Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Στην ΔΕΘ η πρώτη απάντηση του εργαζόμενου λαού


Ταξική αναδιάρθρωση του εργατικού- λαϊκού κινήματος τώρα!

 Όλοι στις διαδηλώσεις στην ΔΕΘ μαζί με τα ταξικά, αγωνιστικά σωματεία
Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
Αναχώρηση λεωφορείων από την κεντρική πλατεία Κοζάνης ώρα 3.00 μ.μ

  Τα παραμύθια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ για  «έξοδο»  από τα μνημόνια και για τάχα φιλεργατικά μέτρα, σκοπό έχουν να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους και τον λαό.

Η φτώχεια, η ανεργία, ο εργασιακός μεσαίωνας, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι εδώ και σκοπεύουν να διαιωνίσουν αυτήν την κατάσταση. Οι μόνοι που βρήκαν την «Ιθάκη» τους είναι το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και τα κέρδη τους από την σφαγή των εργαζομένων.


Παράλληλα η πρόσδεση και ο εναγκαλισμός της χώρας μας στον Ευρωατλαντικό άξονα και οικονομικούς και στρατιωτικούς συνασπισμούς, η συμφωνά των Πρεσπών και η διενέξεις για την εκμετάλλευση των ΑΟΖ, όχι μόνο δεν διασφαλίζουν την ειρήνη αλλά εντάσσουν και αναζωπυρώνουν ανταγωνισμούς, τρέφουν τους εθνικισμούς και τον φασισμό, βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και πολεμικών αναμετρήσεων στην περιοχή και το αιματοκύλισμα των λαών. 

Εργαζόμενοι- εργαζόμενες
Σε αυτήν την πραγματικότητα   είναι επιτακτική η ανάγκη να υπερβούμε τον κατακερματισμό των εργατικών ταξικών δυνάμεων και την υποταγμένο εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Σε  αυτήν την δύσκολη περίοδο, μια ενωτική συμμαχία όλων των εργατικών ταξικών δυνάμεων, με ολοκληρωτικό ανασχηματισμό- Ταξική αναδιάρθρωση, του εργατικού κινήματος που θα βρίσκει νέους δρόμους παρέμβασης, μπορεί να δώσει την απάντηση. 
 
     Με ένα διεκδικητικό ανατρεπτικό πρόγραμμα πάλης των συνδικάτων, στους χώρους δουλειάς στις επιχειρήσεις, τους κλάδους και πανελλαδικά, που θα διεκδικεί ουσιαστική βελτίωση των μισθών, των συντάξεων, του εργατικού λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών σχέσεων, με νόμους – μέτρα για όλους τους εργαζόμενους , που θα καταργούν τους αντίστοιχους μνημονιακούς νόμους και θα αποσπούν πλούτο από τα κέρδη των επιχειρήσεων που έβγαλαν από το ξεζούμισμα των εργατών.

Η ΔΕΘ  να γίνει η αφετηρία νέου γύρου αγώνων εργατικών διεκδικήσεων  και την ανατροπή του εργατικού μεσαίωνα και του σκοταδισμού.

ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΘΑΚΗ.

 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ "Εργατική Αλληλεγγύη'

Το γραφείο τύπου
Κοζάνη 3/9/18

Δεν υπάρχουν σχόλια: