Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Attack στην ανεργία και επισφάλεια -ΟΧΙ στα νέα μέτρα, ΟΧΙ στο 4ο μνημόνιο


Όλοι στο  παλλαϊκό συλλαλητήριο,  την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα
Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία και φυσικά, ένα νέο 4ο Μνημόνιο!
Δημοσιονομικός κόφτης, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές – μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις και ο κατάλογος δεν τελειώνει…

Την ίδια στιγμή, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να αντισταθούμε σε αυτή τη λαίλαπα που μας ετοιμάζουν και να παλέψουμε για το σύνολο των αναγκών και δικαιωμάτων μας! Είναι η ώρα να προετοιμάσουμε τη ρήξη συνολικά με αυτή την πολιτική και για αυτό δεν υπάρχει άλλος δρόμος από ένα μαχητικό, ισχυρό και οργανωμένο κίνημα, από μια νέα μεγάλη αγωνιστική σύγκρουση με τους δανειστές-δυνάστες, την αντιλαϊκή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το κεφάλαιο.
Πρώτος σταθμός είναι το πανεργατικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 μμ στα Προπύλαια ενάντια στη δεύτερη αξιολόγηση και τα νέα άγρια αντεργατικά μέτρα που ετοιμάζονται να επιβάλουν στο λαό ΕΕ-ΔΝΤ, μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που καλέστηκε από την «Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό Αττικής»
  • Να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αύξηση των μισθών και μείωση του χρόνου εργασίας, κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας, για να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να ζει αξιοπρεπώς.
  • Ενάντια στις ομαδικές απολύσεις, την κατάργηση τη συλλογικής σύμβασης εργασίας και του δικαιώματος στην απεργία.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων, αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις.
    Όχι στο “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: