Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Θα είμαστε αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει

Αθήνα

Η αμφισβήτηση του πλαισίου της Ευρωζώνης αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τον μόνο δρόμο για την αλλαγή των σημερινών πολιτικών, σύμφωνα με τα στελέχη του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση), που παρουσίασε σήμερα, Τρίτη, το....
ψηφοδέλτιό του για τις επικείμενες εκλογές.

Ο Άγγελος Χάγιος ανέφερε ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, ο οργανωμένος λαός μαζί με μια ασυμβίβαστη Αριστερά της ανατροπής μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση των μνημονίων και στη μονομερή διαγραφή του χρέους, έξω από το ευρώ και την ΕΕ, ενώ τόνισε ότι «εμείς θα είμαστε πολιτική αριστερή αντιπολίτευση απέναντι σε όποια κυβέρνηση προκύψει».

Εξάλλου, ο Στάθης Χατζόπουλος σημείωσε ότι το αν θα αλλάξουν ή όχι οι σημερινές πολιτικές εξαρτάται από το κατά πόσο θα ενισχυθούν τα μέτωπα που αμφισβητούν αυτό το πλαίσιο.

Σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτιο της ΝΔ, ο Πάνος Γκαργκάνας επισήμανε ότι «η ΝΔ επιλέγει τον Φορτσάκη, εμείς τους νεολαίους που δίνουν τη μάχη, για να μην καταλήξουν τα πανεπιστήμια ιδιωτικά και αστυνομοκρατούμενα». Αναφερόμενος στην εκδήλωση που διεξήχθη πριν από λίγες μέρες στο Παρίσι με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων (μετά την επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo), ο Πάνος Γκαργκάνας σημείωσε ότι «ήταν εκεί όλοι οι πολεμοκάπηλοι που βομβαρδίζουν κόσμο στην Ασία και την Αφρική» και πως «δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με αυτούς».

Ο Παναγιώτης Σωτήρης, αφού διατύπωσε την άποψη ότι χρειάζεται ρήξη με την ΕΕ, το ΔΝΤ και τις δυνάμεις του κεφαλαίου, επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να δώσουνε στήριξη στις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς, όπως υποστήριξε, η ιδέα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με την ΕΕ θα οδηγήσει στην ήττα, τον συμβιβασμό και τη λιτότητα με αριστερό πρόσωπο.

Τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, Δέσποινα Κουτσούμπα, χαρακτήρισε την πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για κοινό μέτωπο προσχηματική, υπενθυμίζοντας πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όταν ζήτησε από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ να γίνει ένα κοινό μέτωπο στο θέμα του Δημοσίου και των διαθεσιμοτήτων, έστειλε συγκεκριμένη επιστολή, κάτι που δεν έχει γίνει, όπως σημείωσε, μέχρι στιγμής από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιπλέον, η κ. Κουτσούμπα επισήμανε ότι «το να μας βάζει ο κ. Τσίπρας στις ίδιες εκκλήσεις ενότητας μαζί με τους ΑΝΕΛ και τη ΔΗΜΑΡ είναι τουλάχιστον προσβλητικό».

Στο ψηφοδέλτιο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ βρίσκονται, μεταξύ άλλων, στελέχη του αριστερού κινήματος, όπως ο Άγγελος Χάγιος, ο Χρήστος Μπίστης, ο Πάνος Γκαργκάνας, ο Στάθης Χατζόπουλος, ο Δημήτρης Σαραφιανός και ο Γιώργος Ρούσης, ο δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου, εργαζόμενοι ενεργοί στο συνδικαλιστικό κίνημα (Αντώνης Σταματόπουλος, Παναγιώτης Σωτήρης κ.ά.) άτομα από το αντιφασιστικό κίνημα (Φίλιππος Κυρίτσης, Γιούλη Καραγιαννάκου, Νίκη Αργύρη), ο Μανώλης Καμπούρης από τη Ν. Φιλαδέλφεια (σ.σ. ο οποίος πριν λίγες μέρες είχε πέσει θύμα επίθεσης από αγνώστους), ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο δάσκαλος Μηλιαζήμ Τζεμαλί από τη μειονότητα της Θράκης κ.ά
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231377080
αναδημοσίευση απο: ΧΡΟΝΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: