Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

«Να φύγουν αυτοί»



 Φυσικά ΝΑΙ! Υπάρχει κανείς όμως που θέλει να μείνει η πολιτική τους;

Λίγες μέρες πριν από την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου και το πολιτικό σκηνικό της χώρας παίρνει τα γνωστά του ,σχεδόν αποκρουστικά, χαρακτηριστικά. Η πολιτική ζωή της χώρας κατακλύζεται από εκβιαστικά διλλήματα και ιδεολογική τρομοκρατία.

Στο πολιτικό προσκήνιο επανήλθαν τα σενάρια περί Grexit, πιθανής χρεοκοπίας της χώρας, τραπεζικό πιστωτικό γεγονός και άλλα πολλά. Σενάρια εκφοβισμού εκπορευόμενα από τα Κυβερνητικά επιτελεία με σκοπό να βιάσουν τη λαϊκή θέληση, να ποδοπατήσουν τις διαθέσεις ανατροπής αυτής της πολιτικής, να αλλοιώσουν την καταδίκη της Μνημονιακής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και Πα.Σο.Κ..


Ως Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φλώρινας σε όλες μας τις προεκλογικές παρεμβάσεις θα προσπαθήσουμε να πάρουμε θέση στα πλέον σοβαρά ζητήματα, να δώσουμε απαντήσεις στα πιο δύσκολα των ερωτημάτων που μπορούν να μας τεθούν, με κρυστάλλινες θέσεις και επιμονή στη μάχη των ιδεών, ώστε να μπορεί κάποιος συνειδητά να φτάσει στην επιλογή του αγωνιστικού Ψηφοδελτίου μας στις 25 του Γενάρη.

Μια βόλτα στην πόλη, μια οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση αρκεί για να τεθεί η σκέψη:
«Να φύγουν αυτοί και ας έρθει οποιοσδήποτε άλλος…»

Η κυβέρνηση Ν.Δ. & Πα.Σο.Κ. αποτελεί και δικαιολογημένα την πλέον μισητή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος. Είναι ζήτημα ΤΙΜΗΣ πια για τον ελληνικό λαό να μαυρίσει τα Μνημονιακά συνεταιράκια, να τους στείλει πραγματικά στα εκλογικά τάρταρα.
Δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε άλλη απάντηση σε κόμματα που θέλησαν πάνω στα συντρίμμια των λαϊκών δικαιωμάτων, στην καταβαράθρωση του λαϊκού εισοδήματος, στη μαζική φτώχεια και εξαθλίωση να ξεπεράσουν οι καπιταλιστές την κρίση τους.
Την ίδια ώρα τρομοκρατούν, συναγελάζονται με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, εντείνουν την καταστολή, θέτουν νέα τρομοκρατικά διλλήματα με σκοπό να περάσει «δια πυρός και σιδήρου» η λογική τους: πως άλλη λύση ΔΕΝ υπάρχει.

Την ίδια ώρα Ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να σηκώσει το γάντι της σύγκρουσης μαζί τους! Υποκύπτει σε κάθε δίλλημα που του θέτουν απαντώντας πως ΔΕΝ αμφισβητεί ΤΙΠΟΤΑ από τα «Ιερά και τα όσια» των επιλογών τους. Περιγράφει ανερυθρίαστα μια ειδυλλιακή κατάσταση στην οποία και ο ελληνικός λαός θα απαλλαχτεί από τα Μνημόνια και οι δανειστές ΔΕΝ θα ΘΥΜΩΣΟΥΝ!!!
Όμως η σοφή παροιμία λέει  με χαρακτηριστική ευγλωττία «πως ΔΕΝ γίνεται και η πίτα να είναι ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος…»

Είναι ζήτημα αποφασιστικής σημασίας να σταματήσει ο λαός να δίνει πολιτικό «ΡΑΝΤΕΒΟΥ στα ΤΥΦΛΑ» με όσους του φαντάζουν κάπως καλύτεροι από αυτούς που είναι τώρα στην Κυβέρνηση.

Ας αναλογιστούμε πόσες φορές επιλέχθηκαν ,στην πρόσφατη ιστορία, κυβερνήσεις, ώστε να απαλλαγούμε από τους προηγούμενους και αυτές αποδείχθηκαν ακόμη χειρότερες…

Ο Γ. Παπανδρέου των Μνημονίων και του Δ.Ν.Τ. επιλέχθηκε ώστε να φύγει ο Κ. Καραμανλής ο νεότερος του Βατοπεδίου και της Ζημενς, ο οποίος είχε επιλεχθεί για να φύγει ο Κ. Σημίτης…

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ να πέφτει σε τέτοιες αδιέξοδες λογικές, είναι άδικο για ένα λαό με αγωνιστικές παραδόσεις και θυσίες να σύρεται από εδώ και από εκεί, έρμαιο κομμάτων που ΔΕΝ εξυπηρετούν τα συμφέροντά του, αντί να χαράσσει το δικό του δρόμο και προοπτική.

Εργάτες, άνεργοι, φτωχοί αγρότες, μικροί καταστηματάρχες, νεολαίοι σας απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σύγκρουσης με τις αιτίες της κρίσης, καταδίκης της ουσίας όσων βιώνουμε με μαζική υπερψήφιση του Ψηφοδελτίου της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. και ανοιχτή συμπαράταξη με τις παρακάτω θέσεις:
·        Άμεση επαναφορά του βιοτικού επιπέδου στα προ κρίσης επίπεδα με εξασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης για τα λαϊκά στρώματα. Κατάργηση όλων του αντιδραστικού πλέγματος  των νομοθετημάτων που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
·        Κατάργηση όλων των Μνημονίων και των αποικιακών Δανειακών συμβάσεων.
·        Μονομερής ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ, αποφασιστική άρνηση αποπληρωμής με οποιονδήποτε τρόπο και αν επιχειρηθεί π.χ. κούρεμα ή επιμήκυνση.
·        Έξοδος από τη ΦΥΛΑΚΗ του ΕΥΡΩ και ΑΜΕΣΗ ΡΗΞΗ με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
·        Σύγκρουση με τους Ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς στην ευρύτερη περιοχή, αποχώρηση της χώρας από τη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ.
·        Εθνικοποίηση των Τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό – λαϊκό έλεγχο.

Με βάση το παραπάνω πολιτικό πλαίσιο αγωνιζόμαστε, με βάση αυτά τα προτάγματα δίνουμε και τη μάχη των εκλογών.
Προσπερνάμε τα εκβιαστικά διλλήματα που θέλουν το λαό στη γωνία, ΔΕΝ αναγνωρίζουμε καμία δικαιολογία στα εξίσου παραπλανητικά διλλήματα εξ αριστερών «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ».
Καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε ριζοσπάστη, κάθε αριστερό να σκεφτεί αν θέλει να δώσει νέες «λευκές επιταγές», αν θέλει να σημάνει αγωνιστικό σιωπητήριο με την αντικαπιταλιστική αριστερά λεηλατημένη εκλογικά και το λαό ανοργάνωτο – ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ του «να φύγουν αυτοί» με ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ…

Τοπική Επιτροπή ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια: