Η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και η ελπίδα για αυτή της Ακρινής και των Αγίων Αναργύρων έρχονται σε μια περίοδο που οι μονάδες της ΔΕΗ έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τη δράση τους.
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο είναι γεγονός. Τώρα λοιπόν που δεν μας έχουν ανάγκη και η εξόρυξη του λιγνίτη γίνεται με το σταγονόμετρο προχώρησε το ρυμοτομικό της Ποντοκώμης για να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής στον οικισμό και να τονωθεί η τοπική οικονομία μέσα από τη δραστηριότητα πολλών συναφών με την οικοδομική δραστηριότητα επαγγελμάτων. Αν προχωρήσει και το ΦΕΚ για την Ακρινή, η ελπίδα της οποίας αναζωπυρώθηκε το τελευταίο διάστημα, έχουμε διπλή επιτυχία.
Ακόμα όμως γενναίες αποφάσεις για τη μεταλιγνιτική περίοδο δεν έχουν παρθεί και αν συνεχίσουμε σε αυτό το μοτίβο των παλαιότερων ετών η περιοχή θα σβήσει. Αν τώρα παρουσιάζει την υψηλότερη ανεργία με τους δυσανάλογους υψηλούς μισθούς των ΔΕΗ τζήδων σε λίγα χρόνια θα μετράει κουκιά. Ήδη οι εργολάβοι δε δουλεύουν, η ΛΑΡΚΟ και η ΜΕΤΕ Α.Ε. μετρούν μεροκάματα, το προσωπικό της ΔΕΗ δείχνει πλεονάζον. Από τη μία χαίρεσαι γιατί λύνεται ένα θέμα χρόνων, όπως η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, από την άλλη βλέπεις τι έπεται. Τουλάχιστον θα πάρει μπρος ένας τεράστιος κλάδος για όσο διάστημα διαρκούν τα έργα υποδομής.
Ι.Π.