Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Διαδήλωση στην Κέρκυρα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος

Πολιτικές και άνθρωποι δοκιμάζονται στη Κέρκυρα στο μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει με τη διαχείριση των σκουπιδιών που κατακλύζουν το νησί.
Η πρόταση που πρακτικά εφαρμόζεται από τις αστικές δυνάμεις του νησιού -εδώ και πολλά χρόνια- και συνεχίζεται σήμερα από τη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, αναθέτει το ζήτημα στις δυνάμεις της αγοράς (εργολάβοι).
Σε αντιπαράθεση βρίσκεται η πρόταση των αριστερών δυνάμεων του νησιού που συνοψίζεται στην δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Κινητήρια δύναμη και αξία της πρώτης πρότασης είναι το κυνήγι μεγιστοποίησης του κέρδους.
Κινητήρια δύναμη και αξία της δεύτερης πρότασης είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων.

Η υλοποίηση της πρώτης πρότασης έχει οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη καταστροφή του περιβάλλοντος στο Τεμπλόνι καταστρέφει τώρα τη Λευκίμμη και έπεται συνέχεια. Στη Κέρκυρα έχουμε την επιλογή της ακραίας αυτής πολιτικής από ένα κάθετο πολιτικό σχηματισμό -κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος- που ελέγχεται και εφαρμόζεται ολοκληρωτικά από το ΣΥΡΙΖΑ.
Η πολιτική τους επιβάλλεται με 16 διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν εγκατασταθεί στη Λευκίμμη. Όπου ο λαός …δεν καταλαβαίνει το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει να αντιστέκεται, εμφανίζεται η τρομοκρατία, το ξύλο, τα δακρυγόνα και οι συλλήψεις. Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος.
Στόχος και προϋπόθεση για την επιβολή αυτής της πολιτικής η επικράτηση της λογικής … «ας πάει και το παλιάμπελο», ειδικά αν είναι του γείτονα. Είναι η συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στον …πολιτισμό της Αριστεράς.
Πραγματικό εμπόδιο σε αυτή τη πολιτική στέκονται οι κινητοποιήσεις του λαού της Λευκίμμης που προσπαθούν να επεκταθούν σε όλο το νησί, ακόμα και στην Αθήνα.
-          Με λαϊκές συναθροίσεις και συνελεύσεις αρθρώνουν πρόταση διαχείρισης των σκουπιδιών και αγώνα.
-          Στη λαϊκή συνέλευση της 18ης Ιουλίου στη Κέρκυρα συγκεντρώθηκαν αγωνιστές από ευρύ φάσμα της Αριστεράς. Από τη Λευκίμμη, από το Τεμπλόνι, από τη πόλη της Κέρκυρας. Η πολυγνωμία των παρευρισκόμενων υποτάχθηκε στην ανάγκη εξυπηρέτησης του σκοπού.
Απαιτούν:
-          Άμεσα ανακύκλωση και δημόσια ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
-          Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη και όλο το νησί.
Προγραμματίστηκε πορεία και γενική συνέλευση των κατοίκων της Κέρκυρας την Πέμπτη (26/7). Η συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκίμμη την Παρασκευή (20/7) αποφάσισε την ανάγκη συμμετοχής τους στη κινητοποίηση της Πέμπτης, με το παραπάνω περιεχόμενο.
από- Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: