Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ




ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε
ΟΙ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το κεφάλαιο επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στους μικρομεσαίους αγρότες με συνέπεια να οδηγηθεί μεγάλο τους κομμάτι στο ξεκλήρισμα και την εξαθλίωση.
Μετά τα χαράτσια σε αγροτεμάχια, σπίτια, οικόπεδα και φάρμακα, τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΕΛΓΑ και ΟΓΑ ήρθε και η επιβολή κράτησης λογιστικών βιβλίων με φόρο 13% από τα πρώτα ευρώ. Επίσης με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα μειωθούν οι επιδοτήσεις, με συνέπεια την παραπέρα μείωση του αγροτικού εισοδήματος.
Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές παραγωγού των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση του κόστους παραγωγής και τις περικοπές των επιδοτήσεων τούς οδηγούν πλέον, με γοργό ρυθμό, στην εξαθλίωση.

Μαζί με όλα αυτά η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου  ζήτησε από τους αγροτοκτηνοτρόφους να υπογράψουν και να δεχθούν την άρση του ασύλου του σπιτιού τους στο όνομα του ότι θα είναι η έδρα της επιχείρησης για να γίνεται έλεγχος, όποτε θέλουν οι ΔΟΥ και οι κάθε είδους εισπράκτορες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κάλεσε όλο το προηγούμενο διάστημα  σε ξεσηκωμό τους μικρομεσαίους αγρότες ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα με αποφασιστικούς και όχι συμβολικούς αγώνες. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα συνεχίσει και μετά τις εκλογές πιο αποφασιστικά και μαχητικά στη ίδια ρότα ενάντια σε κάθε κυβέρνηση που θεωρεί νομοτέλεια τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Σε αυτές τις εκλογές η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδίωξε την ενότητα όλων των δυνάμεων που δίνουν τη μάχη να έρθουν σε ρήξη με την Ε.Ε σήμερα, και στηρίζει τον συνδυασμό ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ.  

-ΟΧΙ στον νέο φόρο 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός των μικροαγροτών – Κατάργηση των χαρατσιών σε σπίτια, οικόπεδα και αγροκτήματα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Αφορολόγητο το οικογενειακό αγροτικό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ.
-Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων.
-ΟΧΙ στις περικοπές των επιδοτήσεων και τους περιορισμούς της αγροτικής παραγωγής στο πλαίσιο αναθεώρησης της ΚΑΠ της ΕΕ για το 2015-2020.
-Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος. Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΛΓΑ, ΟΓΑ.
-Κατάργηση των χαρατσιών στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, στα φάρμακα - βιβλιάρια υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις σε όλους τους αγρότες.
-Κατώτερες, εγγυημένες τιμές για τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν ικανοποιητικό εισόδημα για αξιοπρεπή ζωή
-Να ξαναδοθούν τα δώρα Χριστουγέννων - Πάσχα και το επίδομα άδειας στους συνταξιούχους του ΟΓΑ – Αύξηση της αγροτικής σύνταξης. Σύνταξη στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
-Να σταματήσουν, αμέσως, τα αγροτοδικεία
-Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού για άρδευση και ύδρευση.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΗ.

ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΜΑΡΣ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α


Δεν υπάρχουν σχόλια: