Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Σύσκεψη ΣΕΕΕΝ για οργάνωση της μάχης για υπογραφή ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τα μέτρα της 4ης αξιολόγησης που υπέγραψε η συγκυβέρνηση με τους δανειστές θα φέρουν νέα φτώχια και εξαθλίωση στους εργαζόμενους και το λαό. Οι περικοπές στις συντάξεις από 1/1/2019 θα φτάσουν κατα μέσο όρο το 18% ενώ η μείωση του αφορολόγητου θα έχει σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να χάσουν έναν επιπλέον μισθό.
          Παράλληλα η πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ Α.Ε θα οξύνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των μονοπωλιακών ομίλων στον κλάδο με αποτέλεσμα ακόμα μεγαλύτερη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων και στους μισθούς τους. Δεν είναι τυχαίο το κόψιμο του δώρου των οκταμηνιτών που επιμερίστηκε στον μισθό με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να έχουμε μειώσεις εκατοντάδων ευρώ. Όλα αυτά την στιγμή που το δουλεμπόριο στις εργολαβίες ανθεί με απλήρωτα δώρα, απλήρωτες προσαυξήσεις στις υπερωρίες κ.α.

          Η «δίκαιη ανάπτυξη» , η έξοδος από τα μνημόνια είναι ένα ακόμα ψέμα της κυβέρνησης. Καθαρή έξοδος από τα μνημόνια για εμάς, σημαίνει ικανοποίηση των αναγκών μας και των οικογενειών μας. Δουλεύουμε σε σκληρές συνθήκες, με έλλειψη όλων των απαραιτήτων μέτρων υγείας και ασφάλειας και δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΜΕ
ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΤΑ :
     751 ΕΥΡΩ
+ όλα τα δώρα (Χριστούγεννα, Πάσχα, Επίδομα αδείας ).
+ αναγνώριση όλων των τριετιών.
+ Το επίδομα γάμου και τέκνων.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
          Τίποτα δεν χαρίστηκε, όλα κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες. Η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Δεν πρόκειται η ΔΕΗ Α.Ε να μας χαρίσει τίποτα. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τους εργοδοτικούς- κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Παλιότερα σου έταξαν υπογραφή Σ.Σ.Ε για να πάρουν την ψήφο σου και μετά σε ξέχασαν. Τώρα λένε ότι δεν το επιτρέπει η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης. Όταν υπογράφτηκε η σύμβαση για το τακτικό προσωπικό αρνήθηκαν πεισματικά το αίτημα να υπογραφεί σύμβαση και για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. (οκτάμηνα -εργολαβίες).
          Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα απο κανέναν. Το μόνο όπλο μας είναι η οργάνωση μας και ο αγώνας. Να προχωρήσουμε σε συνελεύσεις , συσκέψεις στους χώρους δουλειάς .Να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις. Είμαστε πάνω από 2000 εργαζόμενοι που χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά .Έχουμε τη δύναμη οργανωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκιο μας.
          Για την οργάνωση και συντονισμό της μάχης καλούμε σε διευρυμένο Δ.Σ την Πέμπτη 5/7/2018 , στις 8:00μ.μ στα γραφεία του ΣΕΕΕΝ,
Πτολεμαΐδα, Βασ.Σοφίας 34  

Δεν υπάρχουν σχόλια: