Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- Μ.ΑΡ.Σ: ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ
κείμενο παρέμβασης στην  εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Ιωαννίνων 
Οι εκλογές της Κυριακής θα κρίνουν αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική των μνημονίων, της τρόικας. Αν θα συνεχιστεί η πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας. Αν θα μας διοικούν γραβατωμένα  ανθρωπάκια με amail. Αν θα πάμε όπως χθες, όπως σήμερα, να ζούμε ως ραγιάδες  ή θα σαλπάρουμε για άλλες πολιτείες «ερωτικές» και «αναρχικές», όπως λέει και ένα τραγούδι. 
Φτιάχνοντας μια χώρα, ένα τόπο, μια πατρίδα  που δεν θα υπάρχει φτώχεια, δεν θα υπάρχει ανεργία, κουμάντο δεν θα κάνουν οι «Βρυξέλλες», οι τράπεζες και οι εφοπλιστές.  Κουμάντο δεν θα κάνουν οι 550 πολυεκατομμυριούχοι που έχουν το 45% του ΑΕΠ, βγάζοντας στο εξωτερικό- σε τράπεζες και σε  offshore- ποσά περίπου όσο είναι το χρέος.
Μια χώρα που δεν την κυβερνά  η δυστυχία και η απογοήτευση, οι νέοι δεν θα φεύγουν για το εξωτερικό, οι εργάτες δεν θα φοβούνται να διεκδικήσουν το δίκαιο τους. Οι άρρωστοι δεν θα πεθαίνουν στα ράντζα ιδιωτικοποιημένων νοσοκομείων, οι μαθητές δεν θα πληρώνουν για την γνώση και τα ΑμεΑ δεν θα πετιούνται στους σύγχρονους καιάδες.

Μια χώρα που θα την κυβερνά η χαρά και η ελπίδα. Μια χώρα που θα έχει μια κυβέρνηση βγαλμένη από τον λαό, με τον λαό, και για τον λαό.  Με τον πλούτο να ανήκει σε αυτούς που την παράγουν και όχι στους ελάχιστούς που την καρπώνονται.
Ε μια τέτοια ελπίδα, μια τέτοια χώρα, μια τέτοια κυβέρνηση, μια τέτοια εξουσία δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με κάποια οικονομική και πολιτική εξουσία, που δεν προέρχεται από τα σπλάχνα του εργαζόμενου λαού. Δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τον δήμιο σου. Δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση με τον κλέφτη των ονείρων σου, της χώρας σου, του πλούτου σου.
Και δυστυχώς αυτό θέλει να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με ένα πρόγραμμα που σπέρνει αυταπάτες πως μπορεί να τα βρουν ο κλέφτης και ο νοικοκύρης . Μειώνοντας τις προσδοκίες του λαού, πως μπορεί να υπάρξει ένα μέλλον δίχως δυνάστες, με μισή ελευθερία, με μισή φτώχεια και με ολίγη ανεργία. Ούτε  μπορούμε να περιμένουμε πότε θα γυρίσει το τραίνο του σοβιετικού  σοσιαλισμού, για να βρουν δικαιοσύνη οι κατατρεγμένοι. Όπως λέει περίπου το ΚΚΕ.
Τώρα στις εκλογές της 25 Γενάρη πρέπει να εκφραστεί η θέληση του οργανωμένου λαού για λευτεριά και για δικαιοσύνη. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ούτε αν μας κάνουν την χάρη οι δανειστές, ούτε την «δευτέρα παρουσία».
Αντίθετα με ότι λέγεται, η ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- Μ.ΑΡ.Σ,  κάθε  παρά άλλο χαμένη ψήφος είναι  και αυτό για δυο λόγους.
Ο πρώτος λόγος είναι το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό της πρόγραμμα. Ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για να βγούμε από την κρίση, πληρώνοντας αυτοί που την δημιούργησαν και που συνεχίζουν να κερδίζουν από αυτήν.  Οι τράπεζες, οι εφοπλιστές οι χρηματιστές και οι κεφαλαιοκράτες. Ένα πρόγραμμα με άξονες την άρνηση/ διαγραφή  του χρέους, την έξοδο από την ΕΕ-ευρώ-ΝΑΤΟ-ΔΝΤ.
Την εθνικοποίηση των μεγάλων επιχειρηματικών κλάδων και των τραπεζών. Έτσι ώστε να μπουν σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση με καμβά την ικανοποίηση των λαϊκών και εργατικών αναγκών,  κάτω από εργατικό, κοινωνικό έλεγχο.
Την μείωση των ωρών εργασίας, για να βρουν όλοι οι άνεργοι δουλειά και την αύξηση των μισθών. Η ικανοποίηση αυτού του προγράμματος δεν μπορεί επιτευχτεί χωρίς ένα διεκδικητικό εργατικό κίνημα, χωρίς ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός δεν οργανωθεί, δεν έχει δημιουργήσει τα δικά του όργανα λαϊκής – εργατικής εξουσίας.
Ο δεύτερος λόγος είναι η  αγωνιστική μαχητική ετοιμότητα των δυνάμεων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-Μ.ΑΡ.Σ. Μόνο μια δυνατή αντικαπιταλιστική αριστερά, αποτελεί το μοναδικό εχέγγυο, πως οι αγώνες που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια οι εργαζόμενοι και ο λαός, δεν πήγαν χαμένοι. Πως οι αγώνες που θα γίνουν αμέσως μετά τις εκλογές επιτέλους θα νικήσουν.  Αποτελώντας ένα αριστερό, ανατρεπτικό  αντίβαρο  στο «yes men» του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
Να λοιπόν γιατί μια ψήφος στην ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α-Μ.ΑΡ.Σ,  όχι μόνο δεν είναι πεταμένη ψήφος, αλλά είναι η μοναδικά ρεαλιστική πρόταση. Αν υπάρχει μια ελπίδα για να νικήσουν οι αγώνες και να αντιστραφεί ο ρους της ιστορίας,  που μας οδηγεί στην καταστροφή, ψηφίζουμε- στηρίζουμε  ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- Μ.ΑΡ.Σ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΣ- Υποψήφιος με την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- Μ.ΑΡ.Σ

 Sufir3d | ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α- Μ.ΑΡ.Σ: ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΨΗΦΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: