Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Άρση επιστράτευσης σε ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ

Απόφαση για άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στις εταιρείες ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από εισήγηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Νωρίτερα ο κ. Λαφαζάνης είχε ενημερωπτική συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό κατά την οποία συζητήθηκε η εξαγγελία της κυβέρνηση για ματαίωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ομίλου.


Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του υπουργείου, στη συνάντηση συζητήθηκαν η κατάσταση και οι προοπτικές της επιχείρησης ενώ επί του παρόντος, όπως πρόσθεσαν δεν τίθεται θέμα τοποθέτησης νέας διοίκησης.

Το σχέδιο αποκρατικοποίησης περιελάμβανε τη θυγατρική μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), τη δημιουργία και πώληση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ» και την πώληση «πακέτου» μετοχών της επιχείρησης σε στρατηγικό επενδυτή, ενέργειες που δρομολογήθηκαν με νόμο και Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου. Νομοθεσία που όπως ειπώθηκε στη συνάντηση, θα πρέπει τώρα να τροποποιηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση τέθηκαν και άλλα θέματα όπως τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ (για τα οποία οι εκπτώσεις που αποφασίστηκαν πέρυσι, παρατάθηκαν για το 2105 έως ότου ληφθούν αποφάσεις για την εφαρμογή εναλλακτικών μέτρων μείωσης του κόστους για τη βιομηχανία), η τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος που δεν έχει υπογράψει με τη ΔΕΗ σύμβαση τροφοδοσίας με ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και η διαμόρφωση των αποζημιώσεων για τα Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: