Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Νόμος στην τηλεόραση είναι το δίκιο του αφεντικού. Η αποκάλυψη Κοντομηνά!


Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κοντομηνά για τη δημόσια διαπόμπευση του εαυτού του, του καναλιού του, των υπαλλήλων του και της ιδιωτικής τηλεόρασης (και εν γένει της ιδιωτικής πρωτοβουλίας) που μας προσέφερε. Είναι μια μεγάλη συμβολή στην αποκάλυψη της αλήθειας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου! 
  

Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι-μονόλογος του μεγαλοεπιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά στην πρωινή εκπομπή Happy Day στο σταθμο Alpha, του οποίου είναι ιδιοκτήτης. Μια συζήτηση που αρχικά αφορούσε στην ένταξη των νησιών Φούρνοι στο Πρόγραμμα Ιατρικής Υιοθεσίας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και ένα σχόλιο του τηλεπαρουσιαστή Δ. Παπανώτα (ο οποίος μίλησε για την «κατάντια να εξαρτάται η υγεία των παιδιών ενός ελληνικού νησιού από την ελεημοσύνη» απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο), προκάλεσε την παρέμβαση του ιδιοκτήτη.
Προηγουμένως ο “αριστερός” Δήμος Βερύκιος, γνώστης ως φαίνεται “της γραμμής” του προέδρου, έδωσε μια οργισμένη απάντηση στον Παπανώτα και σε επίδειξη θεατρικής αγανάκτησης, όπως συνηθίζει (αλλά μόνο όταν πρόκειται για τους κατώτερους του, ποτέ για το “αφεντικό”), αποχώρησε από την εκπομπή.
Λίγο πριν, είχαν επίσης υπάρξει και αναφορές για την επένδυση της Lamda Development του ομίλου Λάτση στο Ελληνικό του οποίου η έκταση παραχωρείται στο 1/5 της αξίας της! (Αξίζει να σημειωθεί ότι η Lamda Development, επικεφαλής ομίλου εταιρειών από την Κίνα και το Άμπου Ντάμπι είχε υποβάλει τη μοναδική προσφορά στον διαγωνισμό και έχει απορρίψει κάθε συζήτηση για αύξηση του τιμήματος, παρ' όλο που είναι ιδιαίτερα χαμηλό.)
Μετά τη διακοπή της εκπομπής λοιπόν και αφού η κεντρική παρουσιάστρια έδινε διευκρινίσεις, ο πρόεδρος του σταθμού Δημήτρης Κοντομηνάς είπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και το … στόμα του!
Εκεί ζήσαμε το απόσταγμα του θράσους και της αυθαιρεσίας του “αφεντικού” (δικός μου είναι ο σταθμός και κάνω ό,τι θέλω), της αναξιοπρέπειας και της υποταγής των υπαλλήλων.
Ο “εξαιρετικός”, σύμφωνα με τους  παρουσιαστές, πρόεδρος του σταθμού, στο εκρηκτικό παραλήρημά του τα είπε… όλα: ύμνο στην ιδιωτική πρωτοβουλία και τις αγαθοεργίες των επενδυτών -όπως είναι κι αυτός φυσικά- που σώζουν τον τόπο από το κακό δημόσιο (ένιωσε ντροπή που είπαν τέτοια πράγματα για τους ιδιώτες οι οποίοι θυσιάζονται για το καλό του λαού), τους «επικίνδυνους» πρόσφυγες και μουσουλμάνους που «θα μας πάρουν τη θρησκεία» και άλλα διάφορα.
Κι όταν ο “κατηγορούμενος” τολμούσε να ψελλίσει δυο λόγια, ως απολογία, του αφαιρούσε το λόγο, “τώρα μιλάω εγώ”, και επαναλάμβανε τα ίδια ανεβάζοντας τους τόνους της οργής για την προσβολή των ιερών και των οσίων !..  
Όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι γραφικά. Ή απλώς προσβλητικά για τους εργαζόμενους. Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο. Αποκαλύπτουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα λεγόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Νόμος εκεί είναι το δίκιο (και το συμφέρον) του αφεντικού. Η είδηση, η άποψη, η αντικειμενική δημοσιογραφία έχουν πάει από καιρό περίπατο. Τώρα, μετά τα αίσχη την περίοδο του δημοψηφίσματος, αποκαλύπτεται και “εν καιρώ ειρήνης” ποιος φτιάχνει τις ειδήσεις, τις απόψεις, τη “γραμμή” των σταθμών.  
(Από αυτή την άποψη δεν έχει μεγάλη σημασία το ότι για τον Δ. Κοντομηνά εκκρεμεί δικαστική δίωξη και  είναι ελεύθερος με εγγύηση 300.000 ευρώ, ενώ του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα).
Η άλλη πλευρά όμως πλευρά των διαδραματιζόμενων είναι εκείνη των υπαλλήλων. Που για να διατηρήσουν τη θέση τους και τα προνόμιά τους υφίστανται δημόσιο εξευτελισμό χωρίς να βγάλουν κιχ.
Κι αν αυτό συμβαίνει ενώπιον χιλιάδων θεατών, μπορεί κανείς να φανταστεί πώς διαχειρίζονται τα “θέματα” στο παρασκήνιο και κατά την προετοιμασία των εκπομπών. Εν αρχή είναι το τι λέει το αφεντικό, τα άλλα έπονται. Κι αυτό συμβαίνει σε όλα τα κανάλια. Και όχι μόνο σ’ αυτά!.. 
Έχουν την επικίνδυνη (για τη δημόσια ψυχική υγεία) εντύπωση ότι το συμφέρον τους ταυτίζεται με εκείνο του αφεντικού, ενώ στην πραγματικότητα είναι ένα μέρος από τα αναλώσιμα υλικά του.
Πάντως, εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κοντομηνά για τη δημόσια διαπόμπευση του εαυτού του, του καναλιού του, των υπαλλήλων του και της ιδιωτικής τηλεόρασης (και εν γένει της ιδιωτικής πρωτοβουλίας) που μας προσέφερε. Είναι μια μεγάλη συμβολή στην αποκάλυψη της αλήθειας του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου!
Π.Γ.
από:  Kommon

Δεν υπάρχουν σχόλια: