Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Ο Ναπολέων Σουκατζίδης "επιστρέφει" στην Ακροναυπλία..


Μετά από μια πολυήμερη και επίμονη προσπάθεια ολοκληρώθηκε χθες παρουσία πολύ μεγάλου αριθμού θεατών που ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας και τους σχεδιασμούς μας η παράσταση ΄΄ο κύκλος των ΄΄μάταιων΄΄ πράξεων'' του Σπύρου Τζόκα.

Η παράσταση αυτή αποτελεί ''γεγονός σταθμό'' στα πολιτιστικά δρώμενα του Ναυπλίου. Πέρα από το συγκλονιστικό κείμενο που κρατούσε καθηλωμένο όχι μόνο τον υποψιασμένο και ανυποψίαστο θεατή, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε αυτόν τον υπέροχο ιστορικό και σκηνικό χώρο επαναλήφθηκε με τόσο ρεαλισμό και με τόση ευαισθησία μια ιστορική σελίδα της νεότερης Ελλάδας που η χρονική συγκυρία την έκανε να παιχτεί στο Ναύπλιο.


Η σκηνοθέτιδα με εύστοχο τρόπο χρησιμοποίησε τους εθελοντές συμπολίτες μας άντρες και γυναίκες και κατάφερε να τους δέσει αρμονικά με το κείμενο, με το χώρο αλλά και με τους επαγγελματίες ηθοποιούς που πρωταγωνιστούσαν. Επίσης πολύ καλές και οι επιλογές των μουσικών θεμάτων.Στην επιτυχία της παράστασης και στην ανάδειξη του σκηνικού χώρου συνέβαλαν και οι υπέροχοι φωτισμοί. Μια παράσταση που οι θεατές την καταχειροκρότησαν και είναι σίγουρο πως πήραν μαζί τους πολλά θετικά μηνύματα χθες το βραδύ.

Τελικά μήπως έτσι πρέπει να είναι ο πολιτισμός στην πολιτιστική ξηρασία και πολιτική απραξία των ημερών μας;

Η ολοκλήρωση αυτής της παράστασης πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα κλίμα συνεργασίας, ζεστασιάς και συντροφικότητας. Δώσαμε και πήραμε πολλά και έτσι θα συνεχίσουμε.
Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συνέβαλαν σε αυτό το επίτευγμα.




Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: