Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Βραβείο υποκρισίας σε Σαμαρά και ηγέτες ΕΕ




Η παρουσία των ηγετών της ιμπεριαλιστικής ΕΕ, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, του Ισραήλ κλπ στη σημερινή διαδήλωση στο Παρίσι ενάντια στην τρομοκρατία διεκδικεί βραβείο υποκρισίας και κυνισμού. Κανένα φυσικά δεν καθησυχάζει η «ενότητα» που υπόσχονται, γιατί θα στραφούν ενωμένοι ενάντια στους λαούς και τις ελευθερίες τους. Οι ίδιοι ηγέτες που ενορχηστρώνουν βίαιες πολεμικές επεμβάσεις σπέρνοντας το θάνατο στις μουσουλμανικές και αραβικές χώρες, αυτοί που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών της Ευρώπης ανεξαρτήτως θρησκείας, σήμερα δηλώνουν πολέμιοι της τρομοκρατίας που οι ίδιοι εξέθρεψαν άμεσα ή έμμεσα. Αυτοί είναι που μεθόδευσαν τη δημιουργία του λεγόμενου «Ισλαμικού Κράτους» στα πλαίσια των γεωπολιτικών σχεδιασμών τους για τη Μ. Ανατολή και την Αν. Μεσόγειο. Ενώ είναι οι ίδιοι που εξώθησαν χιλιάδες νεαρούς μουσουλμάνους προς αυτό με την πολιτική τους, σήμερα εμφανίζονται δήθεν σοκαρισμένοι από τα αποτελέσματα της πολιτικής των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και των συνενόχων τους.
Ανάμεσα σε αυτούς και ο Αντώνης Σαμαράς, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί χυδαία τη σφαγή στο Παρίσι για νομιμοποιήσει την αντιμεταναστευτική ακροδεξιά πολιτική του. Σήμερα δηλώνει και αυτός «είμαστε Charlie Hebdo». Όπως υπογραμμίζει ο σκιτσογράφος του περιοδικού Βίλεμ, «θα κάνουμε εμετό σε εκείνους που ξαφνικά δηλώνουν ότι είναι φίλοι μας».
Η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να διαχωριστεί από το θέατρο των ιμπεριαλιστών ηγετών, απλά έρχεται να θυμίσει ότι έχει εγκαταλείψει ακόμα και φραστικά κάθε λογική σύγκρουσης με αυτό που ονομάζει «ευρωπαϊκό πλαίσιο» ενόψει επώδυνων για το λαό συμβιβασμών με την Τρόικα ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.


 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964



Δεν υπάρχουν σχόλια: