Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Γιώργος Γρόλλιος*: Όλο και πιο επίκαιρο το πρόγραμμα μας

Απέναντι στην καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση, καταπίεση και βαρβαρότητα, απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο μέτωπο του φόβου και της συντριβής των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, απέναντι στην καταστροφική ανεργία, στην εγκληματική παράδοση της υγείας και της παιδείας σε επιχειρηματικά συμφέροντα, στις τραγωδίες των αυτοκτονιών και της μετανάστευσης της νέας γενιάς, στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου σε τιμή ευκαιρίας.

Απέναντι στη ΝΔ και τους συμμάχους της ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που πρωτοστάτησαν στην αντιλαϊκή επίθεση, απέναντι στο Ποτάμι των μεγαλοεργολάβων και στο αμερικανόπνευστο ΚΙΔΗΣΟ. Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ του συμβιβασμού με το μαύρο μέτωπο, της ενσωμάτωσης στο βασικό πολιτικό δόγμα όλων των εκδοχών της μεταπολιτευτικής Δεξιάς του «ανήκομεν εις την Δύσιν», στον ΣΥΡΙΖΑ της αποδοχής των σοσιαλφιλελεύθερων οικονομικών δογμάτων. Απέναντι στο ΚΚΕ της άρνησης ενός μεταβατικού προγράμματος ρήξης με το χρέος, το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, της άρνησης των αποφασιστικών αγώνων και της παραπομπής του σοσιαλισμού στο απροσδιόριστο μέλλον.
Απέναντι σε όλα αυτά, η πολιτική εκλογική και μετεκλογική παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ αποτελεί τον πραγματικό θεμελιώδη εχθρό του μαύρου μετώπου για τους εξής λόγους:
Πρώτον, το αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ θα γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο επίκαιρο, όταν θα τίθεται το δίλημμα της διαπραγμάτευσης με το μαύρο μέτωπο και της υποταγής ή της λαϊκής αντεπίθεσης και της ανατροπής.
Δεύτερον, οι οργανωμένες δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ θα είναι καθοριστικός παράγοντας, πυροδότης της ανάπτυξης ενός ισχυρού κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας, ενός παλλαϊκού ξεσηκωμού.
Τρίτον, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείπει τις αναφορές του στην αριστερά και το ΚΚΕ επιμένει στον απομονωτισμό του, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ θα έχει τη δυνατότητα, αν ξεπεράσει τις παιδικές πολιτικές και οργανωτικές της αδυναμίες, να συγκροτηθεί στον ισχυρό πολιτικό οργανισμό της Αριστεράς με τον ανατρεπτικό αντικαπιταλιστικό αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό και τη συστηματική πολιτική παρέμβαση που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός.
Για όσα, λοιπόν, χρειάζεται σήμερα να σταθούμε απέναντι, αλλά και για τους τρεις (κυρίως) λόγους για τους οποίους το μαύρο μέτωπο φοβάται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ, η υπερψήφισή της με σταθερότητα και αποφασιστικότητα είναι εξαιρετικά αναγκαία και ελπιδοφόρα. * Καθηγητής του ΑΠΘ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

* Καθηγητής του ΑΠΘ, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: