"ΨΗΦΟ ΟΧΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!"
 ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ - Καθημερινή εφημερίδα του Νομού Κοζάνης-Νέα Κοζάνης 
Στη μάχη των εκλογών με ψηφοδέλτια πολιτικής συνεργασίας κατεβαίνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, με ψηφοδέλτιο για την ΠΕ Κοζάνης και τη Δυτική Μακεδονία.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετέχει στις εκλογές  της 25ης Γενάρη μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Πρωτοβουλία για την Αριστερή Μετωπική Συμπόρευση και άλλα ανατρεπτικά ρεύματα, αγωνιστές και αγωνίστριες, στη βάση της κοινής πολιτικής συμφωνίας που ανακοινώθηκε. Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης.

"Η συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ ζητά μαζικά την ψήφο των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων στις 25 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στις 26/1 να είναι πιο δυνατή η ανατρεπτική Αριστερά, που θα υψώσει ψηλά τη σημαία των λαϊκών αναγκών και διεκδικήσεων, για μια εργατική – λαϊκή αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε διαχειριστή", τόνισε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος στην Καστοριά Δημήτρης Αρβανίτης, κατά την παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να εκφράσει την καταδίκη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην τρομοκρατική δολοφονία δημοσιογράφων στη σατιρική εφημερίδα της Γαλλίας.
"Η συγκυρία είναι κρίσιμη και αυτό το λέμε όχι μόνο γιατί η Ελλάδα είναι στη μέγγενη της Τρόικας και των ακολούθων της, στη λιτότητα, στη φυλακή του ευρώ και της Τρόικας, στις συμπληγάδες του χρέους. Αλλά γιατί τα πράγματα μπορούν και οφείλουν να πάνε αλλιώς. Αυτό θα γίνει όχι με άλλη μια αριστερά, αλλά μια άλλη αριστερά, όπως λέει και το τραγούδι. Μια αριστερά που θα τολμήσει να υψώσει τοίχος απέναντι στην ΕΕ, που θα βοηθήσει στην ανασυγκρότηση του λαϊκού κινήματος", τόνισε μεταξύ άλλων ο ίδιος, προσθέτοντας πως " Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση δεν παγιδεύονται στο κάλπη-κο δίλημμα «ποιος θα είναι επόμενος διαχειριστής», διαλέγοντας ανάμεσα σε Σαμαρά ή Τσίπρα, αλλά θέτουν τους πραγματικούς κρίσιμους και αναγκαίους στόχους, για να αλλάξει η πολιτική, να ικανοποιηθούν ζωτικά αιτήματα του λαού, όπως το επίδομα ανεργίας σε όλους τους άνεργους, οι αυξήσεις συνολικά στους μισθούς, η κατάργηση της υπερεκμετάλλευσης των νέων και της μαύρης εργασίας, η «σεισάχθεια» για ανέργους και φτωχούς, απαιτούν μονομερή κατάργηση των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων, στάση πληρωμών, μη αναγνώριση και διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, εθνικοποιήσεις όλων των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας χωρίς αποζημίωση, λειτουργία τους με εργατικό λαϊκό έλεγχο, ανάκτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού".
Το κάλεσμά του για στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απηύθυνε μεταξύ άλλων και ο υποψήφιος στην ΠΕ Κοζάνης Στέφανος Πράσσος, σημειώνοντας πως: "Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους πολίτες της περιοχής μας να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ γιατί ήμασταν μαζί τους όλο αυτό το διάστημα στους αγώνες και θα είμαστε μαζί τους και αύριο. Γιατί μιλάμε για ρήξη και όχι για συνεννόηση, όταν συζητιέται η παύση πληρωμών ενός χρέους που το έχουμε πληρώσει εκατό φορές. Για να αποδεσμευθούν κεφάλαια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για δημόσιες επενδύσεις, για να αυξηθούν οι μισθοί και για να ζήσει ο κόσμος".

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

Γρεβενών
  1. Βασιλόπουλος Χρήστος  Χημικός Μηχ/κος
  2. Ζεμπίλης Ιωάννης            Φιλόλογος Εκπαιδευτικός
  3. Μπουμπαρος Κων/νος     Ελεύθερος Επαγγελματίας
Καστοριάς
  1. Δημήτρης Αρβανίτης,                              πολιτικός μηχανικός
  2. Αγγελική Χρονοπούλου-Γιαννοπούλου, εκπαιδευτικός-εκδότρια
Κοζάνης
  1. Ασαλουμίδης Κωνσταντίνος του Νεοφύτου Εργαζόμενος στα Ορυχεία
  2. Γεωργιάδης Γεώργιος του Γεωργίου                 Πολιτικός Μηχανικός
  3. Ιωαννίδης Εμμανουήλ του Ελευθερίου             Γιατρός
  4. Κωνσταντινίδης Σπυρίδων του Ηλία                 Εργαζόμενος σε εργολάβο
  5. Πράσσος Στέφανος του Αστερίου                     Συνταξιούχος
  6. Ρουδνικλή Μαρία του Νικολάου                       Άνεργη
  7. Τσαμούρη Φωτεινή του Ιωάννη                         Εκπαιδευτικός
Φλώρινας
  1. Αντωνακάκη Σοφία του Γεωργίου                     Εικαστικός
  2. Λούκρη Δωροθέα του Πέτρου                           Αρχιτέκτονας
  3. Νάιδος Νικόλαος του Λουκά                       Άνεργος

Β.Σ.