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: