Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

ENERGA-HELLAS POWER: Αφού έκλεψαν, τους κάνουν και έκπτωση!

Το θράσος της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και των συνεργατών της δεν έχει όρια. Αφού οι ιδιοκτήτες της Energa και της Hellas Power έκλεψαν το ελληνικό δημόσιο και τους πολίτες παρακρατώντας εκατοντάδες εκατομμύρια από λογαριασμούς ρεύματος, τώρα εμφανίζονται «πρόθυμοι» να επιστρέψουν μόλις το ένα τρίτο από αυτά για να τύχουν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που η... κυβέρνηση θέσπισε γι αυτούς.

Το λεγόμενο «σπάσιμο του κρατικού μονοπωλίου», η δημιουργία «ελεύθερου ανταγωνισμού», η «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» είναι μια τεράστια απάτη στο στόμα των Σαμαρά-Βενιζέλου. Αφού μετέτρεψαν τη ΔΕΗ σε ένα φορομπηχτικό μηχανισμό, πανηγυρίζοντας για τη διάσπαση και ιδιωτικοποίησή της, έδωσαν τις υποδομές της σε συνεργάτες τους (κάποιοι είναι κομματικά στελέχη της ΝΔ) για να λεηλατήσουν νόμιμα το δημόσιο πλούτο. Αυτοί , κάνοντας δήθεν «υγιή ανταγωνισμό», κρατούσαν σε προσωπικούς λογαριασμούς (αλήθεια, ποιος έβγαλε τα «λεφτά στο εξωτερικό» είπατε;) χωρίς να τα αποδίδουν ποτέ στο δημόσιο και στους δήμους.
Φυσικά, περίοδος προφυλάκισης δεν υπήρξε. Παρά το τεράστιο ποσό της κλοπής, οι κατηγορούμενοι απόλαυσαν κανονικά τις διακοπές τους σε ελληνικά νησιά, την ώρα που 18χρονοι ξυλοκοπούνταν άγρια από τη «λεβέντικη» ελληνική αστυνομία και οι ΔΕΛΤΑ μαζί με τα ΜΑΤ ήταν συνεχής απειλή για τη ζωή των πολιτών.
Τώρα που ήρθε η ώρα της δίκης, η συγκυβέρνηση φροντίζει για τους ανθρώπους της. Αρκείται στην επιστροφή του 1/3 των κλεμμένων για να έχουν «ευεργετικές επιπτώσεις» στη δίκη.
Αυτή είναι η δημοκρατία τους. Σκληρή για τους αδύναμους, «συνεργάσιμη» με τους απατεώνες του «επιχειρηματικού κόσμου». Κατακεραυνώνει τους εργαζόμενους που παλεύουν για το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ΔΕΗ και χαϊδεύει όσους πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού.
-Η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό
-Εθνικοποίηση του τομέα ενέργειας, έξωση και καμία αποζημίωση για τους ιδιώτες που νέμονται δίκτυα και υποδομές.
-Μάχη για ανατροπή της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, της γραμμής της ΕΕ που ήδη τα αποτελέσματά της αποδεικνύονται καταστροφικά για το δημόσιο πλούτο.
-Κανένας συμβιβασμός με πολιτικές που θα προσπαθήσουν να απαλύνουν απλώς τις επιλογές του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Στις 25 Γενάρη, ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: