Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Να γυρίσουν τώρα τα πλοία - Όχι εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Η φωτιά στην Ανατολική Μεσόγειο εξαπλώνεται, ενώ υπάρχει πρωτοφανής συγκέντρωση πολεμικών πλοίων όλων των εμπλεκόμενων δυνάμεων. ΗΠΑ, Ισραήλ και Γαλλία κλιμακώνουν τις στρατιωτικές επιθέσεις. Επίθεση με πυραύλους από ισραηλινά αεροπλάνα δέχτηκε στις 19 Σεπτέμβρη η Συρία, στην οποία απάντησαν ρωσικά αντιεροπορικά από τη Λαοδικεία. Οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη θάλασσα, με πρώτο αποτέλεσμα την πτώση ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους και 15 νεκρούς.

Aυτό συνέβη αμέσως μετά τη συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν για την αποτροπή της επικείμενης συριακής επίθεσης στο Ιντλίμπ, πόλη δυο εκατομμυρίων κατοίκων που ελέγχεται από τζιχαντιστές υποστηριζόμενους από Δύση και Τουρκία. Θεωρούνταν δεδομένο ότι αν πραγματοποιούνταν η επίθεση αυτή θα οδηγούσε σε αντιπαράθεση Ρωσίας και Κίνας με ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία.


Σε αυτό το σφαγείο εμπλέκει τη χώρα μας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Έχει ήδη στείλει στην περιοχή τρεις φρεγάτες, τη μεγαλύτερη ναυτική δύναμη που έστειλε ποτέ εκτός συνόρων η Ελλάδα. Την ίδια στιγμή ανοιχτά διαλαλείται η μετατροπή της Σκύρου σε «φρούριο» για να υποστηρίζονται οι επιχειρήσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροπλάνων (drones) από τη Λάρισα, αναβαθμίζεται η βάση στην Αλεξανδρούπολη και δεν διαψεύδεται η δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στην Κάρπαθο!

Η Ελλάδα είναι πλέον «πολύ σημαντική για τους σχεδιασμούς της Αμερικής», όπως ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη της υπερδύναμης. Οι εικόνες υποτέλειας στη ΔΕΘ στην πράξη σημαίνουν πρόσδεση στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στη γειτονιά μας. Αυτό ενώ η δύναμη των ΗΠΑ διεθνώς βάλλεται, ενώ η στρατηγική και τακτική τους υπεροχή είναι πλέον υπό αμφισβήτηση.

Η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να συμμετάσχει στην τυχοδιωκτική επίθεση των Νατοϊκών ηγεμόνων είναι ολέθρια για τη χώρα. Η εμπλοκή στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε τραγωδίες, για μια ακόμα φορά στην ιστορία της χώρας. Η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν το αποτέλεσμα την τελευταία φορά που η Ελλάδα ανέλαβε ρόλο τοποτηρητή της Δύσης στην Αντατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Η Καταστροφή της Κύπρου ήταν το αποτέλεσμα την τελευταία φορά που η Ελλάδα ακολούθησε τις προτροπές των ΗΠΑ για επέμβαση. Η εμπλοκή της χώρας στην παρούσα σύγκρουση μπορεί να φέρει ακόμη χειρότερες καταστροφές.

Μόνο η κινητοποίηση του λαού μπορεί να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη. Η οικοδόμηση αντιιμπεριαλιστικού και αντιπολεμικού κινήματος, σε συνεργασία με αντίστοιχα κινήματα των γειτονικών λαών, αποτελεί πρώτιστη ανάγκη και καθήκον για κάθε αριστερή, προοδευτική δύναμη.
Από σήμερα κιόλας να ξεκινήσει η προσπάθεια για λαϊκό ξεσηκωμό με άμεσους στόχους:
  • Να γυρίσουν ΤΩΡΑ τα ελληνικά πλοία που βρίσκονται έξω από τη Συρία, όπως και κάθε άλλη ελληνική στρατιωτική δύναμη που βρίσκεται εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν ΤΩΡΑ οι ξένες βάσεις στο έδαφος της χώρας.
  • Αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. 
Οι καιροί δεν περιμένουν. Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων της αριστεράς σε κοινό ενωτικό αγώνα. Ως ΜΕΤΑΒΑΣΗ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση αυτή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: