Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο - Ακρωτηριάστηκε εργαζόμενος

Σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο ΚΑΤ θα υποβληθεί 30χρονος εργαζόμενος σε πρατήριο άρτου του Ηρακλείου, που το πρωί του Σαββάτου έχασε το χέρι του κατά τη διάρκεια χειρισμού μηχανήματος. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε με αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας στην Αθήνα ενώ την έλλειψη ελέγχων στους χώρους δουλειάς καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργαζομένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το χέρι του εργαζόμενου σφηνώθηκε μέσα στο μηχάνημα, με αποτέλεσμα να χρειασθεί η συνδρομή της ΕΜΑΚ, για τον απεγκλωβισμό του.


Αρχικά ο 30χρονος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε εγχείριση ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στην Αθήνα για να γίνει προσπάθεια επανασυγκόλησης.
Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών στην οποία αναφέρει:
"Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο εργαστήριο της επιχείρησης “Της μάνας τα καλούδια”, στο χωριό Σταυράκια, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου αρτεργάτη Γ.Χ. στο χέρι. Μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου μας βρέθηκαν στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ώστε να μάθουν πληροφορίες σχετικά με την υγεία του συναδέλφου και του ευχήθηκαν καλή και γρήγορη ανάρρωση. Στη συνέχεια μαζί με κλιμάκιο της Τεχνικής Επιθεώρησης Εργασίας επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της επιχείρησης.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εντείνει εδώ και τώρα τους ελέγχους στους χώρους δουλειάς για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανασφάλιστη εργασία και εργοδοτική ασυδοσία που παρατηρείται στην πλειοψηφία των χώρων εργασίας του κλάδου μας. Ατυχήματα όπως το σημερινό δείχνουν ποια είναι η πραγματικότητα της μεταμνημονιακής εποχής που υπερηφανεύεται συνεχώς η κυβέρνηση.
Καλούμε τους συναδέλφους του κλάδου να μη διστάζουν και να καταγγέλλουν στο Συνδικάτο τις ελλείψεις μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους που εργάζονται."
ΠΗΓΗ:  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: