Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

ΣτΕ: «Παγώνει» η κατασκευή αιολικών πάρκων και ανεμογεννητριών στην Κάρυστο της Εύβοιας

Σε προσωρινό «πάγωμα» προχώρησε το ΣτΕ στα έργα κατασκευής των 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών στην περιοχή Καφηρέα στην Κάρυστο.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Σύλλογος για την Προστασία του Περιβάλλοντος της Νότιας Καρυστίας και 3 κάτοικοι της Καρύστου οι οποίοι στράφηκαν σε βάρος του υπουργού Περιβάλλοντος και των αποφάσεων του που προβλέπουν την εγκατάσταση και λειτουργία 8 αιολικών πάρκων στην περιοχή. Συγκεκριμένα οι αποφάσεις που προσβλήθηκαν αφορούν τους περιβαλλοντικούς όρους των επίμαχων αιολικών πάρκων, προκειμένου να λειτουργήσουν.
Ο Σύλλογος, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι τα 8 αιολικά πάρκα θα εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση ενταγμένη στο οικολογικό δίκτυο  Natura 2000 και χαρακτηρισμένη  ως τόπος Κοινοτικής σημασίας και ως ζώνη ειδικής προστασίας για την ορνιθοπανίδα.
Ο κ. Γράβαρης στην  προσωρινή διαταγή του αναφέρει: «Διατάσσουμε να μην εκτελεσθεί οποιαδήποτε περαιτέρω εργασία που κατατείνει στην πραγματοποίηση των επίδικων έργων, μέχρι την έκδοση απόφασης επί του αιτήματος αναστολής των προσβαλλόμενων αποφάσεων».  

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: