Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Η εξέλιξη των Τιμολογίων ΔΕΗ από το 2011 μέχρι το 2017

Αυτή είναι η εξέλιξη των Τιμολογίων ΔΕΗ από το 2011 μέχρι το 2017 με όλες τις επιμέρους χρεώσεις για Οικιακό Τιμολόγιο (Γ1) με Μονοφασική Παροχή χωρίς Νυχτερινό Τιμολόγιο.
Ο ΦΠΑ που υπολογίζεται μόνο στο τμήμα "Χρέωση Ενέργειας" ήταν 9% το 2009, αυξήθηκε σε 10% τον Μάϊο του 2010, σε 11% τον Ιούλιο του 2010, σε 13% τον Σεπτέμβρη του 2010 και παραμένει στο 13% μέχρι σήμερα.
Τα εκάστοτε ισχύοντα Τιμολόγια ΔΕΗ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. (https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia) Λόγω ... προσωπικής ... ιστορίας ... ιδιομορφίας ... διαστροφής (διαλέξτε!!!), τα ... αποθηκεύω για μεταγενέστερη επεξεργασία.
Τις τελευταίες μέρες Πολίτες που γονάτισαν από τις μειώσεις μισθών/συντάξεων, τις αυξήσεις φόρων/εισφορών, την ανεργία, ... , κάνουν ουρές έξω από και μέσα σε Γραφεία της ΔΕΗ για να "ρυθμίσουν" τα οφειλόμενα.
 
Κεντρικά και Περιφερειακά ΜΜΕ βρήκαν αφορμή να αυξήσουν την τηλεθέασή τους προβάλλοντας τις υπέρογκες αυξήσεις και τις "ακαταλαβίστικες" χρεώσεις των τιμολογίων ΔΕΗ, λες και ξαφνικά τώρα εμφανίσθηκαν.
Τα ίδια ΜΜΕ, από το 2012, όταν διπλασιάσθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, βομβαρδίζουν τους τηλεθεατές με διαφημίσεις για κάθε είδους αερόθερμα, θερμοπομπούς, κλπ. συσκευές θέρμανσης.
Από την άλλη μεριά η ΔΕΗ, με τις διορισμένες Διοικήσεις, αλλά και τους Συνδικαλιστές, είτε αδιαφορεί, είτε περί άλλα τυρβάζει.
Η Τρόϊκα ή ... "Θεσμοί" σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Κυβέρνηση, πιέζει και προχωράει στην λεγόμενη "απελευθέρωση" της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (που θεσμοθετήθηκε από το ... 1999!!!) και στην περαιτέρω ανάπτυξη των λεγόμενων "ΑΠΕ", που κατά κύριο λόγο την εξειδικεύουν με τα Φωτοβολταϊκά Καθρεφτάκια και τα Αιολικά Φουρφούρια.
Η λεγόμενη "απελευθέρωση" της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας είναι από κάθε άποψη ΑΣΥΜΦΟΡΗ για ένα Ηλεκτρικό Σύστημα, όπως της Ελλάδας.
Η εγκατάσταση Φ/Β και Α/Γ εκτός από ΑΣΥΜΦΟΡΗ, είναι και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ.
Τα περισσότερα Πολιτικά Κόμματα είναι υποταγμένα στην γραμμή των ξένων οικονομικών συμφερόντων. Όπως και ΟΛΕΣ διαχρονικά οι Κυβερνήσεις.

Νίκος Στεφανής από άρθρο του Γ.Βαλαβανη

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Το διάβασα σε ένα άρθρο του Γ.Βαλαβανη πρώην συνάδελφος , μου άρεσε και σας το μετεφέρα: