Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Διήμερο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Ναύπλιο

7 & 8 Σεπτέμβρη το 5ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Αργολίδας


Την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το 5ο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αργολίδας, από το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας, με τις περισσότερες εκδηλώσεις να λαμβάνουν χώρα στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναύπλιο και να είναι δωρεάν για το κοινό, με εξαίρεση την θεατρική παράσταση της δεύτερης ημέρας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:

Πρώτη ημέρα

(Παρασκευή 7/9, 7:00 μμ στο θεατράκι του ΟΣΕ, Ναύπλιο)
Συζήτηση:
"Από τα Βαλκάνια ως την Αργολίδα: έξαρση του εθνικισμού και φασισμός".
Καλεσμένοι ομιλητές θα είναι η Μαρία Νικολακάκη, πανεπιστημιακός, η Αναστασία Σταυροπούλου, μέλος της ΛΑΕ, και ο Γιώργος Μανουράς, μέλος του Πανελλήνιου Αντιπολεμικού Κινηματικού Συντονισμού.

Ο Γιάννης Καρούνης από τη θεατρική ομάδα Πείρα(γ)μα θα μας μιλήσει για τη σύνδεση του θεάτρου με τον αντιφασισμό. Μαζί μας θα έχουμε και τον συγγραφέα του βιβλίου «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων», Σπύρο Τζόκα, που θα μας πει λίγα λόγια για το βιβλίο του.

Συναυλία:
Την συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με τον ράπερ Τζαούλ και τη βραδιά θα κλείσει ο Δημοσθένης Τσάμης (φωνή) με τον Χρήστο Λέκκα στο πιάνο.
Όπως κάθε χρόνο στον χώρο του Φεστιβάλ θα πωλούνται σε χαμηλές τιμές σουβλάκια, ποτά και αναψυκτικά και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Δεύτερη ημέρα

(Σάββατο 8/9, 8:30 μμ, θεατράκι Ακροναυπλίας «Ευαγγελία Πρωτονοτάριου-Δεϊλάκη», δίπλα στην εκκλησία των Αγ. Αναργύρων)
Θεατρική παράσταση:
«Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων»
Η παράστασηακολουθεί τη ζωή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, (πολιτικός κρατούμενος στην Ακροναυπλία που εκτελέστηκε με τους «Διακόσιους της Καισαριανής» την Πρωτομαγιά του 1944) όπως καταγράφηκε στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα και δραματοποιήθηκε από την σκηνοθέτη Αγγελική Κασόλα.
Η παράσταση ανεβαίνει από την θεατρική ομάδα «ΠΕΙΡΑ(Γ)ΜΑ» σε συνεργασία με το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας και το Μεταπτυχιακό Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενώ θα συμμετέχουν και δεκάδες εθελοντές ηθοποιοί από την περιοχή μας.
Εισιτήρια για την παράσταση:

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ (8 €)
Στο Ναύπλιο:
Café “JukeBox”, Άργους 49, (στα φανάρια)
Bar “Σκαντζόχοιρος», Αθ. Σιώκου 3, Παλαιά Πόλη
Στο Άργος:
BarBeetle”, Γενναίου Κολοκοτρώνη και Ηφαίστου
ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ (10 €)


 ΠΗΓΗ:Διήμερο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στο Ναύπλιο | anagnostis.org | News Argolida Peloponnisos

Δεν υπάρχουν σχόλια: